Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δύσκολη αποστολή αύριο οι άνδρες του Κύδωνα

Με τέσσερα παιχνίδια ολοκληρώνεται αύριο η 3η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ ανδρών και στο ένα εξ αυτών ο Κύδωνας παίζει στο κλ. Μενιδίου με την ΑΕΚ, σε μια σίγουρα πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τη χανιώτικη ομαδα.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών, η ΕΑΧ Χανιά συνεχίζει την προετοιμασία της για την πρεμιέρα της διοργάνωσης, η οποία έχει οριστεί για το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, οπότε αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τη Ν. Ελβετία.
Αναλυτικότερα.
ΠΡΩΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΚΥΔΩΝΑΣ
Σε… δυο δόσεις διεξάγεται η 3η αγωνιστική της Α1 ανδρών, αφού αρχίζουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων. Προχθές έγιναν δυο παιχνίδια και στο ντέρμπι, ο γηπεδούχος Δούκας νίκησε 29-24 τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ζαμπούνης (με 9 γκολ), ενώ για τους ηττημένους ο Μίτροβιτς… βρήκε στόχο 10 φορές.
Το άλλο ματς ήταν ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν είχαν μέχρι τότε βαθμολογική συγκομιδή, διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα Βριλήσσια πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, επικρατώντας 30-27 του τοπικού Ιωνικού.
Για τους φιλοξενούμενους από 7 γκολ πέτυχαν οι Πέρρος, Καϊγκανιτς, ενώ 9 σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Κανδύλας.
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Δούκας (τρεις νίκες) 6, Φίλιππος Βέροιας*, Διομήδης Άργους* (με 2 νίκες) και ΠΑΟΚ (2 νίκες-1 ήττα) από 4β, ΑΕΚ*, Κύδων*, Ζαφειράκης Νάουσας*, Αερωπός Έδεσσας* (με μια νίκη-μια ήττα) και Βριλήσσια (μια νίκη- δυο ήττες) από 2, ΧΑΝΘ*, Πανελλήνιος* (από 2 ήττες) και Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας (τρεις ήττες) χωρίς βαθμό. Οι ομάδες με * έχουν αγώνα λιγότερο.
Η αγωνιστική λοιπόν ολοκληρώνεται αύριο, με τ´ άλλα τέσσερα παιχνίδια, στο ένα εκ των οποίων ο Κύδωνας (φωτ.) αντιμετωπίζει -κεκλεισμένων των θυρών, στο κλ. Μενιδίου- την ΑΕΚ, από την οποία έχει ηττηθεί και στις τρεις (δυο για το πρωτάθλημα- με 31-19 στην Αθήνα και 24-19 στα Χανιά, μια για το κύπελλο- με 24-18 στο κλ. Κλαδισού) περυσινές τους αναμετρήσεις.
Το πρώτο φετινό εκτός έδρας ματς του χανιώτικου Ομίλου αρχίζει στις 5.30μμ και διαιτητές θα είναι οι Πάτιος, Τσιάνας.  
Ιδιαίτερα προβλήματα (εκτός από τις απουσίες των Σταμπουλή, Μπιτσάκη, αλλά και του Καστανάκη) δεν υπάρχουν στην ομάδα, η οποία αναχωρεί απόψε ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά και θα επιστρέψει, με τον ίδιο τρόπο, το πρωί της Κυριακής στην έδρα της.
Αντίθετα, η ΑΕΚ θα έχει μια σημαντική απουσία, αφού ο διεθνής τερματοφύλακας Δημήτρης Καφφάτος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο του δεξιού ποδιού και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Όπως προαναφέρουμε, σήμερα αρχίζουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων και ο προκριματικός όμιλος για το 2ο γύρο του τσάλεντζ καπ φιλοξενείται στην πόλη Στορντ της Νορβηγίας, με τη συμμετοχή και των Βριλησσίων.
Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού παίζει σήμερα (7μμ) με την αγγλική Great Dane London, αύριο (8μμ) με την τοπική Stord HB και την Κυριακή (4μμ) με την Μαliye Milli Piyango από την Τουρκία.
Στον επόμενο γύρο συνεχίζει η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας.
Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, αύριο αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του κυπέλλου EHF, με τον πρώτο αγώνα “κόντρα” στην Μπρέγκεντζ να γίνεται στη Θεσσαλονίκη (6μμ, κλ. Μίκρας 3). Η αυστριακή ομάδα πήρε τη 2η θέση στον 1ο προκριματικό όμιλο του τσάμπιον λιγκ και έτσι συνεχίζει στη διοργάνωση του κυπέλλου EHF, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου (8μμ), στο Μπρέγκεντζ.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΧ ΧΑΝΙΑ
Περίπου μια εβδομάδα απομένει για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών και η ΕΑΧ Χανιά συνεχίζει (υπό τις οδηγίες της Νατάσας Ότοβιτς- Φάσουρα και της 31χρονης συνεργάτιδάς της, Ελιζαμπέτας Ολζέβσκα, η οποία είναι διεθνής με την εθνική Πολωνίας και… λόγω γάμου πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στα Χανιά) την προετοιμασία της για το εκτός έδρας ματς της πρεμιέρας, χωρίς να της λείπουν τα προβλήματα. Αυτά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι -λόγω επαγγελματικών και φοιτητικών υποχρεώσεων- δεν μπορούν να βρεθούν στις προπονήσεις όλες μαζί οι παίκτριες.
Έτσι, σε συνδυασμό με το… μόνιμο πρόβλημα των ομάδων του νομού μας, δηλαδή τη μη δυνατότητα για φιλικά παιχνίδια, είναι εύκολο να καταλάβουν όλοι ότι το “δέσιμό της” θα γίνει υποχρεωτικά μέσα απο τους επίσημους αγώνες. Ουσιαστικά η ομάδα θεωρείται “νέα”, αφού από τις περυσινές βασικές συνεχίζουν 5 παίκτριες και στο έμψυχο υλικό έχουν προστεθεί αρκετά νέα πρόσωπα (τελευταία μεταγραφή η 18χρονη Ευγενία Λευθέρη -αριστερό εξτρέμ, από τον Ορφέα Κατερίνης- η οποία πέρασε στο ΤΕΙ Χανίων). Όμως η αισιοδοξία δεν λείπει, οι αθλήτριες, έστω και κατά γκρουπ, έχουν δουλέψει πολύ, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί υπομονή μέχρι να είναι σε θέση η ομάδα να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, με δεδομένο ότι υπάρχουν και αλλαγές σε τρόπο παιχνιδιού, αλλά και σε θέσεις, συγκριτικά με ότι ίσχυε μέχρι πέρυσι.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, η ΕΑΧ Χανιά  θα παίξει (9/10) την 1η αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο τη Νέα Ελβετία (7η πέρυσι στην Α2), ενώ το πρωτάθλημα θα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού (λόγω της αναδιάρθρωσης που θα ισχύσει από τη σεζόν 2011-12) από τις συνολικά 9 ομάδες, οι 5 θα υποβιβαστούν στη Β´ Εθνική.
Όσον αφορά τους χορηγούς, οι υπεύθυνοι του χανιώτικου σωματείου έχουν κινηθεί δραστήρια και ήδη έχουν ´κλείσει´ συνεργασία με την ΑΝΕΚ Lines, αλλά και την εταιρεία σοκολατοποιίας, Mars. Η υποστήριξη των χορηγών είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, αφού η ομάδα θα κάνει 5 ταξίδια στη Βόρειο Ελλάδα και ένα στην Κέρκυρα.
Τέλος, η προπονήτρια της ΕΑΧ Χανιά, Νατάσα Ότοβιτς- Φάσουρα είναι πλέον και επίσημα κάτοχος μάστερ, αφού μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών στις επιστήμες φυσικής αγωγής και αθλητισμού (προπονητική χάντμπολ), την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Βελιγράδι, όπου παρουσίασε και υποστήριξε μ´ επιτυχία την εργασία της και πήρε το πτυχίο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα