Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα… μετ? εμποδίων και εν μέσω εκλογών

Το πρώτο παγκρήτιο πρωτάθλημα μπάσκετ της νέας σεζόν άρχισε προχθές, όμως η 1η αγωνιστική των παμπαίδων Α? ήταν… λειψή, ενώ σίγουρα το ενδιαφέρον ήταν περισσότερο στραμμένο στις προσεχείς εκλογές της ΕΚΑΣΚ. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα επρόκειτο να διεξαχθούν 9 παιχνίδια, όμως τελικά έγιναν λιγότερα από τα μισά, αφού 4 αγώνες αναβλήθηκαν (λόγω της… μερικής αποχής που υπήρξε από διαιτητές και κριτές, μέλη των οποίων παραβρέθηκαν μόνον στα ματς που δεν χρειαζόταν μακρινές μετακινήσεις, αντιδρώντας έτσι στο γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο θέμα της ρύθμισης των χρεών που έχει η ΕΚΑΣΚ προς τους δυο συνδέσμους), ενώ είχαμε και μια αποχώρηση ομάδας.
Στον 1ο όμιλο, όπου μετέχουν τα δυο χανιώτικα σωματεία, έπαιξε μόνον ο Κύδωνας, που ηττήθηκε στο Ρέθυμνο από τον ΑΓΟΡ με 59-32. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε καλύτερη ημέρα και πήραν δίκαια τη νίκη, ενώ τα χανιωτάκια μόνο στη β´ περίοδο έδειξαν τις ικανότητές τους, μειώνοντας μέχρι και στους 4 πόντους, όμως στην επανάληψη βρέθηκαν ξανά εκτός ρυθμού.
Διαιτητές: Καρανικόλα, Παπαϊωάννου
8λεπτα: 14-4, 28-21 (ημιχρ.) 43-29, 59-32
Κύδων (Ηλ. Λεκάκος): Ξυλάκης, Σαριδάκης 6 (2), Σκανδάλης, Μουντάκης, Ζανιδάκης 8, Βουλγαράκης, Κολιακουδάκης 8, Στυλιανουδάκης 8, Χαραλαμπάκης, Αλεξίεβ 2.
Ο αγώνας Γιούχτας – Α.Ο. Ακρωτηρίου αναβλήθηκε, ο ΟΦΗ2 κέρδισε -γηπεδούχος- τον Ηρόδοτο με 39-32, ενώ ρεπό είχε το Ηράκλειο2.  
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τη 2η αγωνιστική θα παίξουν: Α.Ο. Ακρωτηρίου – ΑΓΟΡ, Κύδων – ΟΦΗ 2, Ηρόδοτος – Ηράκλειο 2, ρεπό ο Γιούχτας.
Στους δυο άλλους ομίλους είχαμε. 2ος: Φιλαθλητικός – Ιεράπετρα2 25-35, Ηράκλειο1 – Εργοτέλης1 20-0αα (η δεύτερη ομάδα αποσύρθηκε από τη διοργανωση), Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – ΟΦΗ1 αναβλήθηκε, ρεπό το Δειλινό. 3ος: Μεσσαρά – Χερρονάσιος αναβλήθηκε, Σητειακός – Ιεράπετρα1 αναβλήθηκε, Εργοτέλης2 – Αγ. Νικόλαος 55-30, ρεπό η ΟΑΣΗ.
* Το Κρητικό μπάσκετ θρηνεί το χαμό του Βασίλη Παδουβά, ο οποίος ´έφυγε´ από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών. Ο άτυχος αθλητής (που είχε αγωνιστεί σε Ηρόδοτο και Δειλινό) νοσηλευόταν με καρδιολογικά προβλήματα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και χθες το πρωί κατέληξε.
ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ
Τελικά με δυο ψηφοδέλτια θα γίνουν οι εκλογές της ΕΚΑΣΚ, που έχουν οριστεί για το Σάββατο 9/10 και εάν δεν υπάρξει απαρτία στη γενική συνεύλευση, για την επομένη.
Στο ένα (´Ανανεωτική Κίνηση´) επικεφαλής είναι ο Μιχάλης Δασκαλάκης (εκπροσωπεί τον Α.Ο. Κισάμου) και εκτός από αυτόν μετέχουν οι: Γιαννακουδάκης Ανδρέας  (Ιεράπετρα), Γκιουζέλης Χρήστος (Ανδρογέας), Καρλής Σταύρος (Ηρόδοτος), Λυριντζάκης Σταύρος (Ηράκλειο), Περδικάκης Παντελής (Σητειακός), Περυσινάκης Δημήτρης (Ηράκλειο), Πλεξουσάκης Βαγγέλης (Ιεράπετρα), Σκεπασιανός Μανώλης (ΟΦΗ), Χανιαλάκης Νίκος (Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου), Χατζηκωνσταντίνου Βαγγέλης (ΑΓΟΡ) και υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή είναι οι: Αρναουτάκης Μανώλης (Ηράκλειο), Πασχαλίδης Γιώργος (Ηρόδοτος), Παντατοσάκης Κώστας (ΟΦΗ).
Στο άλλο (“Ενωτικό Ψηφοδέλτιο”) μετέχουν πέντε! εκπρόσωποι του Εργοτέλη (Αλεβιζάκη Μελίτσα, Λεβέντης Γιάννης, Γιαννουλάκης Βαγγέλης, Μεσσαριτάκης Σταύρος, Σκάνδαλος Επαμεινώνδας), τα μέχρι πρόσφατα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, Ελευθεριάδης Βασίλης, Λαμπράκης Μιχάλης, Σταθάκης Ματθαίος και ο Βλατάκης Γιώργος, ενώ υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή είναι οι Καραπιδάκης Ανδρέας και Μποκοβέλης Διονύσης.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Γιώργος Χαλαμπαλάκης, δεν είναι τελικά υποψήφιος, ενώ δεν υπάρχει στα δυο ψηφοδέλτια χανιώτης παράγοντας.
Σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ προκειμένου να ρυθμίσει τις διαδικαστικές λεπτομέρειες, ενώ όπως αναγράφεται στα μπασκετικά site του Ηρακλείου, η “παρουσία”  δυο ψηφοδελτίων σημαίνει ότι αυτό που θα πλειοψηφίσει, εκλέγει 8 εκπροσώπους στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα