Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο μορατόριουμ ζητά ο Αμπάς

Παρίσι
Την επιβολή μορατόριουμ στην εποικιστική δραστηριότητα “όσο θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις” ζητά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, από το Ισραήλ, ώστε να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
“Ζητούμε ένα μορατόριουμ όσο θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, γιατί όσο διεξάγονται διαπραγματεύσεις, υπάρχει ελπίδα”, τόνισε ο Αμπάς σε δηλώσεις του.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι επιθυμεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να “παρατείνει κατά τρεις έως τέσσερις μήνες” το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική ´Οχθη.
Η ανέγερση νέων κατοικιών άρχισε ξανά προχθές σε εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής ´Οχθης, μετά την εκπνοή 10μηνου μορατόριουμ, το οποίο οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να μην παρατείνουν. Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ακόμη δώσει την απάντησή τους για το μέλλον των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, αναμένοντας τη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου στις 4 Οκτωβρίου.
“Δεν επιθυμούμε να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο αν η εποικιστική δραστηριότητα συνεχιστεί, θα υποχρεωθούμε να τις διακόψουμε”, επανέλαβε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, του οποίου οι δηλώσεις στα αραβικά μεταφράστηκαν στα γαλλικά. “Ο Νετανιάχου οφείλει να γνωρίζει ότι η ειρήνη είναι πιο σημαντική από την εποικιστική δραστηριότητα”, επισήμανε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα