Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Καταδίκη της θανατικής ποινής

Βρυξέλλες
Ψήφισμα καταδίκης της θανατικής ποινής ” σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες”, υιοθέτησε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Θανατικής Ποινής.
Σήμερα, 43 χώρες στον κόσμο διατηρούν τη θανατική ποινή και ο μεγαλύτερος αριθμός εκτελέσεων για το 2009 σημειώθηκε στην Κίνα, το Ιράν και το Ιράκ. Μόνον η Κίνα πραγματοποίησε περίπου 5.000 εκτελέσεις ή το 88% του παγκόσμιου συνόλου, το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον 402 ανθρώπους, το Ιράκ τουλάχιστον 77 και η Σαουδική Αραβία τουλάχιστον 69, αναφέρει το ψήφισμα, ενώ γίνεται αναφορά και σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, όπως η Αίγυπτος, η Μαλαισία, το Σουδάν, η Ταϊλάνδη, η Βόρεια Κορέα, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ (35 πολιτείες από τις 50 που απαρτίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διατηρούν τη θανατική ποινή, ενώ 4 από αυτές δεν έχουν πραγματοποιήσει εκτελέσεις από το 1976).

ΣΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Πίθηκος σκότωσε βρέφος

Κουάλα Λουμπούρ
Ενας πίθηκος άρπαξε μέσα από το σπίτι του στη Μαλαισία ένα βρέφος τεσσάρων μόλις ημερών με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα ´The Star´, η 26χρονη μητέρα του βρέφους  Β. Ρεβάθι, είχε αφήσει το κοριτσάκι στο σαλόνι του σπιτιού στο κρατίδιο Νέγκρι Σεμπιλάν, για να πάει στην τουαλέτα όταν ένας άγριος πίθηκος μακάκα προφανώς μπήκε στο σπίτι και άρπαξε το βρέφος. Η γιαγιά και ο παππούς βρίσκονταν επίσης στο σπίτι, αλλά κανένας τους δεν είδε τον πίθηκο να μπαίνει μέσα.
´Ψάξαμε μανιωδώς σε όλο το σπίτι και βρήκαμε το πτώμα της καλυμμένο με αίμα έξω από το σπίτι´, είπε στην εφημερίδα ο πεθερός της Ρεβάθι, Α. Βαλαγιουθάμ.
Η εφημερίδα ´The New Straits Times´ επικαλείται δηλώσεις του πατέρα του βρέφους, 29χρονου Β. Νεχρού, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν σημάδια από δαγκωνιές στα αυτιά, το λαιμό και το κεφάλι του βρέφους.
Οι μακάκες συναντώνται συχνά σε αστικές περιοχές της Μαλαισίας και, σύμφωνα με τις εφημερίδες, στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πίθηκοι, που μπορεί να γίνουν επιθετικοί.
Η Υπηρεσία Αγριας Ζωής του κρατιδίου ανακοίνωσε μέσω του διευθυντή της, Ισχάκ Μοχάμεντ, ότι τον πίθηκο μπορεί να είχε προσελκύσει ένας θηλυκός πίθηκος, τον οποίο η οικογένεια έχει οικόσιτο.
´Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Συνήθως αυτοί οι πίθηκοι απλώς κλέβουν φαγητό ή φρούτα από τα δέντρα στον κήπο´, είπε ο πατέρας του βρέφους στην εφημερίδα.
Οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας πυροβόλησαν και σκότωσαν στη συνέχεια τον πίθηκο που θεώρησαν ότι ήταν ο ένοχος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα