Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Συλλήψεις υπόπτων για δεσμούς με την Αλ Κάιντα

Παρίσι
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε χθες τρεις άντρες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι έχουν δεσμούς με εξτρεμιστές ισλαμιστές. Οι συλλήψεις έγιναν λίγες ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη είναι αυξημένος. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή δύο συνελήφθησαν στη Μασσαλία και ένας στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας.
Τα στοιχεία των τριών ανδρών είχαν βρεθεί στην κατοχή του 28χρονου Ριάντ Χανούνι, Γάλλου αλγερινής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη Νάπολη της Ιταλίας ως ύποπτος για δεσμούς με την Αλ Κάιντα.
Σε ξεχωριστή επιχείρηση, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε άλλα οκτώ άτομα στη Μασσαλία με την κατηγορία λαθρεμπορίου όπλων και εκρηκτικών.
Τον περασμένο μήνα, οι γαλλικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι είχαν πληροφορίες για πιθανή επίθεση αυτοκτονίας στο παρισινό μετρό.
Την Κυριακή οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μετά την αναφορά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βερολίνο και το Παρίσι. Η Ιαπωνία έκανε το ίδιο για τους υπηκόους της που ταξιδεύουν ή ζουν στην Ευρώπη.

ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Εκρηξη βόμβας σε πολυκατοικία

Μπανγκόκ
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη βόμβας σε κτίριο κοντά στην Μπανγκόκ. Η αστυνομία δήλωσε ότι η έκρηξη ενδέχεται να προκλήθηκε από βόμβα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη πολυκατοικία αποτέλεσε στόχο.
Το Νονταμπούρι, περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη είναι μία από τις περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ. Περιστασιακά σημειώνονται εκρήξεις γύρω από την πρωτεύουσα αλλά αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ημερών.

ΤΟ 2012
Κατασκοπευτικό δορυφόρο
θα εκτοξεύσει η Τουρκία

Αγκυρα
Η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει το 2012 στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο της, ο οποίος σχεδιάστηκε για συλλογή πληροφοριών, δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο δορυφόρος αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις της κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σχολιάζει το Reuters.
«Θα εκτοξεύσουμε τον δορυφόρο συλλογής πλήροφοριών Γκοκτούρκ το 2012» ανακοίνωσε ο Ερντογάν σε βουλευτές του κόμματός του.
Ο δορυφόρος κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων Aselsan σε συνεργασία με τη μονάδα Telespazio της Finmeccanica.
Ο Γκοκτούρκ, με εκτιμώμενο κόστος 250 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας για την ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων μικρότερων από ένα τετραγωνικό μέτρο. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης στο τουρκικό έδαφος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα