Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Διασταύρωσαν ζέβρα με γάιδαρο

Το ενδιαφέρον του κόσμου προκαλεί στην Τζόρτζια των ΗΠΑ ο Πίπι, ένα πανέμορφο ζώο, διασταύρωση γαϊδούρας και ζέβρας.
Ο Πίπι γεννήθηκε στο καταφύγιο άγριων ζώων «Chestatee» στις 21 Ιουλίου. Μητέρα του είναι η Σάρα το γαϊδουράκι και πατέρας του είναι ο Ζικ η ζέβρα. Τα πόδια του έχουν λωρίδες άσπρου και μαύρου χρώματος, όπως οι ζέβρες, ενώ η πλάτη του είναι καφέ.
«Όσοι έρχονται στο καταφύγιο δεν πιστεύουν στα μάτια τους», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πάρκου. «Μας παίρνουν τηλέφωνο από τη Ρωσία, ενώ έχουμε δεχτεί επισκέπτες από την Αγγλία και τη Γαλλία», προσέθεσε.
Σύμφωνα με το άρθρο του econews, ο κτηνίατρος που φροντίζει τα ζώα στο καταφύγιο, δήλωσε ότι η διασταύρωση γαϊδούρας και αρσενικής ζέβρας είναι πάρα πολύ σπάνια.
«Γαϊδούρες και άλογα ζευγαρώνουν πολύ συχνά με αποτέλεσμα να γεννιούνται μουλάρια. Ωστόσο σπάνια μια γαϊδούρα θα ζευγαρώσει με αρσενική ζέβρα», επισήμανε ο κτηνίατρος.
Τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο μοιράζονται τους ίδιους χώρους για περισσότερα από 30 χρόνια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γεννιέται ζώο από διασταύρωση διαφορετικών ειδών.
«Περιμέναμε το μικρό γαϊδουράκι και ανησυχούσαμε πάρα πολύ γιατί η μητέρα είχε περάσει τις μέρες τις και ακόμα δεν είχε γεννήσει. Τελικά γεννήθηκε το ζεβρο-γαϊδουράκι και καταλάβαμε ότι όλα είναι δυνατά», είπε ο ιδιοκτήτης του πάρκου.
Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.