Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολύνεκρο δυστύχημα

Βερολίνο
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 30 τραυματίσθηκαν χθες στη Γερμανία σε τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε πολωνικό λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.
Το λεωφορείο ταξίδευε προς την Πολωνία και το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα εισερχόταν στον βρεγμένο αυτοκινητόδρομο Α10, στο ύψος του Σένεφελντ, κοντά στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να κτυπήσει σε στύλο μίας γέφυρας, τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Είμαστε τώρα στους 12 νεκρούς και στους έξι σοβαρά τραυματίες», τόνισε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική επτά άτομα είναι σοβαρά τραυματισμένα και άλλα 22 «ελαφρά, η λίγο σοβαρότερα τραύματα». Το δυστύχημα αυτό είναι το σοβαρότερο για το τρέχον έτος στη Γερμανία.
Πτώση αεροσκάφους
Σε ένα άλλο δυστύχημα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πολωνικού τουριστικού αεροσκάφους στην κεντρική Κροατία.
Οι σοροί των επιβατών και το κουφάρι του αεροσκάφους εντοπίσθηκαν προχθές το βράδυ κοντά στο Κάρλοβατς, σε απόσταση 55 χλμ. νοτιοδυτικά του Ζάγκρεμπ, έπειτα από πολύωρες έρευνες, ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ουγγαρία και είχε προορισμό τον ιταλικό λιμένα της Ανκόνα και σύμφωνα με το ΗΙΝΑ πιθανά αιτία της πτώσης του ήσαν οι κακές καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχόπτωση.
Οι σοροί εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του αεροσκάφους, σύμφωνα με τους υπευθύνους των ερευνών. Εκπρόσωποι της πρεσβείας της Πολωνίας μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα