Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εχασε βαθμούς και… Τσίρκοβιτς ο Πλατανιάς

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η χθεσινή λευκή ισοπαλία του Πλατανιά με τον Απόλλωνα στο Μάλεμε αφού από πριν την έναρξη του αγώνα ο Μίκι Τσίρκοβιτς είχε ανακοινώσει ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο των χανιωτών.
Και οι λόγοι δεν ήταν τόσο αγωνιστικοί όσο το ότι οι σχέσεις του σέρβου προπονητή είχαν φτάσει σε οριακό σημείο με κάποιους από τους παίκτες ενώ οι πληροφορίες ήθελαν να έχουν γίνει και σημαντικά επεισόδια το τελευταίο διάστημα. Τώρα οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνουν ξανά στις πρώτες αγωνιστικές -όπως και πέρυσι- για νέο προπονητή ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι ούτε η δεύτερη εμφάνιση τους στο γήπεδο του Μάλεμε δεν συνοδεύτηκε όχι μόνο από τους 3 βαθμούς αλλά ούτε και από ένα γκολ. Και πλέον το κυριακάτικο κρητικό ντέρμπι με την ουραγό Χερσόνησο αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού και οι δύο ομάδες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις.
Η χθεσινή αναμέτρηση δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου. Η χανιώτικη ομάδα παρόλα αυτά, καταρχήν στο ξεκίνημα και σε δεύτερο λόγο, προς το τέλος, θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ενδεχομένως να είχε πάρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, ωστόσο δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της κι έτσι μετά τον ΠΑΟ Ρουφ, “όρθιος” στο γήπεδο του Μάλεμε στάθηκε και ο Απόλλων.
Σαν κορυφαίες στιγμές για τους γηπεδούχους καταγράφονται οι δύο φάσεις στο 85? με τον Μπελεβέτη από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει πάνω στον Κατσούλη και 3 λεπτά αργότερα από το ίδιο σχεδόν σημείο, όταν ο Κατσικοκέρης ανάγκασε στην απόκρουση του αγώνα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Από την άλλη, ο Απόλλων απείλησε ελάχιστες φορές και ίσως η καλύτερή του φάση να είναι αυτή του 42? όταν ο Λαζανάς σούταρε με δύναμη πάνω στον Λιούρδη.
Το φιλμ του αγώνα
1? Ο Μπελεβέτης κάνει τη σέντρα αλλά η προβολή του Κατσικοκέρη σταματά πάνω στον Κατσούλη
2? Διαγώνιο σουτ του Μπελεβέτη καταλήγει λίγο έξω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας
15? Το φάουλ του Λούκεζ προκαλεί σύγχυση στην άμυνα του Απόλλωνα, οι αμυντικοί του οποίου απομακρύνουν με υπερένταση σε κόρνερ
30? Αντεπίθεση του Απόλλωνα, η μπάλα φτάνει στον Αρχοντούλη που σουτάρει πάνω στον Λιούρδη
42? Σουτ του Λαζανά, ο Λιούρδης με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει
49? Μακρινό σουτ του Μπελεβέτη, η μπάλα καταλήγει άουτ
75? Ωραίο γύρισμα του Μαρτσάκη αλλά ο Κατσικοκέρης δεν θα καταφέρει να βάλει την προβολή
85? Σουτ του Μπελεβέτη ο οποίος ολομόναχος απέναντι στον Κατσούλη σουτάρει πάνω του
88? Σουτ του Κατσικοκέρη αποκρούει με εξαιρετική προσπάθεια ο Κατσούλης, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Σταθόπουλος από την Δυτ. Αττική ήταν όμως εκνευριστικός.
Ανακοίνωση Πλατανιά:
´Η ΠΑΕ Πλατανιάς ευχαριστεί τον Μίκι Τσίρκοβιτς για την προσφορά του στο σύλλογο, η απόφαση του οποίου να παραιτηθεί, είναι καθαρά προσωπική. Η διοίκηση της ΠΑΕ αναγνωρίζει τη βοήθειά του τον τελευταίο ένα σχεδόν χρόνο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.´
ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΟΧ 4-1
Ενα νεκρό “τρίλεπτο” στο α´ μέρος (31´-33´) για τον ΑΟΧ και η αδράνεια της άμυνας έδωσαν την ευκαιρία χθες στην Κόρινθο να βάλει τα θεμέλια της νίκης με το ευρύ 4-1 και να μείνει μόνη στην κορυφή του νοτίου ομίλου εκμεταλλευόμενη τις εκτός έδρας ισοπαλίες Ρουφ και Παναιγιάλειου. Από την άλλη οι χανιώτες ούτε αυτή την φορά μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι μακριά από την έδρα τους παρότι στο πρώτο ημίωρο στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα τους περιμένει ένα παιχνίδι “φωτιά” με την Παναχαϊκή με την ομάδα της Πάτρας να κάνει άλλη μία γκέλα χθες στην Κερατέα και να μένει 5 βαθμούς πίσω από τον χθεσινό αντίπαλο του ΑΟΧ.
Οι γηπεδούχοι ήταν απολύτως  αποτελεσματικοί και τυχεροί χθες καθώς πριν ανοίξει το σκορ ο Τριχιας στο 12´ (πλάσαρε λίγο άουτ) και ο Ανυφαντάκης στο 25´ (ο Φίλης έδιωξε πάνω στη γραμμή, ίσως και να είχε περάσει η μπάλα) μπορούσαν να είχαν δώσει αυτοί προβάδισμα στον ΑΟΧ. Μετά το 2-0 δεν μέτρησε κακώς γκολ του ΑΟΧ (στο 66´ ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα του Τσεσμελή) ενώ στο 48´ με την έναρξη του β´ ημιχρόνου μπορούσε να δωθεί πέναλτι πάνω στον Τριχιά.  Ακόμα ο Ανυφαντάκης είδε ξανά τους αμυντικούς να του στερούν πάνω στη γραμμή ένα γκολ στο 68´.
Τα γκολ τώρα σημειώθηκαν ως εξής: Στο 31? από σέντρα του Φραγκάκη ο Δημητριάδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά αργότερα από κόρνερ του Ιακωβάκη ήταν ο Σπυρόπουλος που νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Κορίνθου. Στο 69? από πάσα του Παυλίδη ο Ιακωβάκης με πλασέ πέτυχε το 3ο γκολ για να σημειώσει ξανά στο 80? ο Δημητριάδης με πλασαριστό σουτ το 4-0 έπειτα από μπαλιά του Φραγκάκη.
Το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους το σημείωσε στο 89? ο Περράκης με πλασέ έπειτα από προσπάθεια του Ανδρεάδη.
Φουλ έδρα έπαιξε η Ελένη Αντωνίου (Αν. Αττικής).
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μαρκάκης είπε ότι έμεινε ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών του όμως η αδράνεια των αμυντικών και τα λάθη της διαιτησίας δεν επέτρεψαν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Σημείωσε ότι οι νέοι παίκτες αυτή τη φορά εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τον Ηρακλή με κορυφαίο τον Ανδρεάδη ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο Βουρβαχάκης στην παρθενική του παρουσία.
Μάλιστα η μέτρια εμφάνιση με τον σύλλογο των Ψαχνών οδήγησε παίκτες βασικούς εκτός 18άδος πέρα από τις γνωστές απουσίες λόγω καρτών (Γωνιωτάκης) και τραυματισμών (Μπουρμπάκης).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα (3η αγωνιστική):
Ρόδος – Χερσόνησος 1-0 (83´ Μανίκας)
Αίας Σαλ. – Παναιγιάλειος 2-2 (50´ Καραχάλιος, 75´ Ραπτόπουλος – 40´, 83´ Ιορδανίδης)
Πλατανιάς – Απόλλων 0-0
Ηρακλής Ψαχν. – Πανηλειακός 1-0 (83´ Τριανταφυλλάκης)
Ασπρόπυργος – Αγ. Παρασκευή 2-2 (7´ Λέντας, 60´ Λύγκος – 52´ Καρούσης, 90´ Πεταυράκης)
Κόρινθος – ΑΟ Χανιά 4-1 (31´, 80´ Δημητριάδης, 33´ Σπυρόπουλος, 69´ Ιακωβάκης – 89´ Περράκης)
Βύζας Μεγ. – Ρουφ 1-1 (81´ Ρούσος – 30´ πεν. Καφές)
Κεραυνός Κερ. – Παναχαϊκή 0-0


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα