Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,
στο φύλλο των «Χανιώτικων νέων» της 2ας Οκτωβρίου ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πελεκάνου κ. Μανώλης Μπικάκης προσπαθεί, ως απλός δημότης όπως δηλώνει, να δημιουργήσει εντυπώσεις, δυναμιτίζοντας έτσι το μέχρι σήμερα ήρεμο προεκλογικό κλίμα στην περιοχή του Σελίνου.
Και διερωτώμαι γιατί επανέρχεται σε ερωτήσεις που ήδη έχουν απαντηθεί στη δημόσια συζήτηση, στην οποία, όπως δηλώνει, ήταν παρών. Δεν πρόσεχε τη συζήτηση; Δεν ήθελε να ακούσει; Δεν του άρεσαν αυτά που άκουσε; Επιλέγει να μην ακούει όσα δεν τον συμφέρουν; Μικρή σημασία έχει, καθώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει.
Και το αποτέλεσμα είναι ότι επιχειρεί με λογοπαίγνια σχολικού επιπέδου και μηδενιστικό λόγο να ασκήσει κριτική στον συνδυασμό μας και σ? εμένα προσωπικά. Καλοδεχούμενη η κριτική. Ακόμη και αυτή που ξεπερνά τα όρια της εμπάθειας. Άλλωστε έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Και η Δημοκρατία επιτρέπει ακόμη και τον μηδενιστικό λόγο, ακόμη και την κακοπροαίρετη κριτική.
Επειδή όμως, όπως είπα, έχουμε ευτυχώς Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, απορώ με τις τάχα μου τάχα μου «ευαισθησίες» του κ. αντιδημάρχου -απλού δημότη αναφορικά με καταγγελίες που γίνονται χωρίς να προσκομίζεται ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο. Εφ? όσον, όπως ο ίδιος λέει, δεν πιστεύει στην ενοχή κανενός εάν δεν αποδειχθεί, τότε τα όποια ερωτήματα καταθέτει είναι εκ του πονηρού. Ας κάνει λίγη υπομονή λοιπόν και θα του λυθούν όλες οι «περιέργειες».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εξής φαινόμενο: ο κ. αντιδήμαρχος – απλός δημότης απευθύνει ερωτήματα στον συνδυασμό μας και σε εμένα προσωπικά, αποφεύγοντας βέβαια συγκεκριμένες αναφορές, και ταυτόχρονα απαντά ο ίδιος σε αυτά τα ερωτήματα! Πρόκειται για πρωτοφανή μονόλογο, ο σχολιασμός του οποίου είναι περιττός και όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί.
Όσον αφορά την ερώτηση του κ. αντιδημάρχου – απλού δημότη για τη διαχείριση της παραλίας Ελαφονήσου οφείλω να επισημάνω τα παρακάτω:
Όλοι γνωρίζουν ότι για τη σωστή λειτουργία μίας Δημοτικής Επιχείρησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηρεμία στην περιοχή. Όταν εμείς διαχειριστήκαμε αυτήν την περιοχή, λόγω των διεκδικήσεων της παραλίας από τον όμορο Δήμο, η πολυπόθητη αυτή ηρεμία δεν υπήρχε.
Μετά από τη δικαίωση του Δήμου Πελεκάνου, γνωρίζει καλά ο κ. αντιδήμαρχος ότι η συμμετοχή μας, ως μειοψηφία, στη Δημοτική Επιχείρηση Πελεκάνου (ΔΕΠ), που διαχειρίζεται την παραλία, ήταν ουσιαστική και με ομοφωνία αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα. Θέλουμε δε να δηλώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τη λειτουργία της Επιχείρησης με καινούριες προτάσεις και με στόχους την προστασία του περιβάλλοντος χώρου, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.   
Διαφωνήσαμε σε θέματα ουσίας, τα οποία θεωρούμε σημαντικά.
Διαφωνήσαμε, για παράδειγμα, όταν μας έγινε γνωστό ότι η Δημοτική Επιχείρηση δεν αποδίδει τους νόμιμους φόρους και δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα.
Διαφωνήσαμε, δεν ψηφίσαμε τον ετήσιο ισολογισμό και μετά από μια μικρή έρευνα, διαπιστώσαμε ότι το χρέος προς το Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ (322.000) για τα τρία τελευταία χρόνια και αφορά τον νόμιμο φόρο.
Στον ισολογισμό, που και ο κ. αντιδήμαρχος – απλός δημότης συνέταξε, αφού είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πελεκάνου, δηλώνεται ετήσιο κέρδος χρήσης 94.345,73 ευρώ.
Στο δημοσίευμά του ο κ. αντιδήμαρχος, με τα «καθαρά χέρια» όπως αναφέρει, το Ελαφονήσι αποδίδει ετησίως 300.000 ευρώ.
Οφείλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε: ποια είναι η αλήθεια; Ο ισολογισμός της ΔΕΠ; Το βεβαιωμένο χρέος στην Εφορία; Το ποσό που αναφέρει ο κ. αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠ;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα