Μουσείο Τυπογραφείας

Διάλογος για νέο θεσμικό πλαίσιο εκπαίδευσης

Αθήνα
Διαφοροποιημένη όχι μόνο ανά χώρα στον κόσμο – Ευρώπη, ΗΠΑ – αλλά και ανά κρατίδιο μέσα στην ίδια χώρα – όπως στην περίπτωση της Γερμανίας – θα είναι η προσέγγιση του υπουργείου «Δια Βίου Μάθησης» στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων εξωτερικού. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η υφ. Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου ολοκληρώνοντας στο Βερολίνο την τριήμερη περιοδεία της στη Γερμανία με σταθμούς το Ντίσελντορφ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και το Μόναχο της Βαυαρίας.
Από τις επαφές της τόσο με τα καθ? ύλην αρμόδια υπουργεία Παιδείας των κρατιδίων στη Γερμανία, όσο και με φορείς της ομογένειας – Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων – ενισχύθηκε η πεποίθηση για την αναγκαιότητα της διαφοροποιημένης και εξειδικευμένης προσέγγισης είπε η κα Χριστοφιλοπούλου ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Το νέο πλαίσιο «θα δίνει έμφαση στην ένταξη των ελληνικών σχολείων στο σύστημα υποδοχής της κάθε χώρας και κάθε κρατιδίου», είπε η υφυπουργός. Σημειωτέον ότι την αρμοδιότητα για θέματα παιδείας στη Γερμανία έχουν τα κρατίδια και όχι η κεντρική κυβέρνηση του Βερολίνου.
Επρόκειτο για τον πρώτο κύκλο επαφών για το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αλλαγών στην Παιδεία, ώστε να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα ένας «ανοιχτός» διάλογος με τους φορείς «αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο». Σε μία δεύτερη φάση θα επισκεφθεί πριν το τέλος του χρόνου τη Βάδη Βυρτεμβέργη και το Αμβούργο, που δεν συμπεριελήφθησαν στην περιοδεία αυτή προκειμένου να υπάρχει ικανός χρόνος για συζήτηση σε βάθος, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ η κ. Χριστοφιλοπούλου. Ο διάλογος αυτός θα αξιοποιηθεί για να διαμορφωθεί το προσχέδιο νόμου με στόχο να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί στη βουλή στον επόμενο χρόνο, μετά το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.