Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Σε απολογία ΠΑΟ & ΟΣΦΠ

Αθήνα
Ενώπιον του εισαγγελέα κλήθηκαν να απολογηθούν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ύστερα από το μπαράζ των μεταξύ τους ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας είτε επίσημα, είτε ως ´διαρροές´ από ´κύκλους της ομάδας´. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά των προαναφερόμενων ΠΑΕ, για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση των πρωταθλητών μετά την αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας Ολυμπιακός – Ολυμπιακός Βόλου και για την απάντηση που ακολούθησε από τους ?ερυθρόλευκους´, η οποία προερχόταν από ´κύκλους της ΠΑΕ´ και δόθηκε στον Τύπο. Με την πρώτη ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός έκανε ευθεία επίθεση στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία του ρέφερι Αρετόπουλου, ενώ η απάντηση της πειραϊκής ομάδας ήταν μεν ανεπίσημη, αλλά ειρωνική και με αιχμές για το αγωνιστικό πρόσωπο των ´πρασίνων´. Οι δύο ΠΑΕ παραπέμφθηκαν και στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Αθώοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 14 οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, για συμμετοχή σε επεισόδια μετά το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη.
Οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ νωρίτερα καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου οι μάρτυρες αστυνομικοί δεν μπόρεσαν ανεπιφύλακτα να υποδείξουν τους κατηγορούμενους ως τους ´πρωταγωνιστές´ των επεισοδίων.

ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ
ΝΕ Πατρών – ΝΟΧ

Με την ΝΕΠ στην Πάτρα κληρώθηκε να αγωνισθεί στο κύπελλο Ελλάδας η ανδρική ομάδα του Ν.Ο. Χανίων ANEK Lines στις 8 Δεκεμβρίου όταν θα διεξαχθεί η α´ φάση.
Ο τεχνικός του ΝΟΧ, Νίκος Βλαζάκης δήλωσε για την κλήρωση: ´Νομίζω πως δεν ήμασταν τυχεροί. Εμάς, όμως, ο στόχος μας δεν είναι το Κύπελλο αλλά το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά δεν παύει να υπολογίζουμε αυτό το παιχνίδι ως ένα πολύ καλό τεστ για να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε εκείνη την περίοδο, 20 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία της ομάδας, σε γενικές γραμμές, κυλάει πολύ καλά. Δουλεύουμε βάσει προγράμματος και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι όταν πρέπει και δεν θ? αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Μέσα του Νοέμβρη θα συμμετάσχουμε σε τουρνουά ενώ θα πραγματοποιήσουμε και δύο προετοιμασίες στην Αθήνα με ομάδες Α1 έτσι ώστε να δοκιμάσουμε πολύ πιο αυστηρά τις δυνατότητές μας. Πιστεύω ότι αν έχουμε υγεία και δεν αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όλα θα πάνε καλά´.
Αναλυτικά οι 8 αγώνες της α´ φάσης: Αργοστόλι-Ποσειδώνας Ιλισίων, Περιστέρι-Ηρακλής, ΟΥΚ Βόλου-Κέρκυρα, Καλαμάκι-Εθνικός, ΟΦΗ-Ηλυσιακός, Αγιος Νικόλαος-Χίος, Ν.Ε. Πατρών-Ν.Ο. Χανίων, Γλυφάδα-Τρίτων Αμαρουσίου.

Στις νέες κατηγορίες σχεδιασμού στίβου
τέσσερις εκπρόσωποι των Χανίων
Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που εντάχθηκαν στις διάφορες κατηγορίες του σχεδιασμού στίβου για το 2010-11. Στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ, Γ -νέοι, Μπρούνο Τζάουλι και ομάδα στήριξης) εντάχθηκαν 75 συνολικά άτομα και ανάμεσά τους είναι ο σπίριντερ του Κύδωνα, Μανώλης Κουτσουκλάκης, η επικοντίστρια του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη και η δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ίδιου συλλόγου, Σοφία Ρήγα (και οι τρεις στη Γ -νέοι). Ακόμη, στη ΕΣΤΑ νέων ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων εντάχθηκαν συνολικά 34 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο άλτης μήκους του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Δημήτρης Μιχαλέλης.

Πρωτιά του Παντ. Καμπαξή  σε υπερμαραθώνιο
Ο κορυφαίος Έλληνας στην υπεραπόσταση, Παντελής Καμπαξής (φωτ.) πρόσθεσε ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του. Ο πρωταθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης μετείχε στον ορειβατικό υπερμαραθώνιο 110χλμ σε βουνό, που διεξήχθη στο Παρανέστι Δράμας και τερμάτισε χέρι-χέρι με τον Γιάτσεκ Μπόγκοτς (πήγαιναν μαζί σχεδόν σε όλο τον αγώνα) μετά από 11 ώρες 40´ 37´´. Τρίτος ήταν ο Γιάννης Κουρκουρίκης (11.46.40) και ακολούθησαν ο Δημήτρης Βενετικίδης (12.20.40), Κώστας Τσαντός (12.37.59), Παναγιώτης Κωνσταντίνου (12.37.59). Η διοργάνωση του Virgin Forest Ultra Trail, του μοναδικού ορεινού αγώνα υπεραπόστασης που γίνεται στη χώρα μας εδώ και 4 χρόνια, ήταν πολύ καλή, ενώ και οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Από τους 140 αθλητές που πήραν εκκίνηση τερμάτισαν οι 120, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καμπαξής έχει άλλη μια πρωτιά στον αγώνα αυτό (πέρυσι, με 2ο τον Μπόγκοτς).
* Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του  Σύλλογου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης συγχαίρουν τον Παντελή Καμπαξή για τη νέα μεγάλη του νίκη, που έκανε για μια ακόμη φορά υπερήφανο τον Σύλλογο, αλλά και το νησί μας, γενικότερα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα