Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπάχαλο με τη διαιτησία

Το χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, απασχολεί ακόμη μια φορά την επικαιρότητα. Οι κακές διαιτησίες έφεραν μπαράζ εξελίξεων, με την ΑΕΚ να αντιδρά δυναμικά, την ώρα που ο Δαλούκας ετοιμάζει αγωγές για δυσφήμιση.
Με χθεσινή επιστολή που απέστειλε στην ΚΕΔ, ο Μιχάλης Κουκουλάκης ζήτησε συγγνώμη για τα διαιτητικά σφάλματα στα οποία υπέπεσε στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης το βράδυ της Κυριακής.
Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Μιχάλης Κουκουλάκης στην ΚΕΔ:
«Παρά τις οδηγίες της ΚΕΔ/ΕΠΟ, που απαγορεύουν τις δηλώσεις διαιτητών, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου και την αρμόδια επιτροπή διαιτησίας, για τα σοβαρά λάθη και εκτιμήσεις μου στο χθεσινό παιχνίδι, οι οποίες και οδήγησαν την ΑΕΚ σε απώλεια βαθμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηρακλειώτης διαιτητής παραδέχθηκε τα λάθη του και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βασίλη Δημητριάδη. Παρά τις κινήσεις μεταμέλειας του Κουκουλάκη, πάντως, ο Σταύρος Αδαμίδης δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη και σήμερα, στη συνάντηση που θα έχει με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, θα ζητήσει να μην ξανασφυρίξει ο συγκεκριμένος ρέφερι.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρισκόταν χθες βράδυ σύσκεψη στα γραφεία της Ενωσης, παρουσία του Σταύρου Αδαμίδη, όπου εξεταζόταν το ενδεχόμενο να κατατεθεί αγωγή κατά του Κουκουλάκη, της ΚΕΔ και της ΕΠΟ, μετά και την παραδοχή του Ηρακλειώτη διαιτητή για αλλοίωση αποτελέσματος.
Στην ΠΑΕ ΑΕΚ μελετούν συγκεκριμένα το άρθρο 914 του Αστικού Κώδικα (39ο Κεφάλαιο – Αδικοπραξίες), σύμφωνα με το οποίο όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρεώση να τον αποζημιώσει.
ΚΕΔ: Αμα δεν μπορείς?
Υπέρ της παραίτησης των διαιτητών που δεν μπορούν να έχουν καλές αποδόσεις, στα παιχνίδια που διευθύνουν, τάχθηκε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ τόνισε πως όσοι υποπίπτουν σε λάθη θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά, ενώ πρόσθεσε πως η ανοχή της επιτροπής θα είναι μηδενική.
Η ανακοίνωση της ΚΕΔ αναφέρει: «Αταλάντευτη θέση της ΚΕΔ είναι να τιμωρούνται αυστηρά και δίκαια διαιτητές και βοηθοί που υποπίπτουν σε εσφαλμένες αποφάσεις. Η ανοχή της Επιτροπής είναι μηδενική και αυτό το γνώριζαν όλοι οι διαιτητές και βοηθοί όλων των κατηγοριών πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Οι οδηγίες που έλαβαν και οι οποίες συνεχίζουν να παρέχονται σε τακτική βάση είναι σαφείς και έχουν το καθήκον και την υποχρέωση να τις εφαρμόσουν. Η πορεία που έχει χαραχτεί είναι μονόδρομος και σ? αυτόν θα συνεχίσουν μόνο αυτοί που μπορούν. Οσοι παρουσιάζουν αδυναμίες να τον ακολουθήσουν έχουν επιλογή: την υποβολή της παραίτησής τους».
Στην αντεπίθεση ο Δαλούκας
Στην αντεπίθεση περνάει ο Γιώργος Δαλούκας, καθώς όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ο διεθνής ρέφερι ζήτησε από τον συγκεκριμένο δικηγόρο να αναλάβει να συγκεντρώσει οτιδήποτε ειπώθηκε και γράφτηκε για τον διαιτητή και «θίγει την τιμή και την υπόληψή του» προκειμένου να υποβάλλει μηνύσεις»
«Το δικηγορικό μου γραφείο, μόλις έχει στη διάθεσή του τα σχετικά δημοσιεύματα, έχει την εντολή να υποβάλει εναντίον οιουδήποτε που τον προσέβαλε σε προσωπικό επίπεδο, μηνύσεις για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης (α. 363 ΠΚ) και να καταθέσει αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις για την προσβολή της προσωπικότητάς του (α. 57 ΑΚ)», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα