Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο εμπαιγμός του πόθεν έσχες

Κύριε διευθυντά,
πάνε ημέρες που δημοσιοποιήθηκε το πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων και που στην πραγματικότητα ήταν μόνο έσχες και εμπαιγμός των πολιτών για τα υπόλοιπα.
Έτσι, επειδή φαίνεται δεν συνειδητοποιήθηκε το μέγεθος της κοροϊδίας, ως ένας απλός πολίτης θα παρακαλούσα για τις παρακάτω καίριες διευκρινίσεις.
Κατ? αρχήν έπρεπε ολόκληρη η δήλωση κάθε πολιτευτή να δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο της περιφέρειάς του διότι εκεί οι πολίτες γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και μάλιστα αναλυτικά. Υπάρχει λοιπόν η πρώτη απορία για το πλήθος ´βοσκοτόπων´ και αγροτεμαχίων που κατέχουν ορισμένοι. Βουλευτής π.χ. κατέχει στην τουριστική Λευκάδα δεκατρία αγροτεμάχια.
Οπωσδήποτε κανείς άνθρωπος δεν τοποθετεί χρήματα σε ακίνητα αγοράζοντας βοσκοτόπια εκτός αν ο πατέρας του ήταν… τσέλιγκας και τα κληρονόμησε. Αυτά και τα αγροτεμάχια αποτελούν συνήθως οικόπεδα ? φιλέτα που δηλώνονται έτσι για λόγους φορολογικούς και εντυπώσεων στους ψηφοφόρους. Ποιος επραγματοποίησε ελέγχους τι είναι καθένα απ? αυτά τα βοσκοτόπια που και σαν τέτοια ενοικιάζονται πολλές φορές σε κτηνοτρόφους. Για όλα τα αναφερόμενα ακίνητα καταβάλλεται κανονικά ο φόρος ακίνητης περιουσίας ή το πληρώνουν μόνο οι υπήκοοι των πολιτευτών;
Επίσης παρατηρήσαμε να έχουν ορισμένοι δεκάδες ακίνητα και να δηλώνουν σαν μοναδικό εισόδημα τη βουλευτική αποζημίωση ή κάτι δεκάρες παραπάνω. Τουλάχιστον από τις οικοδομές, διαμερίσματα, γραφεία, δεν εισπράττουν τίποτα. Τριάντα και σαράντα τέτοια διατηρούν. Ερευνήθηκε επίσης μήπως (λέω μήπως) υπάρχουν και αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό. Στα στοιχεία που αποκτήθηκαν από Ελβετία κ.λπ. για χιλιάδες Έλληνες καταθέτες εκεί, πόσοι από αυτούς είναι πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί.
Αλλά τι γυρεύετε! Κάθε τέτοια εποχή κοροϊδεύουν τον λαό με τα πόθεν έσχες τους.
Αντώνης Πλυμάκης,
συνταξιούχος τραπεζικός


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα