Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγάλη νίκη του Αρη στην Τούμπα

Το διπλό του Αρη μέσα στην Τούμπα ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Superleague, στη βαθμολογία της οποίας προηγείται ο Ολυμπιακός. ´Ξέσπασε´ στον Εργοτέλη ο Παναθηναϊκός συντρίβοντάς τον με 4 – 1, με τον Νιόπλια να παραιτείται και να ανακαλεί μετά από παρέμβαση του Νικόλα Πατέρα.
Προχθές ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 3 – 1. Ο Τοροσίδης στο 7´ και ο Μιραλάς στο 21´ και στο 91´ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ οι Θεσσαλοί είχαν μειώσει στο 71´ με τον Ουμπίντες σε 2 – 1.  Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 82´ με τον Ριέρα.
Η Καβάλα πετύχαινε τη δεύτερη σερί νίκη της επικρατώντας με 2 – 1 του Πανιωνίου. Τα γκολ για τους ´αργοναύτες´ πέτυχαν οι Ονουάτσι (46´) και Βουτσίσεβιτς (49´), ενώ για τον Πανιώνιο μείωσε στο 52´ ο Βαζ Τε. Παράπονα για τη διαιτησία και από τις δύο ομάδες.
Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος μοιράστηκαν τους βαθμούς καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1 – 1 στην Τρίπολη. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 16´ ο Πουλίδο αλλά ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Μπρίτο στο 54´.
Χθες, στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα χάρη στο γκολ του Χαβίτο στο 76ο λεπτό. Οι κιτρινόμαυροι έσπασαν την αρνητική παράδοση 13 ετών και πήραν το τρίποντο, ενώ την ίδια ώρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν τεχνική ηγεσία και παίκτες.
Στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός ´ξέσπασε´ στον Εργοτέλη συντρίβοντάς των με 4 – 1. Τα γκολ για τους πράσινους πέτυχαν οι Σπυρόπουλος (35´), Σισέ (39´ & 44´) και Κατσουράνης (78´). Για τον Εργοτέλη είχε μειώσει σε 3 – 1 ο Μπούντιμιρ στο 55´.
Η ΑΕΚ πέτυχε τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 1 – 0 της Ξάνθης. Τους τρεις βαθμούς χάρησε στην Ένωση το γκολ του Λεονάρντο στο τέταρτο λεπτό του αγώνα. Το πρώτο του τρίποντο πήρε ο Πανσερραϊκός επικρατώντας με 1 – 0 της Λάρισας στις Σέρρες χάη στο γκολ του Νταλέ στο 44´. Την ίδια ώρα στο Παμπελοποννησιακό, Κέρκυρα και Ηρακλής έμειναν στο 0-0 σε έναν κακό ποιοτικά παιχνίδι.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Η επόμενη αγωνιστική διεξάγεται στις 16 Οκτωβρίου, λόγω της διακοπής για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, με τα εξής παιχνίδια:
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010
? ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 5.15 μ.μ. NOVA
? SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 7.30 μ.μ. NET
? ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ., 7.30 μ.μ. NOVA
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
? ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ, 4 μ.μ. NOVA
? ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΒΑΛΑ, 4 μ.μ. NOVA
? ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, 6.15 μ.μ. NOVA
? ΛΑΡΙΣΑ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 6.15 μ.μ. NOVA
? ΑΡΗΣ – A.E.K., 8.30 μ.μ. NOVA
ΔΙΠΛΟ Ο ΟΦΗ
Στη δεύτερη εθνική, ο ΟΦΗ παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα πήρε το διπλό στη Νίκαια επικρατώντας με 1 – 2 του Ιωνικού. Με το Νίκο Αναστόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, οι Ηρακλειώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 7´ με γκολ του Αρβανίτη, αλλά δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον Γιακούμπου. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 28´ ο Γκουεϊ.

Ο Πατέρας κράτησε Νιόπλια

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Νίκος Νιόπλιας μετά την εμφατική νίκη των «πρασίνων» με 4 – 1 επί του Εργοτέλη. «Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθώ με τον Νικόλα Πατέρα να του ανακοινώσω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορεί στις 22 Αυγούστου να είμαστε η καλύτερη ομάδα, να είμαι ο καλύτερος προπονητής και στις 22 Σεπτεμβρίου να είμαι ο περίγελος» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος στη συνέντευξη Τύπου.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα ο οποίος κατάφερε να του αλλάξει γνώμη.
Μετά από επικοινωνία που είχε ο Νίκος Νιόπλιας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, ο 45χρονος τεχνικός ανακάλεσε την απόφασή του και παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Πατέρας, τόνισε στον έλληνα προπονητή ότι τον στηρίζει, κάτι που το έκανε δημόσια και την Τετάρτη αμέσως μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη και πως δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του. «Δεν έχεις να πας πουθενά και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Σε στηρίζουμε. Μαζί θα προχωρήσουμε», ήταν μερικά απο τα όσα είπε ο Νικόλας Πατέρας στον Νίκο Νιόπλια και κατάφερε να τον πείσει να μείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Δηλώσεις έκανε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, ο οποίος εξήγησε: «Η παραίτηση του Νίκου Νιόπλια έπρεπε να ανακληθεί και αυτό συνέβη. Όλα έγιναν κάτω από πίεση. Είναι λογική η πίεση σε μεγάλες ομάδες, αλλά μπορεί να την αντέξει».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα