Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα κενό στις προσλήψεις ειδικών παιδαγωγών

Κύριε διευθυντά,
διάβασα στην εφημερίδα σας το Σάββατο 11/9/10 ένα άρθρο για τις νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2010 -2011 για κάλυψη θέσεων καλλιτεχνικών μαθημάτων Μουσικής ? Αισθητικής Αγωγής και αναρωτιέμαι: αιτήσεις που αφορούν την κάλυψη θέσεων για δασκάλους ειδικούς παιδαγωγούς για τμήματα παράλληλης στήριξης για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή ή με μαθησιακές δυσκολίες ? δυσλεξία, που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια για τα πρώτα τους βήματα στο σχολείο, την κοινωνικοποίησή τους, για γραφή ? ανάγνωση, πότε θα γίνουν προσλήψεις;
Όπως μας πληροφορούν υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας (ΚΕΔΥ ? Πρωτοβάθμια Χανίων) ότι το Υπουργείο δεν κάνει πιστώσεις για να πληρώνονται αυτοί οι δάσκαλοι, γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια… αναρωτιέμαι πού βρέθηκαν κονδύλια για τα παραπάνω μαθήματα… Μήπως το Υπουργείο θεωρεί πιο βασικό το μάθημα των καλλιτεχνικών από τη βοήθεια παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ή μήπως όταν γίνονται αιτήσεις για δασκάλους παράλληλης στήριξης οι υπηρεσίες δεν δείχνουν την κατάλληλη ευαισθησία, ώστε να προχωρήσουν ή και να ´πιέσουν´ για να δουν το θέμα με πιο πολλή προσοχή.
Εγώ ως μάνα παιδιού με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και μετά από αναμονή τριών σχολικών ετών, φοιτώντας δύο χρόνια στο Νηπιαγωγείο το παιδί μου περιμένοντας δάσκαλο παράλληλης στήριξης και δυο  φορές περνώντας αξιολόγηση στο ΚΕΔΥ από ψυχολόγους για να μας λένε κάθε φορά ότι χρειαζόμαστε παράλληλη στήριξη, το αποτέλεσμα είναι να διαβάζω για νέες προσλήψεις… οπότε κονδύλια – πιστώσεις βρέθηκαν… Αλλά προτεραιότητα έχουν τα… καλλιτεχνικά. Το μόνο που έχω να τονίσω είναι ότι λυπάμαι!
Ε.Τ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.