Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

?Καμπανάκι? για την κλιματική αλλαγή

Επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου για ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή απηύθυνε από το Τιανζίν της Κίνας, που φιλοξενεί για πρώτη φορά Σύνοδο για το κλίμα, η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα Κριστιάνα Φιγκέρες.
«Μπορείτε να μείνετε αδρανείς ή να προχωρήσετε. Η στιγμή της επιλογής έχει έρθει», ήταν το μήνυμα της Φιγκέρες, η οποία τόνισε πως στην επόμενη Σύνοδο στο Κανκούν στο Μεξικό, από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου, είναι απαραίτητο και άμεσης προτεραιότητας να υπάρξει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Η Φιγκέρες επεσήμανε τα θέματα για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στο Κανκούν, όπως η ίδρυση ενός ταμείου παροχής οικονομικής βοήθειας προς τις πλέον ευάλωτες χώρες ή ακόμα η εφαρμογή ενός μηχανισμού κατά της αποψίλωσης των δασών.
Η συμφωνία της Κοπεγχάγης είχε ορίσει ως στόχο τη μείωση κατά δύο βαθμούς της ανώτατης θερμοκρασίας του πλανήτη, αλλά δεν είχε αποφασιστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Επίσης οι πλούσιες χώρες του κόσμου υποσχέθηκαν να χρηματοδοτήσουν με 100 δισεκατομμύρια δολάρια το ταμείο αυτό, αλλά μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει.
«Κυρίες και κύριε η ώρα έχει έρθει», κατέληξε η κ. Φιγκέρες.
Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα, η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, φιλοξενεί Σύνοδο για το κλίμα. Περίπου 3.000 αντιπρόσωποι από όλον τον κόσμο, κυβερνήσεων, ερευνητικών κέντρων, βιομηχανικών ομίλων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, συναντώνται στην πόλη Τιανζίν περίπου 150 χιλιόμετρα από το Πεκίνο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.