Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Πέθανε ο Γκ. Γιανάγεφ
Ρωσία
Πέθανε ο Γκενάντι Γιανάγεφ, επικεφαλής του πραξικοπήματος το 1991 εναντίον του τότε προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρώην πρόεδρος της ρωσικής Bουλής, Ρουσλάν Χαζμπουλάτοφ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.
Αντιπρόεδρος της Σοβιετικής Eνωσης την περίοδο 1990-91, ο Γιανάγεφ ηγήθηκε του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του Γκορμπατσόφ στις 19 Αυγούστου 1991 και κυβέρνησε για τρεις ημέρες την Σοβιετική Ενωση.  Αμέσως μετά φυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 1994.
«Ο Γιανάγεφ πέθανε έπειτα από μακρόχρονη και επώδυνη ασθένεια. Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μόσχας», δήλωσε ιατρική πηγή στο πρακτορείο Interfax. Συγγενικό του πρόσωπο δήλωσε πως ο Γιανάγεφ θα ταφεί στο κοιμητήριο Τρογεκούροβο της Μόσχας.

ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΥΡΑ
Νεκρός Παλαιστίνιος ψαράς
Γάζα
Ενας παλαιστίνιος ψαράς σκοτώθηκε χθες το πρωί από πυρά του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές στη Γάζα.
“Ο ψαράς Μοχάμεντ Μπακρ, 20 ετών, σκοτώθηκε στη θάλασσα από μια σφαίρα του ισραηλινού ναυτικού”, δήλωσε ο Αντχαμ Αμπού Σελμίγια, επικεφαλής της τοπικής ιατρικής υπηρεσίας.
Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι το ισραηλινό ναυτικό άνοιξε πυρ χθες το πρωί εναντίον αλιευτικού πλοιαρίου της Γάζας όταν αυτό πλησίασε τα όρια της ζώνης, στην οποία το Ισραήλ, το οποίο έχει επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στη Γάζα, επιτρέπει τον πλου παλαιστινιακών πλοίων.
“Στρατιώτες έδωσαν εντολή να μη συνεχίσει το πλοιάριο την πορεία αυτή και να επιστρέψει. Οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικά πυρά, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοιαρίου”, διευκρίνισε.
Τα ισραηλινά πολεμικά πλοία που περιπολούν στην περιοχή απαγορεύουν τη ναυσιπλοΐα πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από την ακτή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα