Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εβδομάδα μετακίνησης

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Χανίων, για την ´Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 2010´, οι οποίες κορυφώνονται με τον εορτασμό της ´Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο´, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.
Σύνθημα της φετινής ´Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης´ είναι το ´Ταξιδεύουμε Εξυπνότερα, Ζούμε Περισσότερο´, ενώ στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.
Χθες στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς λειτούργησε περίπτερο με ενημερωτικό υλικό και δωρεάν διανομή αναμνηστικών (μπλουζάκια, ενημερωτικά φυλλάδια).
Από αύριο, Τετάρτη, θα λειτουργήσει έκθεση στο Φουαγιέ του Δημαρχείου με τα αντιπροσωπευτικά έργα των μαθητών της Στ΄ τάξης των Δημοτικών  Σχολείων του Δήμου Χανίων για το πώς φαντάζονται την πόλη μας χωρίς αυτοκίνητα, ενώ την ίδια ημέρα στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παιδική ποδηλατοδρομία στην περιοχή του Κουμπελή. Η ποδηλατοδρομία έχει το χαρακτήρα της συμμετοχής και όχι του ανταγωνισμού και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, με έπαθλο ένα ποδήλατο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί βόλτα – ξενάγηση μαθητών/τριών στην παλιά πόλη των Χανίων με το mini -bus.
Επίσης, αύριο το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο πάρκο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη στην περιοχή της Νέας Χώρας και στο πάρκο Αγίου Ιωάννη, ενώ έχει προγραμματιστεί και δενδροφύτευση στα πάρκα της οδού Σελίνου, στη Νέα Χώρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα