Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιδανικό ποδαρικό του Ακρίτα στον Βάμο 3-0 τον Γιούχτα

Με τον καλύτερο τρόπο εγκαινίασε το γήπεδο του Βάμου ο Ακρίτας που επικράτησε πιο δύσκολα απ? ότι δείχνει το σκορ 3-0 του Πατούχα.
Αλλά και ο Πανακρωτηριακός αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη και μάλιστα έχασε μια φοβερή ευκαιρία  να συνδυάσει με θρίαμβο το παρθενικό του  παιχνίδι εντός έδρας ως νεοφώτιστος αφού στο τελευταίο τέταρτο δέχτηκε δύο γκολ από τον Γιούχτα και ισοφαρίστηκε σε 2-2.
Πιο αναλυτικά οι χθεσινοί αγώνες για την 2η αγωνιστική του Περιφερειακού.
Ακρίτας – Πατούχας 3-0
Με το καλύτερο τρόπο έκανε ποδαρικό στο γήπεδο του Βάμου ο Ακρίτας χθες επικρατώντας με 3-0 του Πατούχα. Και μην σας ξεγελάει το σκορ ειδικά στο α´ μέρος η ομάδα της Βιάννου στάθηκε πολύ καλά και δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ όμως ο σύλλογος του Αποκόρωνα ευτύχησε να σκοράρει στην αρχή και το τέλος του 45λέπτου. Μάλιστα το πρώτο τέρμα μόλις στο 4´ ήταν αρκετά τυχερό αφού ο Καραδάκης βρέθηκε απέναντι στον Γιαλαμά και πλάσαρε όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή βρέθηκαν στην πορεία της οι Βερναδάκης και Ραπτάκης. Ο πρώτος όμως στην προσπάθεια του να τη διώξει την έστειλε πάνω στον δεύτερο καιμε… καραμπόλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.
Στο 43´ από σέντρα του Μ. Παπαδημητρίου ο Καραδάκης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των χανιωτών. Και στο 87´ ο Π. Πετράκης που είχε περάσει αλλαγή ένα τέταρτο νωρίτερα έκλεψε τη μπάλα εκμεταλευόμενος λάθος γύρισμα του Καρτσώνη στον Γιαλαμά, απέφυγε και δύο αμυντικούς και με πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ακρίτα.
Οπως προαναφέραμε μετά το 1-0 ο Πατούχας ήταν αρκετά επικίνδυνος. Στο 8´ και στο 10´ ο Σαπαλίδης αστόχησε από καλή θέση ενώ στο 11´ ο Μπελίτσας βρέθηκε απέναντι από τον Μπραουδάκη όμως υπό την πίεση του Τζαγκαράκη δεν μπόρεσε να σκοράρει αλλά ο τερματοφύλακας του Ακρίτα κράτησε το “0” με μία σπουδαία απόκρουση.
Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και κατάφεραν να “καθαρίσουν” τον αγώνα στο 43´.
Στο β´ ημίχρονο και στο 65´ ο Ε. Παπαδημητρίου εκτέλεσε από πλάγια θέση φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι ενώ στα τελευταία λεπτά ο Καραδάκης μπορούσε να πετύχει ένα 4ο γκολ.
Μέτρια ήταν η διαιτησία του ρεθεμνιώτη Σταυρουλάκη που στο 85´ απέβαλε με 2η κίτρινη τον Νικολαρά των φιλοξενουμένων.
Πανακρωτηριακός – Γιούχτας 2-2
Την ευκαιρία να συνοδεύσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο περιφερειακό με ένα θρίαμβο έχασε χθες ο Πανακρωτηριακός που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον ισχυρό Γιούχτα.
Με βάση την εξέλιξη του αγώνα οι χανιώτες έφθασαν στην πηγή αλλά δεν… ξεδίψασαν αφού παρότι μέχρι το 76´ είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο τέλος μίλησε η κούραση τους αλλά και η ποιότητα των παικτών του συλλόγου των Αρχάνων που πήραν ένα βαθμό σε ένα αγώνα που έμοιαζε χαμένο.
Ο Πανακρωτηριακός απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι και σίγουρα διαθέτει μια δυνατή και αποφασισμένη ομάδα που αν συνεχίσει έτσι η παραμονή είναι εφικτός στόχος.
Το παιχνίδι κυρίως στο β´ μέρος ήταν πολύ καλό και ικανοποίησε όσους βρέθηκαν στα Καθιανά.
Στο 11´ ο Λιονάκης βρήκε τον Παπαδομανωλάκη που από καλή θέση λίγο πλάγια σούταρε άουτ.
Στο 13´ ο Μεταξάκης από καλή θέση αστόχησε, και στο 25´ κεφαλιά του Τσαφαντάκη πέρασε άουτ.
Στο 37´ και 45´ ο Τσαφαντάκης μόνος σουταρε άουτ
Στο 48´ ο Λιονάκης φάτσα με το τέρμα έκανε πάσα αντί να σουτάρει, και στο 51´ από κόρνερ του Καινουργιάκη ο Μεταξάκης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Στην επόμενη φάση  στο 52´ άνοιξε το σκορ.
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδομανωλάκη οι αμυντικοί απομάκρυναν με κεφαλιά αλλά ο Λιονάκης την είδε να του στρώνεται στο πόδι και με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.
Στο 58´ ο Καριωτάκης μόνος με τον Ορφανουδάκη αστόχησε, όπως και ο Τσαφαντάκης στο 60´.
Στο 62´ ο Ψαράκης μόνος του έκανε λάθος επιλογή, και στο 73´ έγινε το 2-0 με ατομική προσπάθεια και πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μιχαλακόπουλου που εκμεταλλεύτηκε την κακή συνενόηση των αντιπάλων αμυντικών.
Ο Τσαϊνης στο 76´ πάσαρε στον Λουλιάδη που μείωσε 2-1.
Στο 81´ ο Λιονάκης σουταρε ελάχιστα άουτ στο 89´ ο Τσαφαντάκης μόνος από το ένα μέτρο λίγο πλάγια σουταρε άουτ και στο 93´ ο Πηγιάκης με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε 2-2.
Καλή η διαιτησία του λασηθιώτη Μπινιχάκη (Παπαδοπετράκης, Πετράκης)
*Μεταξύ των θεατών ήταν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Στο γήπεδο βρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης
*Περίπου 200 φίλαθλοι βρέθηκαν στα Καθιανά. Μεταξύ τους και περίπου 30 φίλοι του Γιούχτα
Δηλώσεις:
Ταουσιάνης: ´Ξέραμε ότι είχαμε να κάνομε με ένα δυνατό αντίπαλο.Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και δυο βαθμούς όμως τα παιδιά κατάφεραν να γυρίσουν ένα παιχνίδι που είμαστε πίσω με δυο γκολ´.
Πηγουνάκης:
´Μπορούσαμε ακόμα και την νίκη. Η απειρία και η κούραση των παιδιών μας στοίχησαν στο τέλος.
Οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό.´
Οι υπόλοιποι αγώνες:
Ρούβας- Ρέθυμνο 2-0
Με γκολ του Φουκαράκη στο 39? και του Κουτσάκη στο 58? η ομάδα της Γέργερης διπλασίασε τις νίκες της.
Αετός Ανωγ. – Ηρόδοτος 1-4
Παρότι η ομάδα των Ανωγείων προηγήθηκε στο σκορ με τον Χρόνη στο 17? ο Ηρόδοτος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ανδρεαδάκη και ανέτρεψε το σκορ με γκολ του Ατσαλή στο 73?. Στα τελευταία λεπτά ο Ζαφείρης βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 88? και στο 92? διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
ΠΑΟ Κρουσώνα – Ασίτες 0-1
Το γκολ του Τσερεβελάκη στο 21? είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Αντώνη Καλογεράκη αν και νεοφώτιστη να βρίσκεται στην κορυφή. Αντίθετα μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν στους γηπεδούχους που θυμίζουμε ότι ξεκίνησαν και το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς λόγω του περυσινού αγώνα με την Αναγέννηση Ιεράπετρας που είχε διακοπεί εις βάρος τους.
Επισκοπή- Ιεράπετρα FC 2-0
Ο Καρίμπας στα πρώτα λεπτά του αγώνα (15?) και ο Βελονάκης στα τελευταία (94?) έδωσαν τη νίκη  στους γηπεδούχους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα