Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκτός ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης

ΑθΗνα
Εκτός της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε χθες το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως διαφωνία με την επίσημη θέση της ΝΔ αναφορικά με το μνημόνιο και το έλλειμμα.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται: «Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γιάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην Επιτροπή τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, γιατί με τις δηλώσεις του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός Κόμματος».
Μιλώντας στον ´Bήμα 99,5´  ο κ. Σκυλακάκης, στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011, όπως είχε υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, και τόνισε πως την άποψή του αυτή θα εξηγήσει στα συλλογικά όργανα του κόμματος -όπως στην ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει αύριο- ζητώντας αλλαγή στάσης, καθώς η πρόταση της ΝΔ παραπλανά τον κόσμο.
Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε, ακόμη, πως η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και «κρεμόμαστε από το μνημόνιο». «Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
«Το κλειδί δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι να πούμε στον κόσμο με ρεαλισμό τι πραγματικά σημαίνει […]. Και το ερώτημα είναι πως θα πορευτούμε σε αυτόν τον δρόμο με δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι το ίδιο ούτε όλοι οι μισθωτοί», είπε.
«Αυτούς τους σχολιασμούς δεν τους ακούσαμε ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Μετά την επιτυχή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι και οι πλέον δύσπιστοι ξανακοιτούν με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία προς της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο θέμα.
Τέτοιες δηλώσεις, όπως αυτές του Θ. Σκυλακάκη, ενισχύουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Μαργαρίτης Τζήμας και τόνισε ότι η ΝΔ με την πρότασή της περνάει αυτή τη φιλολαϊκή πρόταση για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.
ΚριτικΗ ΠεταλωτΗ
Δριμεία κριτική στη ΝΔ, με αφορμή τη δήλωση του Θ. Σκυλακάκη περί «αυτοπυροβολισμού» όποιου ανακόπτει την προσπάθεια με το μνημόνιο, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ειδικότερα, κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει και ως κυβέρνηση «στα εύκολα λόγια, την έλλειψη πολιτικού ρεαλισμού και επαφής με την πραγματικότητα αλλά και σε μαγικές συνταγές εξαφάνισης των προβλημάτων,από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως η εξάλειψη του ελλείμματος μέσα στο 2011».
«Κάθε φωνή που υπάρχει διαφορετική -όπως του κ. Σκυλακάκη που μίλησε σήμερα για αυτοπυροβολισμό για όποιον ανακόπτει την προσπάθεια που γίνεται με το μνημόνιο- ανακόπτεται, απ? ό,τι φαίνεται, με τον κατάλληλο τρόπο για τη ΝΔ», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.
Και συμπλήρωσε ότι θα ήταν αξιοσημείωτο και επιθυμητό να ακούσουμε «εάν υπάρχει έστω και ένα στέλεχος ή μέλος της ΝΔ, εκτός από τον κ. Σαμαρά, που πιστεύει ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί μέσα στο 2011».
Τόνισε δε ότι δεν τίθεται ζήτημα για συνεργασία με στελέχη όπως ο κ. Σκυλακάκης και η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι σήμερα είναι ημέρες ευθύνης για όλους. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά της ΝΔ. Τι θα γίνει με τον κ. Σκυλακάκη είναι δικό τους θέμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή απάντησαν κύκλοι της Ρηγίλλης λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ προσφέρει πλήρη πολιτική στήριξη στα εξαπτέρυγά του».
Πάντως, ο κ. Σκυλακάκης μετά τη διαγραφή του επέμεινε στις θέσεις του, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα