Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

?Οχι? στη λιτότητα

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, διαδήλωσαν χθες κατά των μέτρων λιτότητας, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επιβολή κυρώσεων για τις χώρες οι οποίες δεν παίρνουν μέτρα για να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος τους.

Βέλγιο

Περίπου 100.000 διαδηλωτές, εκπρόσωποι 50 Εργατικών Συνδικάτων από όλη την Ευρώπη, κετέκλυσαν -σύμφωνα με τους διοργανωτές- τους δρόμους των Βρυξελλών, ενώ η ETUC κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Πολωνία

Μέλη του Εργατικού Σωματείου Αλληλεγγύη και της πανπολωνικής Συμμαχίας Εργατικών Συνδικάτων διαδήλωσαν στη Βαρσοβία με το σύνθημα “Οχι στις μειώσεις μισθών! Ναι στην εργασιακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη!”.

Ελλάδα

Με συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας. Εξάλλου, παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε στις 10 το πρωί από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βασ. Σοφίας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι λιμενεργάτες.
Ιρλανδία

Μια μπετονιέρα μπλόκαρε την είσοδο του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο, έχοντας πάνω της το σύνθημα “Τοξική Τράπεζα”.
Ισπανία:  

Η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης κατά της Λιτότητας συνέπεσε με τη γενική απεργία στην Ισπανία, όπου τα Συνδικάτα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο εργασιακό που προωθεί η κυβέρνηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα