Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Επιστροφή ´Λύμπε´

Τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου θα φορέσει ξανά ο Νίκος Λυμπερόπουλος, έναν χρόνο μετά την απόφασή του να αποσυρθεί. Ο άσος της ΑΕΚ κλήθηκε από τον Σάντος για τους αγώνες με τη Λετονία και το Ισραήλ (8 και 12 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2012.
Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος είναι: Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κονέ, Σαμαράς, Πρίττας και Λυμπερόπουλος.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΙΔΩΝ
Ελλάδα – Κροατία σήμερα

Αθήνα
Ετοιμη για τον τελευταίο αγώνα της στον 1ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η εθνική ομάδα των Παίδων, που σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ.) θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Κροατία στο γήπεδο ´Πόμορατς´, στην πόλη Κόστρενα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (elite round), μετά τις δύο νίκες του στους ισάριθμους αγώνες με τη Βουλγαρία (1 – 0) και το Ισραήλ (4 – 1).
Πλέον, οι νεαροί διεθνείς στοχεύουν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία και θα καταλάβουν, αν δεν ηττηθούν από τους Κροάτες, οι οποίοι με τέσσερις βαθμούς βρίσκονται τη 2η θέση στην κατάταξη και χρειάζονται ένα βαθμό για να ακολουθήσουν την Ελλάδα.

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ελλάδα – Καναδάς για τις θέσεις 11 – 12

Τον Καναδά θα αντιμετωπίσει σήμερα (10 π.μ.) στο Κάρλοβι Βάρι η Εθνική γυναικών, στην καταληκτική αναμέτρησή της στο Μουντομπάσκετ 2010 της Τσεχίας. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα θα διεκδικήσουν την 11η θέση στην κατάταξη, μετά την ήττα τους με 63 – 59 από την Ιαπωνία. Ο Καναδάς ηττήθηκε με 64 – 58 από τη Βραζιλία. Η Εθνική γυναικών έχει αναμετρηθεί ξανά με τον Καναδά, για την 2η αγωνιστική της Β? φάσης της διοργάνωσης, και αναδείχτηκε νικήτρια με 57 – 52.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ – ΖΙΤΣΟΥ
Τρία μετάλλια
για Κερίτη και Αγρίμια

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το Βαλκανικό πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου οι Α.Π.Σ. Κερίτης και Α.Π.Σ. Αγρίμια.
Στις κατηγορίες τους διακρίθηκαν οι:
Μανιουδάκη Κων/να κατηγορία -18 ετών -52kg η οποία κατέκτησε τη 2η θέση,  Ασημένιο μετάλλιο.
Κουκουράκη Χριστίνα κατηγορία -18 ετών +70kg, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση Ασημένιο μετάλλιο.
Νικολουζάκη Γεωργία & Μπόζης Γεώργιος κατηγορία       -21 DUO SYSTEM MIX κατέκτησαν 3η θέση χάλκινο μετάλλιο Μπαριωτάκη Παναγιώτα η οποία κατέληξε στη 4η θέση μετά από 4 αγώνες και αφού έκανε μια πολύ καλή πρώτη εμφάνιση σε διεθνή πρωτάθλημα.
Ακόμα πολύ καλή εμφάνιση παρότι νέοι αθλητές έκαναν οι Χουδαλάκης Θεοχάρης και Καβρός Κων/νος, οι οποίοι αν συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό είναι βέβαιο ότι και εκείνοι κάποια στιγμή θα σηκώσουν τα ελληνικά χρώματα στο βάθρο.
Η χώρα μας κατάφερε αυτή τη φορά να βγει 1η ανάμεσα σε 7 χώρες, με δεύτερη χώρα το Μαυροβούνιο, ενώ στη τρίτη θέση κατέληξε η διοργανώτρια Βοσνία.

Στην Κύπρο το κανόε καγιάκ του ΝΟΧ
Σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα βρίσκεται η ομάδα κανόε καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων η οποία μετά την επιστροφή της από τα Μέθανα, αυτό το σαββατοκύριακο θα δώσει το παρών στη Λεμεσό της Κύπρου. Συγκεκριμένα, οι αθλητές του χανιώτικου ομίλου θα συμμετάσχουν στους διεθνείς αγώνες Regatta, προσκεκλημένοι της τοπικής ομοσπονδίας της Μεγαλονήσου, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους μιας και το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό.
Όπως σημειώνει ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Καλλιβρετάκης, ´τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει πολύ καλή συνεργασία με την κυπριακή ομοσπονδία και στο πλαίσιο αυτό μας εξασφάλισε ειδική άδεια προκειμένου να λάβουμε μέρος στους αγώνες…´
Στη διάθεση του Μανόλη Αγγελάκη που μαζί με τον κ. Καλλιβρετάκη θα συνοδεύσουν την αποστολή στην Κύπρο η οποία αναχωρεί αεροπορικώς από το Ηράκλειο την Παρασκευή το βράδυ, βρίσκονται οι Αναστάσιος Αναγνωστόπουλος, Ζωή Δημητρουλάκη, Ευαγγελία Σηφάκη, Κλειώ Σηφάκη, Αντωνία Μπερτουλάκη και Κωνσταντίνα Σαράντου. Στόχος είναι η απόκτηση εμπειριών και η προετοιμασία ενόψει των επερχόμενων Κορίσσιων διασυλλογικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την άλλη εβδομάδα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα