Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

?Χρειάζεται υπέρβαση?

Θεσσαλονίκη
Την ανάγκη στροφής της πολιτικής της κυβέρνησης στην πραγματική οικονομία το 2011, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση της Ελλάδας σε συνθήκες ευημερίας, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δανεικά και δεκανίκια και το ΠΑΣΟΚ έχει χρονοδιάγραμμα σε μια τέτοια προοπτική.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε ότι το Μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε εν πολλοίς να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας και αυτό που χρειάζεται είναι η ενσωμάτωση και υπέρβαση του Μνημονίου.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως το «συντομότερο ανέκδοτο» τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι με το σχέδιο που προτείνει μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες, ενώ για την Αριστερά παρατήρησε ότι λέει «αστεία» και «ασαφή» πράγματα.
Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε αποφασισμένος για μεγάλες ανατροπές και προσαρμογές στον αγροτικό τομέα, ώστε η ελληνική γεωργία να γίνει ισχυρή, ανταγωνιστική και με εξαγωγικό χαρακτήρα. Δεν είναι δυνατό, είπε, το 2009 να έχουμε πληρώσει 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων.
Στο ζήτημα των συνεταιρισμών θα γίνουν, όπως είπε, όλα από την αρχή. Σήμερα υπάρχουν 6.500 συνεταιρισμοί και 117 ενώσεις συνεταιρισμών και πολλοί είναι «συνεταιρισμοί σφραγίδες». Με νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, θα καθορίζονται όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνεταιρισμών. Στόχος του Υπουργείου είναι η διαπραγμάτευση από ομάδες παραγωγών και διεπαγγελματικές οργανώσεις απευθείας με την αγορά για την πώληση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
Ο κ. Σκανδαλίδης ανήγγειλε τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ με τον Οργανισμό Κατάρτισης και Εκπαίδευσης «Δήμητρα», είπε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ερευνητικά εργαστήρια χωρίς ερευνητές και σημείωσε ότι θα κλείσουν κάποιες περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να έχουμε κινητοποιήσεις και μπλόκα αγροτών τον χειμώνα, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι ο ίδιος δεν είναι χωροφύλακας των αγροτών, είναι σύμμαχός τους και οι αγρότες είναι ελεύθεροι να κάνουν κινητοποιήσεις.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Κανελλόπουλος και η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή συναντήθηκαν με αγρότες σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Παλάς». Ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε για συνεχή διάλογο μαζί τους και είπε πως η πόρτα του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή γι? αυτούς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα