Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρώτη προπόνηση για την Εθνική

Αθήνα
Παρουσία περίπου 50 φιλάθλων και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η πρώτη προπόνηση της εθνικής Ανδρών, εν όψει των δύο αγώνων της με τη Λετονία και το Ισραήλ για την προκριματική φάση του Euro 2012.
Ο Φερνάντο Σάντος κράτησε χαμηλούς τους ρυθμούς καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προέρχονταν από τα παιχνίδια των πρωταθλημάτων στα οποία μετέχουν. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα αλλά όχι και διπλό, ενώ ο Τζιόλης (ήρθε το μεσημέρι από την Ισπανία) έκανε μόνο χαλάρωμα και ο Λυμπερόπουλος πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ αύριο θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Εκείνος που φαίνεται ότι μάλλον χάνει την πρώτη αναμέτρηση, την Παρασκευή, είναι ο Σαμαράς, που έχει υποστεί διάστρεμμα.
Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος εξήγησε ότι «δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την εθνική με τον τρόπο που έφυγα. Τους λόγους τους ξέρει ο κ. Πιλάβιος και ο κ. Φύσσας. Μετά από πολύ ώριμη σκέψη και συζήτηση με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή αποφάσισα να επιστρέψω γι΄αυτά τα παιχνίδια. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω για την αποχώρησή μου. Ο λόγος που είχα σταματήσει δεν ήταν σίγουρα ο χρόνος συμμετοχής που είχα προηγουμένως».
Ο Μεσσήνιος άσος αναφέρθηκε στους επικείμενους αγώνες της εθνικής, τονίζοντας ότι «σκοπός είναι η νίκη και στα δύο παιχνίδια, αφού βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Έχω την πεποίθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε». Μιλώντας για τον Φετφατζίδη, που κλήθηκε σήμερα για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είπε: «Ο Φετφατζίδης είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω να τον συμβουλέψω τίποτα. Δείχνει πολύ ώριμος, τόσο στο παιχνίδι του, όσο κι έξω από αυτό. Είναι ένα παιδί που ξέρει τι θέλει και του εύχομαι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».
Από την πλευρά του, ο ´νέος´ στην εθνική ομάδα, Γιάννης Φετφατζίδης, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να αλλάξω και να πάω στην Ανδρών. Δεν πίστεψα πως ήταν ψέματα, δεν κάνουν τέτοιες πλάκες. Είναι τιμή η κλήση στην εθνική και θα τα δώσω όλα». Όσο για το πώς τον υποδέχθηκε ο Φερνάντο Σάντος; «Μου είπε χαμογελαστά ´καλωσόρισες´ και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία». Για τους δύο αγώνες που έπονται, τέλος, ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι «έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τους έξι βαθμούς και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα