Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

?Συννεφιασμένη Κυριακή? στο περιφερειακό

´Συννεφιασμένη Κυριακή´ για τις δύο χανιώτικες ομάδες του περιφερειακού στη χθεσινή 4η αγωνιστική αφού και οι δύο γνώρισαν την ήττα και μάλιστα εντός έδρας.
Συγκεκριμένα ο Ακρίτας ηττήθηκε μέσα στο Βάμο με 2-4 από το Γιούχτα όμως ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει τον αγώνα μετά από ένσταση που έκανε.
Ειδικότερα από φέτος η ΕΠΟ υποχρεώνει τις ομάδες να δηλώνουν στην ομοσπονδία τους χορηγούς που θα έχουν στις φανέλες τους και μάλιστα τις απειλεί με μηδενισμό αν δεν το πράξουν.
Χθες λοιπόν, ο σύλλογος των Αρχάνων αγωνίστηκε με διαφήμιση στη φανέλα για την οποία δεν είχε ενημερώσει την ΕΠΟ και αυτό αναγράφεται στο φύλλο αγώνος. Στον άλλο αγώνα διπλό το κακό για τον Πανακρωτηριακό που ηττήθηκε με 1-3 από τον Γιούχτα ενώ ολοκλήρωσε και το παιχνίδι με οκτώ παίκτες!
Ειδικά πάντως η πρώτη αποβολή ήταν εντελώς λάθος και καταδικαστική όπως εξελίχθηκε ο αγώνας για τους γηπεδούχους αφού ήταν εις βάρος του Ράπτη που καμμία σχέση δεν είχε με την φάση που έγινε στο 35? και το κράτημα πάνω στον Θεοδωράκη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η μεγάλη εκτός έδρας νίκη των Ασιτών στο ντέρμπι κορυφής μέσα στην Γέργερη που φέρνει την νεοφώτιστη ομάδα να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Πιο αναλυτικά:
Ακρίτας – Γιούχτας 2-4
Η ομάδα του Αποκόρωνα μπορεί να ηττήθηκε από τον φιλόδοξο Γιούχτα όμως αισιοδοξεί ότι μπορεί να κερδίσει τον αγώνα από ένσταση. Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής η ομάδα των φιλοξενουμένων αγωνίσθηκε με χορηγία στις φανέλες της για τις οποίες δεν είχε την σχετική έγκριση της ΕΠΟ και σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στείλει η Ομοσπονδία στις ομάδες αυτό επιφέρει μηδενισμό. Ιδωμεν.
Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα των Αρχάνων αιφνιδίασε τους χανιώτες και εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες τους αλλά και τα πολλά αμυντικά λάθη αφού μόλις στο 7´ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Τσαφαντάκη και με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου με απευθείας κόρνερ του Καινουργιάκη πέτυχε το 0-2. Στο 32´ σε σέντρα του Ν. Θεοδωρακάτου ο Καραδάκης μείωσε με κεφαλιά όμως στο 44´ ο Κασωτάκης με πλασέ έγραψε σε αντεπίθεση το 1-3 παγώνοντας τους παίκτες του Ακρίτα που ήλπιζαν σε ένα καλύτερο β´ ημίχρονο.
Στο 70´ μετά από σουτ του Καραδάκη που απέκρουσε προσωρινά ο Τζωρμπατζάκης ο Μ. Πετράκης κέρδισε το… ριμπαόυντ και με νέο σουτ μείωσε σε 2-3. Ακολούθως η ομάδα του Αποκόρωνα πλησίασε πολύ κοντά στην ισοφάριση δύο φορές.
Ομως τόσο η κεφαλιά του Σηφακάκη στο 80´ όσο και το σουτ του Ν. Θεοδωρακάτου στο 84´ έφυγαν άουτ ενώ στο 86´ ο Καραδάκης πλάσαρε τον τερματοφύλακα αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν στη γραμμή.
Αντί λοιπόν να γίνει το 3-3 έγινε στο 91´ το 2-4 με πέναλτι που κέρδισε ο Ζουμπουλάκης από τον Κονονέγκο και εκτέλεσε εύστοχα ο Καινουργιάκης.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του ρεθεμνιώτη Σταυρουλάκη που όμως έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο δίνοντας πολλές κάρτες αλλά παρόλα αυτά χάρισε δύο φορές την 2η στον Ιερωνυμάκη.
Πανακρωτηριακός – ΠΑΟΚ 1-3
Διπλό το κακό για την ομάδα του Ακρωτηρίου χθες αφού όχι μόνο έχασε ένα παιχνίδι από τον ουραγό σύλλογο του Κρουσώνα αλλά και τρεις παίκτες με κόκκινη κάρτα που θα απουσιάσουν και από το παιχνίδι με τον Αετό ξανά στα Καθιανά την ερχόμενη Κυριακή.
Φυσικά υπάρχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του λασιθιώτη Σωτηριάδη και ειδικά στην πρώτη αποβολή σε κράτημα του Περράκη πάνω στον Θεοδωράκη, τιμώρησε τον αμέτοχο Ράπτη επηρεάζοντας σαφώς το αποτέλεσμα καθώς αυτό έγινε στο 35´ με το σκορ να είναι 1-0. Στο 44´ έδειξε μία ακόμα τραβηγμένη 2η στον Δαμανάκη παρότι το χέρι του ήταν δίπλα στο σώμα και έτσι με 9 παίκτες στο β´ ημίχρονο μοιραία ήρθε η ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Κουράκη που πέτυχε χατ τρικ.
Στο 12´ σε φάση διαρκείας ο Ψαράκης με πλασέ άνοιξε το σκορ όμως στο 42´ ο Κουράκης ισοφάρισε και ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Ακόμα και με 9 παίκτες ο Πανακρωτηριακός είχε στο 75´ ένα σουτ άουτ του Μιχαλακόπουλου από καλή θέση και άντεξε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.
Στο 79´ όμως ο Κουράκης με πλασέ έδωσε το προβάδισμα του σκορ στον ΠΑΟΚ ενώ στο 88´ ο Περράκης άφησε την ομάδα του με 8 παίκτες καθώς ως τελευταίος ανέτρεψε τον Κουράκη έξω από την περιοχή. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από λάθος της άμυνας ο Κουράκης διαμόρφωσε με σουτ το τελικό σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 14´ είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι.
Για την διαιτησία του Σωτηριάδη είπαμε. Από πέρυσι πάντως συχνά πυχνά αδικεί τις ομάδες των Χανίων.
Οι άλλοι αγώνες
ΠΟΑ-Πατούχας 4-1
Ο Καπετανάκης στο 63? , ο Συσκάκης στο 71? , ο Λεμπιδάκης στο 78? και Καστελιανάκης στο 82? βοήθησαν την ομάδα του Ατσαλένιου να ανατρέψει το σκορ αφού ο σύλλογος της Βιάννου προηγήθηκε στο 10? με τον Καραντινάκη. Στο 55? αποβλήθηκε ο Καραταράκης των φιλοξενουμένων κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή.
Ρούβας-Ασίτες 0-1
Ενα εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Σταυρακάκη στο 84? έκρινε τον αγώνα και έδωσε τη μεγάλη νίκη- έκπληξη στους φιλοξενούμενους σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες μέχρι  χθες όχι μόνο δεν είχαν βαθμολογικές απώλειες αλλά δεν είχαν δεχθεί ούτε τέρμα. Το πέναλτι αξίζει να σημειώσουμε ότι το κέρδισε ο πρώην παίκτης της Σπάθας Χούτρης.
Ρέθυμνο-Ηρόδοτος 4-0
Πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους και μάλιστα με ευρύ σκορ. Χατ- τρικ πέτυχε ο Μιχελιδάκης (13?, 32?, 68?) ενώ σκόραρε ακόμα και ο Αστρινάκης στο 89?. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μαραθιανός των γηπεδούχων.
Αετός Ανωγείων – Επισκοπή 0-3
Οι φιλοξενούμενοι δικαιολόγησαν τα προγνωστικά και επικράτησαν στο ρεθεμνιώτικο ντέρμπι χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Πετράκης στο 12? και στο 25? και ο πρώην παίκτης του Πλατανιά Χαρατσής στο 77?.

Δηλώσεις από τον αγώνα του ΑΟ Χανιά με το Ρουφ
Μαυρομάτης Μάρκος (ΑΟΧ): ´Ξέραμε, ότι έχομε να αντιμετωπίσομε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου. Είχαμε σχέδιο, παίξαμε στο α´ μέρος με σιγουριά και ασφάλεια έχοντας την εδαφική υπεροχή. Στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά να προσέξουν τα πρώτα 15 λεπτά. Είχαμε διάθεση αλλά και τύχη στο δοκάρι, στην συνέχεια όμως πετύχαμε δυο πολύ όμορφα γκόλ και πήραμε μια σημαντική νίκη. Και σήμερα μας βοήθησε ο κόσμος που έδειξε ότι διψά για ποδόσφαιρο. Καλή συνέχεια στο Ρούφ , το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι δίκαιο”.
Τασιόπουλος Τάσος (Ρουφ): “Καταφέραμε και χάσαμε. Ενώ είχαμε τις ευκαιρίες, χωρίς να το καταλάβομε δεχτήκαμε δυο γκολ. Θεωρώ ότι είναι κατόρθωμα που χάσαμε αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Χανιά και τον κ. Μαυρομμάτη. Είναι μια από τις καλές ομάδες του ομίλου”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα