Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
Απεργιακό μπαράζ σήμερα

Αθήνα
Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα πολλοί κλάδοι εργαζομένων με αφορμή την Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι λιμενεργάτες.
Συλλαλητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Ε. πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαθμώνος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στα γραφεία της Ε.Ε. στην οδό Βασ. Σοφίας. Στάσεις εργασίας θα γίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 π.μ. πραγματοποιούν σήμερα και οι λιμενεργάτες στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων, μετά την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών.
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ´την ίδια μέρα όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης´.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι «από κοινού με τους εργαζόμενους απαιτούν δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας στη χώρα και προασπίζουν τα δημόσια αγαθά που δέχονται ανηλεή επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις».

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εντόπισαν όπλα σε πλοίο
Αθήνα
Ελεγχο σε εμπορικό πλοίο υπό ξένη σημαία διενήργησαν στον Πειραιά εμπειρογνώμονες του Στρατού, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε το Λιμενικό, μετά από καταγγελία – ενημέρωση άγνωστης χώρας, που ενδιαφέρεται για τη μη διασπορά όπλων. Σύμφωνα με την καταγγελία – ενημέρωση, το πλοίο φέρεται να μεταφέρει υλικό για όπλα. Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι από τον μέχρι στιγμής έλεγχο έχει διαπιστωθεί υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για εμπορική είτε για στρατιωτική χρήση.
Το πλοίο φέρεται ως γαλλικό υπό γερμανική σημαία, προερχόμενο από την Ασία και, σύμφωνα με τα έγγραφά του, ενδεχόμενος προορισμός του φέρεται η Συρία, αν και οι ιδιες πηγές εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των εγγράφων. Την υπόθεση χειρίζεται το Λιμενικό Σώμα.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα
Πάτρα
Φορτίο με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν μέσα σε φορτηγό άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.  Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο όχημα πριν αυτό επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία, οι λιμενικοί βρήκαν κρυμμένα, ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια που περιείχαν οικιακές συσκευές, 164.082 πακέτα τσιγάρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για την υπόθεση.

ΣΤΟ Α.Τ. ΜΥΚΟΝΟΥ
Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής
Αθήνα
Ο πρώην διοικητής και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος κατ? εξακολούθηση.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά από καταγγελίες, διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έρευνα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι για υποθέσεις που αφορούσαν πλημμελή εφαρμογή του πολεοδομικού κανονισμού από τους δύο αστυνομικούς τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών, οι οποίοι για τον λόγο αυτό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα