Μουσείο Τυπογραφείας

Φωνή αγωνίας γονέων προς εισαγγελικούς λειτουργούς

Κύριε διευθυντά,
ξημερώματα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2006 ληστές μπήκαν στο κατάστημα της ΑΤΕ Καλυβών Δήμου Αρμένων και με τη βοήθεια χωματουργικού μηχανήματος αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο και έγιναν άφαντοι.
Με συνοπτικές διαδικασίες συλλαμβάνονται 8 νεαροί κάτοικοι της περιοχής και προφυλακίζονται μέχρι να αποδειχτεί, με εργαστηριακές αναλύσεις και άλλα στοιχεία, ότι οι νεαροί, μεταξύ αυτών και τα δύο παιδιά μας, δεν έχουν σχέση με τη ληστεία.
Μερικούς μήνες μετά τη σύλληψή τους οι οκτώ αποφυλακίζονται αλλά η κατηγορία παραμένει μέχρι και σήμερα παρά το ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία.
Έχει γραφτεί στις εφημερίδες, και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η τότε Αστυνομία προέβη σε άμεσες και βιαστικές συλλήψεις κάτω από την πίεση της σοβαρότητας της ληστείας. Ο τοπικός και αθηναϊκός Τύπος έγραψαν για «φιάσκο» της Αστυνομίας και καυτηρίασαν το γεγονός των βιαστικών και περίεργων συλλήψεων.
Πρόσφατα (την 20/9/2010) οι εφημερίδες έγραψαν ότι έγινε μια όμοια με των Καλυβών ληστεία σε Τράπεζα στο Κολυμπάρι Χανίων.
Είτε είναι οι ίδιοι ληστές είτε είναι διαφορετικοί η Αστυνομία έχει υποχρέωση να τους συλλάβει.
Συμπληρώθηκαν ήδη τέσσερα χρόνια από το συμβάν της ληστείας των Καλυβών και εμείς περιμένουμε ακόμα την εκδίκαση ή την απευθείας απαλλαγή των κατηγοριών που βαρύνουν άδικα τα παιδιά μας.
Τα ίδια υποχρεώνονται μια φορά τον μήνα να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας.
Στα σπίτια μας περνούμε ένα ψυχικό δράμα, ενώ παράλληλα υπομένουμε έναν Γολγοθά οικονομικής δυσκολίας, αφού είχαμε χρεωθεί για να δώσουμε τις υπέρογκες, για τις οικονομικές μας δυνάμεις, εγγυήσεις για την αποφυλάκιση των παιδιών μας.
Αν υπάρχει κράτος και δεν είναι απρόσωπο αλλά εκφράζεται από κάποιους συγκεκριμένους αρμόδιους δικαστικούς, ζητούμε την άμεση παρέμβασή τους για ενεργοποίηση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης.
Αυτή η επιστολή (την οποία θα καταθέσουμε και στον κ. Εισαγγελέα) είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε για να εισακουστούμε.
Απευθυνόμαστε στο κράτος δικαίου και τους λειτουργούς του.
Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουμε δικηγόρους για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση.
Έχουμε όμως αξιοπρέπεια. Την αξιοπρέπεια του απλού πολίτη. Αυτήν ζητούμε να προστατεύσετε. Παράλληλα ζητούμε την έμπρακτη στήριξη και συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Μην παρατείνετε άλλο τη βασανιστική προσμονή μας για απαλλαγή των παιδιών μας από άδικες κατηγορίες και εξευτελιστικές προσαγωγές παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα.

Με εκτίμηση

Οι γονείς
Ματσαμάκης Ανδρέας,
Ματσαμάκης Ιωάννης,
Κατσανεβάκης Δημήτριος,
Κατσανεβάκη Στέλλα

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.