Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ακόμη μια ήττα ο Κύδωνας από την ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε προχθές η 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών και στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του ο Κύδωνας έχασε 20-30 από την ΑΕΚ, η οποία δείχνει να… του έχει πάρει τον αέρα, αφού έκανε το “τέσσερα στα τέσσερα” στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από πέρυσι, οπότε η χανιώτικη ομάδα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.
Δεν ήταν καλή η εμφάνιση του Κύδωνα στο άδειο (λόγω τη γνωστής τιμωρίας) κλ. Μενιδίου και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα ήρθε φυσιολογικά. Μετά το 1ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν διαφορά στο σκορ, η οποία όμως μέχρι την λήξη του ημιχρόνου “κρατιόταν” σε χαμηλά επίπεδα, αφού υπήρχε… αντίδραση από την πλευρά των αντιπάλων. Αρχίζοντας η επανάληψη οι παίκτες του “Δικεφάλου” αξιοποίησαν τα λάθη που έκαναν οι “συνάδελφοί τους” (αλλά και οι διαιτητές) ξέφυγαν με 7 γκολ και τελικά έφτασαν σε μια εύκολη νίκη, με τη διαφορά να διαμορφώνεται σε διψήφιο νούμερο.
Οι παίκτες του Κύδωνα δεν τα πήγαν και πάλι καλά στην άμυνα (για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι δέχθηκαν πολλά γκολ), τους έλειπε ξανά η αυτοσυγκέντρωση και η ηρεμία σε πολλά σημεία του αγώνα, ενώ επιπλέον αυτή τη φορά είχαν μέτρια αποτελεσματικότητα και στην επίθεση, έχασαν πολλά σουτ από τα 6 μέτρα και έτσι έμειναν σε χαμηλό σκορ (και τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές είχαν σημειώσει +11 γκολ σε κάθε μια).
Με λάθη η διαιτησία του Πάτιου και του Τσιάνα.
10λεπτα: 5-4, 10-7, 15-11 (ημιχρ.), 22-15, 26-17, 30-20
Οι δίλεπτες αποβολές ήταν 8 για την ΑΕΚ και 6 για τον Κύδωνα, ενώ στα πέναλτι είχαμε 2/4 και 2/3, αντίστοιχα.
Κύδων (Ζλ. Πετρονίγιεβιτς): Γουάιτ, Ρηγάτος, Καμαριανάκης, Μυντιλάκης, Κοκολοδημητράκης Στεφ. 2 γκολ, Κοκολοδημητράκης Ν. 1, Ξανθουδάκης 5, Φίλιτς 6, Μίκοβιτς 3, Τσαβδάρης, Γεωργιάδης, Αδαμίδης 3.
Σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο Μπακαούκας ήταν κορυφαίος σκόρερ για την “Ένωση” σημειώνοντας 12 γκολ, έναντι 5 του Μεγαλοοικονόμου, απο τρία πέτυχαν οι Κόντης, Τσαούσης, από 2 οι Ασαρίδης, Παρκάνιουκ και από 1 οι Βακάλης, Παπαδόπουλος, Τούτσης.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διομήδης Άργους και Φίλιππος Βέροιας πέτυχαν νέες νίκες και “έπιασαν” τον Δούκα στην κορυφή, ενώ ο Αερωπός Έδεσσας κέρδισε τη ΧΑΝΘ.
– Στο ντέρμπι της Ημαθίας, παρά το καλό του ξεκίνημα, ο γηπεδούχος Φίλιππος… τα χρειάστηκε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ζαφειράκη Νάουσας, επικρατώντας τελικά με 31-29 (ημιχρ. 16-16). Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι Ναουσαίοι έκαναν λάθη απειρίας και είχαν κακές επιλογές στην επίθεση, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Φίλιππος και με σερί 4-1 μετέτρεψε το 27-28 σε 31-28, έχοντας πρώτους σκόρερ τους Ευαγγελίδη και Παπαδόπουλο (από 6 γκολ),  ενώ για τους φιλοξενούμενους 10 σημείωσε ο Χατζηγεωργίου.
– Ο Διομήδης παρουσιάστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος στο Άργος “κόντρα” στον Πανελλήνιο και τον νίκησε εύκολα 32-25 (ημιχρ. 19-10), με τον Μάλλιο να σκοράρει 7 φορές, όσες και ο Χατζίκας για τους “Ολυμπιονίκες”.
– Τέλος, στην Έδεσσα ο τοπικός Αερωπός αξιοποίησε την έδρα και σημείωσε -έστω και δύσκολα- τη 2η του νίκη, με 26-23 (ημιχρ. 11-9) επί της ΧΑΝΘ (η οποία στη επανάληψη και μέχρι το 53´ διατηρούσε μικρό προβάδισμα). Για τους γηπεδούχους ο Τσάτσος σημείωσε 8 γκολ και ο Γιόσμου 7, ενώ από τη νεοφώτιστη ομάδα της Θεσσαλονίκης (με την οποία αγωνίζεται ο περυσινός τερματοφύλακας του Κύδωνα, Ανδρέας Ορφανουδάκης) από 6 πέτυχαν οι Κοκτσίδης και Λάππας.
-Υπενθυμίζουμε ότι “η αυλαία άνοιξε” την περασμένη Τετάρτη, οπότε ο Δούκας κέρδισε στο εντός έδρας ντέρμπι τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 29-24, ενώ τα  Βριλήσσια σημείωσαν την πρώτη τους φετινή νίκη, επικρατώντας 30-27 στη Νέα Φιλαδέλφεια του τοπικού Ιωνικού.
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Δούκας, Φίλιππος Βέροιας και Διομήδης Άργους (με τρεις νίκες) από 6, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αερωπός Έδεσσας (με δυο νίκες-μια ήττα) από 4β, Κύδων, Ζαφειράκης Νάουσας και Βριλήσσια (με μια νίκη- δυο ήττες) από 2, Πανελλήνιος, ΧΑΝΘ και Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας (από τρεις ήττες) χωρίς βαθμό.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Κύδωνας υποδέχεται το Σάββατο 9 Οκτωβρίου τον  Αέρωπο, τον οποίο είχε κερδίσει 27-26 στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι (1η αγωνιστική β´ γύρου), ενώ ηττήθηκε δυο φορές στην Έδεσσα (26-23 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και 30-28 στο -αδιάφορο βαθμολογικά- τελευταίο αγώνα των πλέι άουτ).
Η 4η αγωνιστική αρχίζει μεθαύριο, με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Διομήδης (το Σάββατο οι γηπεδούχοι έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις), ενώ στις 9/10 θα παίξουν επίσης: Φίλιππος  – ΑΕΚ, ΧΑΝΘ – Δούκας, Πανελλήνιος  – Ιωνικός και Ζαφειράκης – Βριλήσσια.
“ΑΝΤΙΟ” ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΟΚ
Δυο ελληνικές ομάδες μετείχαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις το περασμένο τριήμερο, χωρίς όμως να πετύχουν το ζητούμενο.
Τα Βριλήσσια είχαν αξιόλογη παρουσία στον προκριματικό όμιλο για το 2ο γύρο του τσάλεντζ καπ που διεξήχθη στην πόλη Στορντ της Νορβηγίας. Την 1η αγωνιστική η ομάδα του Νίκου Γραμματικού σημείωσε -μετά από 15 χρόνια- την 3η της νίκη σε ευρωπαϊκό αγώνα, συντρίβοντας 37-20 την αδύναμη αγγλική Great Dane London, ενώ προχθές “πάλεψε” απέναντι στους δυνατούς γηπεδούχους, προηγείτο μέχρι το 42´, όμως τελικά δεν απέφυγε την ήττα (28-25), που σήμαινε ουσιαστικά και αποκλεισμό, αφού  στον επόμενο γύρο συνέχιζε μόνον η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας.
Στο χθεσινό τελευταίο της αγώνα, η ομάδα των Βριλησσίων -φανερά επηρεασμένη στον ψυχολογικό τομέα- έχασε από την τουρκική Μαliye Milli Piyango με 30-33 και πήρε την 3η θέση στη βαθμολογία, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκαν -αήττητοι- οι διοργανωτές νορβηγοί.
Εκτός Ευρώπης θα μείνει λογικά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πραγματοποίησε προχθές μέτρια εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του κυπέλλου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EHF), που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα από την αυστριακή Μπρέγκεντζ (η οποία ήταν 2η στον 1ο προκριματικό όμιλο του τσάμπιον λιγκ) και σίγουρα το τελικό 23-31 δεν αφήνει ελπίδες εν όψει της ρεβάνς, που θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου (8μμ), στο Μπρέγκεντζ της Αυστρίας.   
* Ανακοίνωση παικτών Α.Ο. Κύδων Χανίων: “Οι αθλητές χάντμπολ του Κύδωνα, του μοναδικού εκπρόσωπου του αθλητισμού των Χανίων σε κορυφαία κατηγορία,  ευχαριστούν θερμά τους Χανιώτες φίλαθλους για την παρουσία και συμπαράστασή τους στον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας. Ιδιαιτέρως ευχαριστούν τους «Blue Boys» του Αθλητικού Ομίλου Χανιά, οι οποίοι δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα και υποστήριξαν με πάθος την ομάδα, για μια ακόμα φορά”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα