Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτος ο Γρανίτης 4-0 την Θύελλα Καλ.
Ο Γρανίτης νικώντας χθες με 4-0 την Θύελλα Καλ. κατέκτησε την 1η θέση στον 5ο όμιλο έπειτα από τους αγώνες μπαράζ και τώρα τοποθετήθηκε στον Γ´ όμιλο της β´ φάσης μαζί με Μινώταυρο, Κρ. Αστέρα και Αρη Σ. Ενώ  ο σύλλογος των Καλάθενων ως δεύτερος πήγε στον Δ´ όμιλο μαζί με Κισαμικό, Ασπίδα και Αστέρα Μ.
Στο χθεσινό παιχνίδι στον Ταυρωνίτη ο Ντούπης “χτύπησε” στις αρχές των δύο ημιχρόνων και συγκεκριμένα στο 6´ με σουτ έξω από την περιοχή και στο 49´ με πλασέ. Το 3-0 πέτυχε ο Δημόπουλος με διαγώνιο σουτ στο 82´ και δύο λεπτά αργότερα ο Μπεριάδης κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Κυριακάκης αλλά ο Γιαννουδάκης απέτρεψε το 4ο γκολ. Προσωρινά όμως αφού στο 89´ ο Καλλιοτζάκης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννουλάκη.
Γρανίτης: Μελισσινός, Δημόπουλος, Ψαρουδάκης (67´ λ.τρ. Κυριακάκης), Καστρινάκης Γ. (52´ λ.τρ. Τερεζάκης Στρ.), Καλλιοτζάκης, Καλιτσάκης, Ζτράβκοβιτς Μ., Μαραγκάκης Μ. (58´ Σγουράκης), Παπασηφάκης, Μπεριάδης, Ντούπης
Θύελλα Κ.: Γιαννουδάκης, Καρλάκης (55´ Τζανίδης), Φραντσεσκάκης (46´ Κορωνιωτάκης), Σγουρομάλλης Χ., Βερυκάκης, Τεκίδης, Ανδρέου, Τσουρής, Ουρούκου, Λουβιτάκης Σπ. (75´ Περδικάκης), Μποϊνι
Τελική Βαθμολογία 5ου όμιλου (2 αγώνες): 1. Γρανίτης 6 8-0, 2. Θύελλα Κ. 3 3-6, 3. Τιτάν 0 2-7
* Παραίτηση Γ. Δασκαλάκη από Αστέρα Μ.
Οπως έγινε γνωστό ο Γιάννης Δασκαλάκης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Αστέρα Μανωλιόπουλου. Το Δ.Σ. την έκανε δεκτή και τον ευχαριστεί για την επιτυχημένη θητεία του. Διαβεβαιώνει δε προπονητή, ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας ότι η φετεινή χρονιά θα είναι υποδειγματική. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου των νεοφώτιστων.

ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ο Μαυρομμάτης 4ος στο παγκόσμιο κύπελλο σκητ

Σημαντική διάκριση για τον αθλητή της ΣΚΟΛΕΚ, Νίκο Μαυρομμάτη, ο οποίος κατετάγη 4ος (η καλύτερη θέση που έχει φέρει Έλληνας σκοπευτής σε ανάλογη διοργάνωση) στο σκητ, στον τελικό των παγκοσμίων κυπέλλων πήλινου στόχου που διεξήχθη στη Σμύρνη, χάνοντας το μετάλλιο στη διαδικασία του shoot – off.
Τον πέμπτο τίτλο του σε τελικό κατέκτησε ο Ολυμπιονίκης του 1996, ιταλός Ένιο Φάλκο, που κέρδισε με 147/150 (122+25), ενώ στη δεύτερη θέση με 145/150 ισοβάθμησαν τρεις σκοπευτές: ο Αντερς Γκόλντινγκ (Δανία), ο Βαλερί Σομίν (Ρωσία) και ο Νίκος Μαυρομμάτης (που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του αγώνα με 121/125). Μετά τη διαδικασία του shoot – off ο Γκόλντινγκ ήταν 2ος, ο Σόμιν 3ος και ο Μαυροαμμάτης 4ος.
Στο φετινό τελικό παγκοσμίων κυπέλλων η χώρα μας εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά με δυο σκοπευτές, αφού πήρε μέρος και ο Μάκης Μίτας (του Βάρδα Χανίων), ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και κατετάγη 11ος με 112/125.

ΤΕΝΙΣ
Το Σάββατο στο Ηράκλειο
η γιορτή των μικρών

Η  Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης με συνδιοργανωτή το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Ηράκλειο Ο.Α.Α., οργανώνουν γιορτή τένις για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΑΗ (Δουκός Μποφώρ 1), στο πλαίσιο της εφαρμογής των προγραμμάτων play and stay και tennis 10s. Το πρόγραμμα play and stay έχει ως θέμα το σύστημα εισαγωγής και  παραμονής στο τένις, ενώ το tennis 10s αφορά την προπόνηση των επίλεκτων παιδιών ηλικίας κάτω των 10 ετών.

ΓΙΑ ΕΝΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ
´Χρυσός Χορηγός´
του ΝΟΧ η ΑΝΕΚ

Την ανανέωση της ´Χρυσής Χορηγίας´ με την ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΧ για ένατη συνεχόμενη χρονιά, γνωστοποίησε η ANEK LINES, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη χορηγία μεταφοράς στο σύνολο των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Η ονομασία της ομάδας πόλο των ανδρών, θα συνεχίσει να είναι «ΝΟΧ – ΑΝΕΚ LINES».
Σύμφωνα με τη δ/ντρια Marketing της ΑΝΕΚ LINES  κα Ε. Σίμου: «Είμαστε χαρούμενοι ως ΑΝΕΚ που μπορούμε και πάλι να στηρίξουμε σε οικονομικό επίπεδο την ανδρική ομάδα του πόλο και σε επίπεδο μεταφοράς τα υπόλοιπα τμήματα του Ομίλου (όπως το Κανόε ? Καγιάκ, την Κολύμβηση, τη Συγχρονισμένη Κολύμβηση κ.λπ.). Οι καιροί από οικονομικής πλευράς είναι σίγουρα δύσκολοι, παρόλα αυτά, η ΑΝΕΚ αποφάσισε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να είναι εκ νέου στο πλευρό του Ν.Ο. Χανίων. Η ΑΝΕΚ στηρίζει τον Όμιλο, έναν από τους ιστορικότερους της Κρήτης και μαζί τις προσπάθειές του για υγιή ενασχόληση εκατοντάδων παιδιών. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του ΝΟΧ τη νέα αγωνιστική περίοδο και στη διοίκηση καλή συνέχεια».
Η πρόεδρος του ΝΟΧ Χαρά Πράπα – Μυλωνάκη, δήλωσε τα εξής: «Για 9η συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε με την ΑΝΕΚ LINES τη συμφωνία χορηγίας – αρωγής προς τον Ν.Ο. Χανίων. Σε δύσκολες χρονιές όπως αυτή που διανύουμε, είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια που μας δίνεται από αυτή τη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία. Θεωρώ πως η προσφορά της είναι τεράστια και προς την κοινωνία των Χανίων και προς τον Ν.Ο. Χανίων. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. και τα στελέχη της ΑΝΕΚ, τα οποία βρίσκονται κοντά στο ΝΟΧ, στα παιδιά και στον αθλητισμό της πόλης μας. Ελπίζουμε να είμαστε ανταποδοτικοί και να σταθούμε δίπλα στην ΑΝΕΚ. Η τοπική αθλητική κοινότητα χρειάζεται τους ανθρώπους της πόλης δίπλα της, όπως εμείς εκείνους. Ελπίζω σε μία καλή συνέχεια!».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
Το κλάμα του Σέρτζιο?

Ρώμη
Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα πλάνα με τον τερματοφύλακα της Ρόμα Ζούλιο Σέρτζιο, ο οποίος παρά τον σοβαρό τραυματισμό του υπερασπιζόταν τα δοκάρια της ομάδας του κλαίγοντας από τους πόνους.
Η Ρόμα δεν είχε άλλη αλλαγή, όταν ο Ζούλιο Σέρτζιο τραυματίστηκε σε τάκλιν που επιχείρησε στον Παναγιώτη Κονέ της Μπρέσια και έτσι έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για τα λίγα λεπτά που έμεναν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Στο βίντεο φαίνεται να δακρύζουν οι συμπατριώτες του Ζούλιο Μπαπτίστα και Αντριάνο, μην μπορώντας να πιστέψουν τα όσα συμβαίνουν στον πορτιέρο των «τζιαλορόσι».

ΠΑΛΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Απεβίωσε η Αγγ. Κλωνάρη

Αθήνα
Απεβίωσε η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου Αγγελική Κλωνάρη, μέλος της γυναίκειας ομάδας του Πανιωνίου και σύζυγος του πρωταθλητή Νίκου Γεωργόπουλου. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 4.30 μ.μ., στο νεκροταφείο της Βούλας. Η εκλιπούσα ήταν αθλήτρια των 100 μ., 200 μ. και 4Χ100 μ. και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας το 1956 στα 100 μ. με επίδοση 13.1 και στα 200 μ. με 27.5, το 1957 επίσης στα 100 μ. με 13.5 και στα 200 μ. με 29.1. Ήταν επίσης πρωταθλήτρια και στα 4Χ100 μ., ενώ το 1953 ήταν μέλος της ομάδας 4Χ100 μ. του Πανιωνίου Γ.Σ. που κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με 53.6 (3/5) και 53.6 (31/5).
Ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής και το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα