Μουσείο Τυπογραφείας

Δριμεία επίθεση σε Α. Σαμαρά

Αθήνα
Τη δική του απάντηση στο ερώτημα ´πού πήγαν τα λεφτά´ δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε μια εκρηκτική συνέντευξη στο ´Βήμα της Κυριακής´.
Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς, παρά τη δημιουργία του ΑΣΕΠ.
«Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε», τονίζει χαρακτηριστικά, αλλά σπεύδει να δώσει την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:
«Η Νέα Δημοκρατία έχει στο DNA της τη φαυλότητα». Στην ερώτηση για το «πού πήγαν τα λεφτά», ο κ. Πάγκαλος δίνει τη δική του εξήγηση:
«Μεταξύ 2004-2009 η ελληνική οικονομία είχε μια ανάπτυξη κατά μέσο όρο γύρω στο 3,5%. […] Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δανειζόταν κατά μέσο όρο με 3%-3,5% του ΑΕΠ. Υπήρχε δηλαδή ένα πλεόνασμα περί τα 6% με 7% του ΑΕΠ, ένα κολοσσιαίο πλεόνασμα. Αυτό αρκούσε και για να γίνουν επενδύσεις και για να πληρωθεί μια μερίδα του χρέους, και για να υπάρξει κάποια βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τίποτε από αυτά τα τρία δεν συνέβη.
Πού πήγαν τα λεφτά; […] Ορισμένοι συνάδελφοί σας, που υποτίθεται ότι μπορούν να διαμορφώσουν σύνθετο λόγο, δίνουν την εντύπωση ότι τα έκλεψαν οι πολιτικοί. Αυτό είναι μια βλακεία όπως καταλαβαίνετε.»
Ο ίδιος επιχειρηματολογεί ότι μερικές εκατοντάδες πολιτικοί δεν είναι δυνατόν «να φάνε ένα πλεόνασμα 7% το χρόνο επί του ΑΕΠ» και υποστηρίζει ότι αυτό έγινε, λόγω του μεγάλου βάρους του Δημοσίου στην καταβολή συντάξεων και μισθών, όπως και σε προσλήψεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.