Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινητοποιήσεις ακροδεξιών

Λονδίνο

Οκτώ άτομα συνέλαβε το Σάββατο η αστυνομία στο Λάισεστερ, όπου ακροδεξιοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με μονάδες αντιμετώπισης ταραχών πετώντας πέτρες και καπνογόνα.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να κρατήσουν περίπου 1.000 μέλη της Ενωσης Αμυνας της Αγγλίας (EDL) μακριά από τους περίπου 700 αντιδιαδηλωτές της οργάνωσης Ενωθείτε Ενάντια στον Φασισμό (UAF), σύμφωνα με την αστυνομία στο Λάισεστερ. Η Αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι Ολλανδός.
Η EDL έχει πραγματοποιήσει πολλές κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες εναντίον του “Ισλαμικού εξτρεμισμού”· πρόσφατα συνδέθηκε με το κάψιμο Κορανίων στη βόρεια Αγγλία την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής διαδήλωσης, ενώ αρκετοί υποστηρικτές της ακροδεξιάς οργάνωσης δέχθηκαν φροντίδες από νοσοκόμους της Αστυνομίας.
Σποραδικά επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της EDL και μέλη μειονοτικών κοινοτήτων αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή, σε απόσταση από την διαδήλωση, ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία δεν διήρκεσαν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα