Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η προκήρυξη του νέου εργασιακού τουρνουά μπάσκετ

Για μια ακόμη χρονιά ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Χανίων προτίθεται να διοργανώσει εργασιακό τουρνουά μπάσκετ και χθες έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική προκήρυξη για αυτό της σεζόν 2010-11. Όπως αναφέρεται, οι ομάδες που επιθυμούν να πάρουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ενώ όσον αφορά την έναρξη, δεν έχει οριστικοποιηθεί  ημερομηνία όμως το πιθανότερο είναι  οι αγώνες ν´ αρχίσουν τέλη Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η προκήρυξη.
“1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ορίζεται η επιτροπή τουρνουά καλαθοσφαίρισης, αποτελούμενη από τους Βούρβαχη Γιώργο (αντιδήμαρχος Χανίων), Ζουμαδάκη Γιώργο (πρόεδρος ΔΑΟΧ), Λειψάκη Δημήτρη (μέλος Δ.Σ. ΔΑΟΧ), οι οποία έχει τις τις εξής αρμοδιότητες: α) Πλήρη ευθύνη διοργανώσεως και διεξαγωγής του πρωταθλήματος. β) Έγκριση καταστάσεων συμμετοχής και δελτία των αθλουμένων. γ) Ορισμός διαιτητών και γραμματείας των αγώνων. δ) Εκδίκαση ενστάσεων. ε)Επιβολή ποινών. στ) Αποφασίζει για όποιο ζήτημα προκύψει και δεν αναφέρεται στον παρόντα κανονισμό.
2. ΑΘΛΟΥΜΕΝΟI ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Δικαιούνται συμμετοχής όσοι έχουν συμπληρωμένο το 27 έτος της ηλικίας, αυστηρά και μόνο (με την δυνατότητα απόδειξης από μέρους των ομάδων) εφ´ όσον: 1) Δεν ήταν αθλητής εν ενεργεία στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης κατά την αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010. 2) Δεν είναι εν ενεργεία αθλητής κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 σε οποιοδήποτε άθλημα. Αθλητές εν ενεργεία θεωρούνται όσοι αγωνίστηκαν έστω και σ´ ένα επίσημο αγώνα με αθλητικό σωματείο κατά την παραπάνω αναφερόμενη αγωνιστική περίοδο. Αθλητές εν ενεργεία μπορούν να αγωνιστούν μόνο εάν έχουν συμπληρώσει το 35ο  έτος της ηλικίας τους. Εξαιρούνται οι αθλητές που αγωνίζονται σε πνευματικά αθλήματα (σκάκι, μπριτζ, κλπ).
3. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Κάθε ομάδα θα πρέπει να υποβάλλει στην επιτροπή δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ότι αποδέχεται τους όρους και να ορίζει τον εκπρόσωπό της και τον αναπληρωματικό του. Ακόμη μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα πρέπει να υποβάλει κατάσταση συμμετοχής αθλητών, η οποία θα είναι υπογραμμένη από τον Δ/ντή ή τον Προϊστάμενο του φορέα ή τον υπεύθυνο της ομάδας. Κάθε αθλητής θα uπoβαλλεί στην επιτροπή για την έκδοση δελτίου: α) Μία φωτογραφία. β) Επικυρωμένη φωτοτυπίά (εμπρός και πίσω) της αστυνομικής ταυτότητας στο Κ.Ε.Π. γ) 25 ? για κάθε δελτίο.
Τα δελτία θα πρέπει να φέρουν θεώρηση γιατρού καρδιολόγου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: α) Παίκτης θα υποβάλλεται από τον αγώνα μετά τη συγκέντρωση 6 (έξι) προσωπικών σφαλμάτων (φάουλ). β) Ομάδες ή παίκτες που προκαλούν επεισόδια που δυσφημούν τον θεσμό του εργασιακού πρωταθλήματος θα αποβάλλονται για πάντα από το εργασιακό πρωτάθλημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους διαιτητές που  ανέχονται τέτοιες καταστάσεις και δεν θα τις αναφέρουν στα φύλλα αγώνα στις εκθέσεις τους. γ) Οι ομάδες του ανοικτού τουρνουά καλαθοσφαίρισης είναι ανεξάρτητες από ομάδες του εργασιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων με το αιτιολογικό ότι η ομάδα ή κάποιοι παίκτης αυτής έχει την ίδια ώρα και αγώνα ποδοσφαίρου. δ) Ομάδες που αποχωρούν από το πρωτάθλημα, πριν ολοκληρωθεί, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο. ε) Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες τους ( δελτία και οικονομική συμμετοχή) μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία από τον Δ.Α.Ο.Χ. δεν θα λάβουν μέρος στην κλήρωση. στ) Το πρόγραμμα των αγώνων θα ακολουθείται πιστά από τις διαγωνιζόμενες ομάδες χωρίς καμία διαμαρτυρία. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πληροφόρηση του προγράμματος, θα είναι οι εκπρόσωποι των ομάδων οι οποίοι οφείλουν  να ενημερώνονται από τον ΔΑΟΧ. η) Αναβολή δεν θα χορηγείται για κανένα λόγο  και ομάδες που δεν θα κατεβούν στο ορισμένο από τον ΔΑΟΧ παιχνίδι  θα το χάνουν και οι βαθμοί θα πηγαίνουν στην αντίπαλη ομάδα(2-0)  αν δεν κατέβουν και οι δύο δεν θα παίρνει κανείς τους βαθμούς(0-0), αν κάποια ομάδα για διαφόρους λόγους δεν θα κατέβει τρεις φορές, αυτόματα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θα μηδενίζεται .Εξαιρούνται τα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Ναυτικό, Πολεμικό Ναυτικό) που σε ιδιαίτερες περιπτώσεις θα έχουν δικαίωμα αναβολής.   
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις συμμετοχές των ομάδων, ενώ ημέρα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι  Δευτέρα, Τετάρτη ή Σάββατο ή όποια άλλη μέρα οριστεί από τον ΔΑΟΧ.
6. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Η νικήτρια ομάδα θα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 1 βαθμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν τα παρακάτω:
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμήσουν είναι δύο λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί στο μεταξύ τους αγώνα. β) Αν οι ομάδες που ισοβαθμήσουν είναι περισσότερες από δύο τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη. Αν όμως και από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα (εσωτερική ισοβαθμία), τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες. Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων ( η διαφορά που προκύπτει από τι αφαίρεση των πόντων που σημείωσε η ομάδα με τους πόντους που δέχτηκε) στους μεταξύ τους αγώνες. Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής σε όλους τους αγώνες του ομίλου των ομάδων που έχουν ισοβαθμήσει από την αρχή.
7. ΕΠΑΘΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ: Βραβεύονται οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης με κύπελλο και οι αθλητές των τριών (3) πρώτων ομάδων με μετάλλια. Η επιτροπή μπορεί να ορίσει οποιαδήποτε άλλη βράβευση κρίνει σκόπιμη στη διάρκεια του πρωταθλήματος (κύπελλο ήθους σε ομάδα για τη διάδοση του εργασιακού αθλητισμού, κύπελλο ειδικής συμμετοχής κλπ.).
8. ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ: Κλειστό Γυμναστήριο Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Π. Ηλεκτρικής και όποιο άλλο γήπεδο κριθεί κατάλληλο και ορισθεί από τον ΔΑΟΧ.
9. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ: α) Οι αγωνιζόμενες ομάδες πρέπει να παρουσιάζονται στο γήπεδο με ομοιόμορφο ντύσιμο. β) Να προσέρχονται στο γήπεδο 15´ πριν την έναρξη του αγώνα και να έχουν τουλάχιστον 5 παίκτες έτοιμους να αγωνισθούν, διαφορετικά θα μηδενίζονται.
10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία του Δ.Α.Ο.Χ. εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την λήξη του αγώνα και θα εκδικάζεται από την επιτροπή. Για ενστάσεις αντικανονικής συμμετοχής η ενδιαφερόμενη ομάδα θα πρέπει ν´ αναφέρει αναλυτικά τους λόγους αντικανονικής συμμετοχής και θα πρέπει να αναφέρει άθλημα και σωματείο που αγωνίζεται ο αθλητής. Δικαίωμα ένστασης έχει μόνο η διαγωνιζόμενη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ομάδα. Η ομάδα που θα τιμωρηθεί για αντικανονική συμμετοχή παίκτη τιμωρείται αυτοδίκαια σε όλους τους αγώνες που είχε συμμετοχή ο εν λόγω παίκτης.
* ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 22/10/2010″.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα