Μουσείο Τυπογραφείας

Κανένα νέο μέτρο στον προϋπολογισμό

Αθήνα
Δεν περιλαμβάνονται νέα μέτρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά τη συζήτηση επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.
Ο κ. Σαχινίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε ότι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας θα έρθει από την ανάπτυξη και η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.
«Εμείς παίρνουμε μέτρα για να προσελκύσουμε επενδύσεις σε όλους τους τομείς, τον πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή» ανέφερε.
Στο πλαίσιο της συζήτησης σημειώθηκε και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Σαχινίδη και του Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο το Μνημόνιο και το δημόσιο χρέος.
Ο κ. Σαχινίδης καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα όσα προτείνει για έξοδο από την κρίση υποστηρίζει ουσιαστικά και τη στάση πληρωμών, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται καταστροφικές για τη χώρα επιλογές όταν υποστηρίζουν έξοδο από το ευρώ.
«Ένα επιχείρημα είχατε ότι αν δεν πάμε στο Μνημόνιο, θα χρεοκοπήσουμε και τη χρεοκοπία τη φέρνει το Μνημόνιο. Ο σύμβουλος Σιόπα δηλώνει ότι αναδιάρθρωση του χρέους είναι η μόνη λύση. Δεν συμφωνούμε. Θα γίνει αναγκαστικά» τόνισε.
Για το ίδιο ζήτημα σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη σε συζήτηση άλλης επερώτησης, νωρίτερα.
Αντιπαράθεση όμως πυροδοτήθηκε και για το θέμα της Εξεταστικής στην Οικονομία.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν το ελληνικό Κοινοβούλιο σε βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών και ανέφερε ότι «δεν φταίνε ούτε τα greek statistics, φταίνε οι επιλογές να τα χαρίζoυν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο».Εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κεφαλογιάννης είπε προς τον κ. Σαχινίδη να μην θέτει ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Συμφωνείτε με αυτό που είπε ο κ. Σιόπα; Και ακόμη, θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης;».
«Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν είναι μόνο το Μνημόνιο και τα αποτελέσματά του, η σημερινή κατάσταση που βιώνει η λαϊκή εργατική οικογένεια. Η εφαρμοζόμενη πολιτική είχε περιγραφεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση αλλά σε γενικές γραμμές και της ΝΔ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.