Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομιλία στη ΝΟΔΕ?Χανίων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν αφορμή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή ´βεντέτας´ στην Κρήτη.
Αυτό επεσήμανε χθες από τα Χανιά ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν οι κεντρικοί άξονες για την καλύτερη οργάνωση της προεκλογικής περιόδου.
Το ´παρών´ στη συνάντηση έδωσε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ενωτικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του κ. Πλακιωτάκης ο οποίος ανέφερε: ´Θεωρούμε πολύ σημαντικό τούτη την ώρα η ΝΔ σύσσωμη να δώσει τη μάχη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκλογές που έχουν μεν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα δεδομένου ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι χώρος συνάντησης όλων των κοινωνικών ρευμάτων ανεξαρτήτου πολιτικής ή κομματικής προελεύσεως´.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο νέος θεσμός της Αυτοδιοίκησης ξεκινάει, όπως είπε, εν τη γενέσει του με προβλήματα. ´Η Αυτοδιοίκηση από την εφαρμογή του μνημονίου θα στερηθεί 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σε σύνολο 1,5 δισ. ευρώ. Ένα άλλο ζητούμενο είναι πώς θα αναπληρωθούν τα χρήματα του «Θησέα». Τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχαμε εισροές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης 2,6 δισ. ευρώ´, τόνισε. Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία ενός Κέντρου Ανάπτυξης και Προβολής της Κρήτης, το οποίο παρουσιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο. ´Είναι μια δραστηριότητα, ένας φορέας, ο οποίος θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, θα συμπεριλαμβάνει όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, τα ερευνητικά κέντρα, τα Πανεπιστήμια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, έτσι ώστε να αναδείξουμε την Κρήτη με ενιαία ταυτότητα´, σημείωσε.
ΓΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την εσωκομματική ´κόντρα´ που δημιουργήθηκε μετά τη διαγραφή της κας Μπακογιάννη από το κόμμα της ΝΔ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ ανέφερε: ´Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Υπάρχει μάχη για τα προβλήματα της Κρήτης. Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με καμία προσωπική ή πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η επίλυση των προβλημάτων της Κρήτης και το νησί να διεκδικήσει αυτά που πραγματικά δικαιούται. Δεν θα αναφερθώ -τουλάχιστον εγώ προσωπικά αλλά και ο συνδυασμός μου- και δεν θα μπει σε καμία κομματική ή προσωπική αντιπαράθεση. Δεν θα γίνουν αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε καμία περίπτωση -και το έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου- ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή «βεντέτα» στην Κρήτη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Κρήτη. Να ενώσουμε όλους τους Κρητικούς αλλά και να ενώσουμε όλους εκείνους τους Κρητικούς που βάζουν την αγάπη τους για την Κρήτη πάνω απ? όλα´.
ΓΙΑ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ
´Εχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι εσωκομματικές εκλογές τελείωσαν το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα η ΝΔ ενωμένα, συντεταγμένα οδεύει προς μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Μια νέα αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον και την πορεία της Κρήτης τα επόμενα χρόνια. Εμείς θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα, θα περιοριστούμε στην ανάδειξη του προγράμματός μας, των θέσεών μας. Αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν ασχολούμαστε με καμία προσωπική ή πολιτική αντιπαράθεση´, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.
Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Βρούτσης, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη δυσκολία του συντονισμού των υποψηφίων στην Κρήτη. ´Εμείς εκπροσωπούμε και εκφράζουμε τη ΝΔ συντεταγμένα. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει οριστεί εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ και από τα όργανα του κόμματος ως εκείνος που θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Είναι ένας νέος άνθρωπος, που έχει περάσει από την Αυτοδιοίκηση, υπήρξε υφυπουργός στην κυβέρνηση της ΝΔ και είναι ο ορισμός της ηθικής σε επίπεδο πολιτικής. Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα και να συντονιστούμε καλύτερα αλλά και να φέρουμε καλό αποτέλεσμα στις εκλογές´, επεσήμανε. Όσον αφορά τις δυσκολίες του Νομού Χανίων αλλά και των υπολοίπων Νομών της Κρήτης σε εκλογικό επίπεδο ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: ´Προέρχομαι από έναν Νομό πολύ πιο δύσκολο, τις Κυκλάδες, που η ιδιαιτερότητα των 24 νησιών με έχει κάνει να αντιμετωπίζω πολύ καλά την Κρήτη, με την οποία άλλωστε συνδεόμαστε´.
Ο ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ
Κάλεσμα ενότητας στους ψηφοφόρους της ΝΔ απηύθυνε και ο γραμματέας Νέων Τεχνολογιών-Ερευνας και Καινοτομίας της ΝΔ κ. Μανούσος Βολουδάκης. ´Η ΝΔ ξεκινά ενωμένη τον πολιτικό αγώνα των περιφερειακών εκλογών. Έναν αγώνα που θα έχει και στην Κρήτη, πρωταρχικά, πολιτικά χαρακτηριστικά. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ θα αναδείξει τα ζητήματα των ελλείψεων υποδομών στο νησί. Θα αναδείξει το γεγονός ότι η Κρήτη αδικήθηκε για πολλά χρόνια, αν θέλετε και στα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης. Θα έπρεπε η Κρήτη να είχε μια καλύτερη αντιμετώπιση. Σ? αυτόν τον αγώνα στρατευόμαστε σήμερα. Και είναι ιδιαίτερη χαρά ότι βλέπουμε να ενεργοποιείται η κομματική οργάνωση της ΝΔ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, η καινούργια Νομαρχιακή, οι καινούριες τοπικές επιτροπές, που στηρίζουν την ΝΔ. Μαζί με τον Γιάννη Πλακιωτάκη θα δώσουμε τον αγώνα, που είμαι σίγουρος ότι θα φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τόσο για την παράταξη όσο και για το αύριο της Κρήτης´.
Κληθείς να σχολιάσει τις επισκέψεις της κας Μπακογιάννη το ίδιο χρονικό διάστημα στην Κρήτη ο κ. Βολουδάκης ανέφερε: ´Είναι μια πραγματικότητα που τη γνωρίζουμε. Αναφέρθηκα στη ΝΔ και μιλώ για αυτούς που έχουν παραμείνει στη ΝΔ, που πραγματικά ενωμένοι προχωρούμε και πιστεύω ότι έχουμε απήχηση στην ευρύτερη κοινωνία. Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε όλοι μαζί. Αν έχουμε όμως πολιτικές διαφωνίες ουσίας δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε. Εμείς θα πορευτούμε κυρίως με πολιτικά κριτήρια, μακριά από προσωπικές συγκρούσεις, προσωπικές προτεραιότητες και προσωπικές στρατηγικές´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα