Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο 94? ο ΠΟΑ έκαμψε την αντίσταση του Ακρίτα

Την μεγάλη ευκαιρία να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα έχασε χθες ο Ακρίτας αφού δέχθηκε το μοναδικό τέρμα στο 94? και ηττήθηκε τελικά από τον γηπεδούχο ΠΟΑ που ήταν πολύ κοντά σε μια νέα γκέλα στο γήπεδό του απέναντι σε χανιώτικο σύλλογο.
Οι παίκτες του Μανόλη Πατεμτζή είχαν βέβαια τον έλεγχο της αναμέτρησης καταγράφοντας καλές ευκαιρίες στο ενεργητικό τους όμως η ομάδα του Αποκόρωνα παρά τις απουσίες της κράτησε απαραβίαστη την εστία της μέχρι τις καθυστερήσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο είναι γεγονός ότι ο ΠΟΑ δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα απειλητικός και η υπεροχή του μπορεί να χαρακτηριστεί ανούσια. Με εξαίρεση το κοντινό σουτ του Κατσούλη στο 11? που έφυγε ψηλά άουτ, την αδυναμία των Μπαδιεριτάκη, Καπετανάκη να προωθήσουν τη μπάλα στα δίχτυα στο 26? μετά από παράλληλη πάσα του Συσκάκη και την κεφαλιά άουτ του τελευταίου στο 41? σε σέντρα του Χατζηανδρέου, δεν έφθασαν κοντά στο γκολ.
Τα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη όπου ο ΠΟΑ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις και άρχισε να «βομβαρδίζει» την εστία του Ακρίτα.
Στο 46? ο Μπαδιεριτάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κοντινή κεφαλιά του Καπετανάκη, στο 48? ο Κατσούλης έβγαλε τετ α τετ τον Συσκάκη με τον Μπαδιεριτάκη που έδιωξε το πλασέ του επιθετικού του ΠΟΑ, στο 56? ο γκολκίπερ του Ακρίτα μπλόκαρε το σουτ του Συσκάκη και στο 67? ο Πολεμαρχάκης δε βρήκε στόχο από μακριά.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο την ταχύτητα τους πετυχαίνοντας τελικά τον σκοπό τους. Στο 72? ο Χαλκιαδάκης αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά ,στο 77΄ο Γιακουμάκης σούταρε άουτ από κοντά, στο 87? ο Μπραουδάκης απέκρουσε το συρτό σουτ του Καστελιανάκη ο οποίος πήρε τη ρεβάνς στο 94? εκμεταλλευόμενος το «τσαφ» του Καστρινάκη. Με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» το πολύτιμο 1-0.
Οι Κατσούλης,Χαλκιαδάκης,Καστελιανάκης ξεχώρισαν από τον ΠΟΑ ενώ από τους ηττημένους, κορυφαίος ήταν ο Μπραουδάκης.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Σωτηριάδη από το Λασίθι. Πάντως, στη φάση του γκολ υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους ότι ο Σισκάκης έκανε επιθετικό φάουλ. Επίσης, στο 44? ο Καραδάκης κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ από τον β? βοηθό Κασσωτάκη.
Ιεράπετρα – Πανακρωτηριακός 5-0
Βαριά ήττα για την ομάδα του Ακρωτηρίου που όμως αγωνίστηκε με σημαντικά προβλήματα στην Ιεράπετρα ενώ είχε και μία απόφαση του διαιτητή που της ακύρωσε καθαρό γκολ στο 0-0.
Τελικά μέχρι το 55´ οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν το παιχνίδι όμως στο σημείο εκείνο μετά το δεύτερο γκολ δέχτηκαν άλλα τρία. Στο 10´ λοιπόν από σέντρα-σουτ του Κριάρη που έκανε την παρθενική του εμφάνιση, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα όμως ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα αρχικά ως επιθετικό φάουλ του Λυχνάκη ενώ στη συνέχεια είπε ότι βρήκε τη μπάλα ο τελευταίος και υπήρχε οφσάιντ. Η ουσία είναι ότι το γκολ δεν μέτρησε και έτσι αντί να γίνει το 0-1 έγινε στο 18´ το 1-0 με ωραίο πλασέ του Δεδελετάκη. Στο 23´ σε προβολή του Ψαράκη ο Χάιντερ απέκρουσε ενώ στο 30´ ο Σεληνιωτάκης έδιωξε σε πλασέ του Γκίνη. Στο 55´ από λάθος της άμυνας ο Δεδελετάκης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων ενώ στο 59´ ο Σεληνιωτάκης απέτρεψε ένα ακόμα τέρμα του Δεδελετάκη.
Στο 60´ καλό σουτ του Λιονάκη έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ ενώ στο 63´ ο Ορφανουδάκης απέκρουσε το σουτ του Τοψιδέλη. Στο 65´ ο Γκίνης βγήκε απέναντι από τον Ορφανουδάκη και σημείωσε το 3-0 ενώ στο 72´ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Γκίνη. Στο 78´ αστόχησαν ο Δεδελετάκης με τον Κουτούζο από κοντά αλλά στο επόμενο λεπτό από ασίστ του Γκίνη πάλι ο Δεδελετάκης σημείωσε το 4-0. Το σκορ έκλεισε ξανά ο Δεδελετάκης στο 90´ με σουτ μέσα από την περιοχή και ενώ νωρίτερα στο 85´ ο Ορφανουδάκης είχε αποκρούσει ένα άλλο σουτ του μεγάλου πρωταγωνιστή του παιχνιδιού.
Η διαιτησία του ηρακλειώτη Κρασαγάκη ελέγχεται για την φάση του 10´.
Οι άλλοι αγώνες
Ηρόδοτος-Ρούβας 0-1
Ο Ταμάμης πέτυχε το μοναδικό τέρμα που έκρινε το ντέρμπι κορυφής υπέρ των φιλοξενουμένων.
Επισκοπή-ΠΑΟΚ 3-1
Πιο δύσκολα απ? ότι δείχνει το σκορ νίκησαν οι γηπεδούχοι με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 39΄ο Φρατζεσκάκης πέτυχε το 1-0 για να ισοφαρίσει στο 63? ο Κουράκης. Τελικά ο Καψαλάκης στο 82? και ο Βελονάκης στο 88? πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα της Επισκοπής.
Πατούχας-Ρέθυμνο 1-1
Στο 65? ο Κουνενάκης άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Βιάννου που παρότι απ? το 44? έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπιτσακάκη, κρατούσε τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσις αλλά στο 93? ισοφάρισε ο Κασσέλας για την ομάδα του Ρεθύμνου.
Ασίτες-Αετός Αν. 5-0
Εύκολη νίκη για τους νεοφώτιστους που παραμένουν στην κορυφή χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Σταυρακάκης στο 30?, ο Ποτηράκης στο 59? , ο Μανιαδάκης στο 63? και στο 90? και ο Δασκαλάκης στο 88?.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα