Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για ?ισλαμοφοβικές? επιθέσεις

Νέα Υόρκη
Εκκληση στον ΟΗΕ προκειμένου η Δύση να λάβει μέτρα κατά των ´ισλαμοφοβικών´ επιθέσεων που αποτελούν μία αυξανόμενη απειλή για τη διεθνή ασφάλεια, έκαναν χθες βασιλιάδες, εμίρηδες και πρόεδροι μουσουλμανικών χωρών.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αχμεντ Αμπούλ Γάιτ καταδίκασε την Τρίτη τα ´ατυχή και απεχθή περιστατικά που έχουν στόχο τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ με τρόπο επαναλαμβανόμενο και κάποιες φορές συστηματικό´, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
´Μοιάζει σαν η Δύση εν γένει να αφήνεται να παρασυρθεί χωρίς να το θέλει σε μία αντιπαράθεση με τον μουσουλμανικό κόσμο. Αυτή η αντιπαράθεση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός εκτός από αυτά των εξτρεμιστών´, συνέχισε ο υπουργός.
´Αυτό δεν προωθεί τη βελτιωμένη ασφάλεια και τη μεγαλύτερη σταθερότητα στον κόσμο´, επεσήμανε ο Γάιτ προτού ζητήσει από τις δυτικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα και να ψηφίσουν σχετικούς νόμους.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β´ της Ιορδανίας δήλωσε από τη μεριά του ότι είναι ´απαραίτητο να αντισταθούμε στις δυνάμεις της διχόνοιας που διασπείρουν την έλλειψη κατανόησης´. Κάλεσε, επίσης, τον ΟΗΕ να αφιερώνει μία διαθρησκευτική εβδομάδα κάθε χρόνο για να προάγει την ανεκτικότητα.
Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ναζίμπ Ραζάκ δήλωσε ότι τα 1,5 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο εξοργίζονται ´από τις προσπάθειες που έχουν στόχο να δαιμονοποιήσουν το Ισλάμ´. ´Αυτό οξύνει τον διχασμό μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου και της Δύσης´, επεσήμανε.
Η απειλή του Αμερικανού πάστορα να κάψει το Κοράνι, η πολεμική σχετικά με την ανέγερση μουσουλμανικού Πολιτιστικού Κέντρου κοντά στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη και οι επιθέσεις κατά ισλαμικών συμβόλων στην Ευρώπη βρίσκονταν στο επίκεντρο των ανησυχιών των μουσουλμανικών χωρών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα