Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προεκλογική εκστρατεία από το ΠΑΣΟΚ

Αθήνα
Από την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει, ουσιαστικά, την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, με επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Κέρκυρα.
Στόχος είναι, όπως είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί προεκλογικά τις μισές ή και περισσότερες περιφέρειες.
Η έναρξη των επισκέψεων του κ. Παπανδρέου από την Κέρκυρα, την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα καθώς ο επίσημος υποψήφιος, Ηλίας Μπεριάτος, έχει απέναντί του τον “αντάρτη” και, μέχρι πρότινος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Γιώργο Καλούδη.
Στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Καρχιμάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα κερδίσει οκτώ Περιφέρειες, χωρίς να αποκλείει – στα “κέρδη” του Κινήματος – να προστεθούν δύο ακόμα Περιφέρειες.
Αισιοδοξία εξέφρασε, επίσης, σχετικά με την έκβαση της εκλογικής μάχης τόσο για τον Δήμο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, με τον Γιάννη Μπουτάρη να είναι πιο κοντά στο στόχο.
Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις εκλογές και γι? αυτό, πέραν του πρωθυπουργού, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αναλαμβάνουν υπό την ευθύνη τους διάφορες Περιφέρειες: Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αναλαμβάνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα μιλήσει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τη Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας την Ηπειρο, μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης τη Θεσσαλία, ο υπουργός Αναπληρωτής Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης τα Ιόνια Νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος την Πελοπόννησο και ο γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης την Κρήτη.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στις 11 από τις 13 Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και στην Αττική. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει ακόμα, είναι αυτό της ένστασης του νυν νομάρχη και υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, ο οποίος εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Φασούλα ως υποψηφόου αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα στον Πειραιά.
Την ύπαρξη του προβλήματος επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον νυν δήμαρχο Πειραιά, την Κυριακή, ενώ θα έχει μια ακόμα συνάντηση αύριο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα