Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Είμαστε ανεξάρτητοι?

´Απολύτως ανεξάρτητη´ είναι η Περιφερειακή Κίνηση Πολιτών «Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος», όπως επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Γραμματεία της Κίνησης.
«Επειδή μερικά ΜΜΕ, όταν αναφέρονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κρήτης, συνδέουν όλες τις παρατάξεις και τους επικεφαλής με κόμματα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτό στην περίπτωση της περιφερειακής κίνησης πολιτών ´Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος´ δεν ισχύει. Η Κίνηση μας είναι απολύτως ανεξάρτητη», αναφέρει η Γραμματεία της Κίνησης.
Και προσθέτει: «Συσπειρώνει ενεργούς πολίτες που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη και αποδεχτεί τις αρχές λειτουργίας της Κίνησης. Κάποιοι ανήκουν σε κόμματα, κάποιοι όχι. Η Κίνηση προήλθε από ενεργούς πολίτες που γνωρίστηκαν μέσα από ανιδιοτελείς αγώνες για την προστασία της Κρήτης. Συγκροτήθηκε μέσα από τέσσερεις διαφανείς δημόσιες συνελεύσεις που έγιναν στο Ηράκλειο στις 4/7, 25/7, 8/8 και 22/8 πολύ πριν τα περισσότερα κόμματα ή αρχηγοί χρίσουν υποψηφίους περιφερειάρχες. Η διακήρυξη, οι αρχές λειτουργίας, το όνομα της Κίνησης, ο λογότυπος, ο επικεφαλής Αντώνης Ανηψητάκης προήλθαν από ευρεία συζήτηση και ομόφωνες ή σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις. Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Βερβερίδης στο Ρέθυμνο, Γιώργος Βλοντάκης στα Χανιά, Παύλος Δασκαλάκης στο Λασίθι και Αριστείδης Παπαδάκης στο Ηράκλειο εκλέχτηκαν μετά από δημοκρατικές διαδικασίες των αντίστοιχων νομαρχιακών συνελεύσεων».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μπορεί να φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό: H “Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος” είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη Περιφερειακή Κίνηση Πολιτών. Τυχόν υποστήριξή της από κόμματα δεν τη δεσμεύει και δεν θα αναιρέσει την ανεξαρτησία της. Σε κάθε περίπτωση αν κάποια ΜΜΕ επιμένουν να συνδέουν τις αυτοδιοικητικές κινήσεις με κόμματα τότε παρακαλούμε να συνδέουν τη ´Μια Κρήτη, Περιβάλλον και Άνθρωπος´ με το μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας, το κόμμα αυτών που δεν ψηφίζουν ή ψηφίζουν με κρύα καρδιά απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα. Αυτούς κατά κύριο λόγο θέλουμε να εμπνεύσουμε, από τις αγωνίες και τις ελπίδες αυτών των πολιτών θέλουμε να εμπνευστούμε», καταλήγει η Γραμματεία της Κίνησης στην ανακοίνωσή της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα