Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Για την πρώτη νίκη ο Πλατανιάς αύριο με Απόλλωνα

Να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να πετύχουν την πρώτη νίκη τους θέλουν αύριο ο Πλατανιάς που φιλοξενεί τον Απόλλωνα αλλά και οι εκπρόσωποι μας στο περιφερειακό Ακρίτας και Πανακρωτηριακός που υποδέχονται Πατούχα και Γιούχτα αντίστοιχα. Την ίδια ώρα ο ΑΟΧ δοκιμάζεται στην Κόρινθο ενώ σήμερα έχουμε πρεμιέρα στην β´ φάση του Κυπέλλου Χανίων. Αναλυτικότερα:
Γ´ Εθνική (3η αγωνιστική)
Πλατανιάς – Απόλλων
Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το “Χ” στην Αγ. Παρασκευή, ο Πλατανιάς υποδέχεται αύριο στις 4μμ στο Μάλεμε τον νεοφώτιστο Απόλλωνα και ψάχνει για το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Ο Μίκι Τσίρκοβιτς θα επιλέξει σήμερα την 20άδα και μάλλον για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιανουάριο θα μπορεί να υπολογίζει στον Πότσι έστω και αν είναι λίγες οι πιθανότητες να αγωνισθεί. Από την άλλη στους γνωστούς απόντες προστέθηκε και ο Κίτσας που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή.
Διαιτητής θα είναι ο Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους Τραχανή – Σταμάτη από τον ίδιο Σύνδεσμο, 4ο τον ηρακλειώτη Ζαχαριουδάκη και παρατηρητή διαιτησίας τον Χριστοδουλάκη (Ρεθύμνου)
Κόρινθος – ΑΟ Χανιά
Πολύ δύσκολη η αποστολή για τον ΑΟΧ αύριο (4μμ) στην έδρα της εκ των πρωτοπόρων Κορίνθου, ευελπιστεί όμως ότι μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.
Ο Γιάννης Μαρκάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Γωνιωτάκη και τον Μπουρμπάκη που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση του.
Τον αγώνα θα διεθύνει η Αντωνίου Ελένη (Αν. Αττικής) με βοηθούς τους  Ανδρεάδη – Μαυρουδή (επίσης Αν. Αττικής), 4ο τον πειραιώτη Ανδρονικίδη και παρατηρητή διαιτησίας την Κυριού Ελένη (Αθηνών).
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα θα παίξουν αύριο στις 4μμ
Ρόδος – Χερσόνησος: Ασπραδάκης (Αθηνών)
Αίας Σαλ. – Παναιγιάλειος (στη Σαλαμίνα): Σόβολος (Λακωνίας)
Ηρακλής Ψαχν. – Πανηλειακός: Γκριζέπης (Αρκαδίας)
Ασπρόπυργος – Αγ. Παρασκευή: Κούλης (Ηλείας)
Βύζας Μεγ. – Ρουφ: Κορδολαίμης (Πειραιά)
Κεραυνός Κερ. – Παναχαϊκή: Κατσιμίγγος (Αθηνών)
Περιφερειακό (2η αγωνιστική)
Ακρίτας – Πατούχας
Το παρθενικό του παιχνίδι φέτος στο περιφερειακό αλλά και λίγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά από την περυσινή του έδρα (Νιο Χωριό) δίνει αύριο στις 4μμ ο Ακρίτας με αντίπαλο τον Πατούχα και θέλει τη νίκη για να κάνει με το δεξί αυτό το… διπλό ποδαρικό σε πρωτάθλημα και γήπεδο Βάμου. Αρκετές οι απουσίες για τον Τάκη Διακάκη καθώς λόγω τραυματισμού θα απουσιάσουν οι: Κελαϊδής, Ροζάκης, Ορφανός, Θεοδωρακάτος Β. και ο Καγκλατζής που χρωστάει ποινή 2 αγωνιστικών από πέρυσι.
Διαιτητής θα είναι ο ρεθεμνιώτης Σταυρουλάκη με βοηθούς τους Τωβιλ – Μουρούτσο και παρατηρητή διαιτησίας τον Λιάγκο (Λασιθίου)
Πανακρωτηριακός – Γιούχτας
Μετά από το θετικό ξεκίνημα στον ΠΟΑ ο σύλλογος του Ακρωτηρίου δίνει αύριο στις 4μμ στα Καθιανά το παρθενικό εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας του απέναντι σε ένα ακόμα από τα φαβορί για τον τίτλο, τον Γιούχτα, που θριάμβευσε στο ντέρμπι της πρεμιέρας.
Ο τιμωρημένος Λυχνάκης και οι τραυματίες Αδαμόπουλος, Τσικοβάνης δεν θα είναι στην διάθεση του Μανόλη Πηγουνάκη ενώ μικρότερα προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν και οι Σεληνιωτάκης, Περράκης κάτι που καθιστά αμφίβολη την συμμετοχή τους, θα είναι όμως στην 18άδα.
Διαιτητής θα είναι ο Μπινιχάκης (Λασιθίου) με βοηθούς τους Παπαδοπετράκη – Πετράκη και παρατηρητή διαιτησίας τον ρεθεμνιώτη Κοντογιάννη.
Με την ευακιρία να διορθώσουμε και δύο έτη γέννησης σε Ορφανουδάκη (1993 όχι 1990) και Νικολαϊδη (1992 αντί 1990) αφού στο αφιέρωμα μας βιαστήκαμε να …μεγαλώσουμε τους μικρούς του συλλόγου.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα θα παίξουν την Κυριακή (4μμ):
Ρούβας – Ρέθυμνο: Μπουλερος (Χανίων), Παναγέα – Ανεζάκης (Χανίων), Γιανναδάκης  (Λασιθίου)
Αετός Αν. – Ηρόδοτος: Χρυσός (Χανίων), Μπερτσάκης – Πασσάς (Χανίων), Παπαδάκης (Λασιθίου)
ΠΑΟΚ – Ασίτες: Ντοκάκης (Χανίων), Δρακακάκης – Μαρνέζος (Χανίων), Δελήμπασης (Ρεθύμνου)
Επισκοπή – Ιεράπετρα: Μπουρτζάκης (Ηρακλείου), Παπαδάκης – Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου), Γρυλλάκη (Χανίων)
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η Β´ ΦΑΣΗ
ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Πρεμιέρα έχουμε όμως σήμερα στην β´ φάση του Κυπέλλου Χανίων που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τις 3 επόμενες εβδομάδες στο τοπικό αφού
Α´ όμιλος
1η αγωνιστική
Ικαρος Μ. – ΑΕ Κυδωνίας σήμερα 16.00 στα Νεροκούρου, Μιχελάκης (Μαρινάκης – Χάμπας), Σταφυλαράκης
Ιωνία 2000 – Ακρίτας την Τετάρτη 16.00 στη Μον. Ελιά.
Β´ όμιλος
1η αγωνιστική
Παλαιόχωρα – ΑΟ Περιβολίων σήμερα 16.00 στην Παλαιόχωρα, Ανεζάκης (Μανιατάκης – Φανιουδάκης), Αγγελάκης
Ελ. Βενιζέλος – Πανακρωτηριακός την Τετάρτη στο Ελπίς+Νίκη.
Γ´ όμιλος
1η αγωνιστική
Αρης Σ. – Μινώταυρος σήμερα 16.00 στη Σούδα, Δημοβασίλης (Βαλσαμίδης – Βραχνάκη), Γιαννακάκης
Κρ. Αστέρας – Γρανίτης σήμερα 16.00 στη Μον. Ελιά, Παναγόπουλος (Τουλουπάκη – Σώμης), Κουκλάκης
Δ´ όμιλος
1η αγωνιστική
Ασπίδα – Κισαμικός σήμερα 16.00 στον Ναύσταθμο, Λέττας (Μαρκετάκης – Μαρνέζος), Δεδότσης
Αστέρας Μ. – Θύελλα Καλ. σήμερα 16.00 στον Ταυρωνίτη, Πασσάς (Κατσαρός – Μαραγκάκης), Τσαγκαράκης
Με την ευκαιρία σύμφωνα με το πρόγραμμα όλοι οι αγώνες της β´ φάσης του Κυπέλλου θα διεξάγονται Σάββατο με εξαίρεση τα παιχνίδια Ακρίτα, Πανακρωτηριακού που λόγω των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στο περιφερειακό θα γίνονται Τετάρτες. Ακόμα την επόμενη αγωνιστική επειδή Κισαμικός και Θύελλα παίζουν εντός ο ένας αγώνας θα πάει Κυριακή.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ
Ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη το Ενωσιακό πρωτάθλημα και η μικτές ομάδες της ΕΠΣ Χανίων -που φέτος έχουν προπονητές τους Βαγγέλη Πρόκο, Γιάννη Μηνά- αγωνίζονται στην Κριτσά με την ΕΠΣ Λασιθίου. Στις 13.00 οι παίδες και στις 15.00 οι νέοι. Για την ίδια αγωνιστική θα παίξουν Ρέθυμνο – Ηράκλειο. Οι υπόλοιπες αγωνιστικές: Χανιά – Ρέθυμνο, Ηράκλειο – Λασίθι (2η στις 20/10) και Χανιά – Ηράκλειο, Ρέθυμνο – Λασίθι (3η στις 10/11).
Στον β´ γύρο οι αγωνιστικές θα γίνουν: 4η (1/12), 5η (22/12) και 6η (5/1).

Αγιασμός στην Ασπίδα Ν.
διάδοχος για Πρωτοψάλτη

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε αγιασμός στην Ασπίδα Ν. (φωτ.) παρουσία του διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης αρχιπλοίαρχου Μαρκουλάκη ενώ ακολούθησε και δείπνο προς τους παίκτες του συλλόγου.
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι εδώ και λίγα 24ωρα ο γραμματέας της ομάδας Κώστας Πρωτοψάλτης μετά από δύο κορίτσια απέκτησε και τον… διάδοχο και μπήκε στην κατηγορία των τρίτεκνων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ευτυχής μπαμπάς κατεβάζει ήδη μέσω FB… εκπαιδευτικά βίντεο για τον κανακάρη του!
Το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιριστές της Ασπίδας του εύχονται να του ζήσει ο γιος, ενώ αυτονόητες είναι και οι ευχές της αθλητικής στήλης των “Χ.Ν.” στον συμπαθή Κώστα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα