Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συζήτηση για τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό

Λίγους μήνες πριν καταργηθεί ο Δήμος Πελεκάνου με τη σημερινή μορφή, άρχισε, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου η παρουσίαση του πολεοδομικού σχεδίου για την Παλαιόχωρα και τους οικισμούς της σημερινής δημοτικής περιφέρειας, την οποία παρακολούθησαν πολλοί δημότες. Μεταξύ αυτών, ο πρώην και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γεώργιος Δερμιτζάκης, καθώς επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μανώλης Μπουζάκης.      
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Πελεκάνου κ. Γεώργιος Ζουριδάκης για την όλη μελέτη απάντησε τα εξής: ´Σήμερα περνάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει γίνει ανάλυση για να παρακολουθήσει και ο κόσμος τη Β1 φάση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου μας σήμερα, διευκρινίζω Δήμου Πελεκάνου και είναι ομιλήτρια η κα Αικατερίνη  Γεωργούλα, η οποία έχει αναλάβει και όλη την πολεοδόμηση της μελέτης´.    
Στην ομιλία της η κα Αικατερίνη Γεωργούλα μεταξύ άλλων διευκρίνισε τα εξής: ´Το λειτουργικό της μελέτης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2006 και τον Νοέμβριο περίπου του 2007 εκδόθηκε η απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, τον Ιούλιο του 2008 παρουσιάσαμε σε αυτή την αίθουσα το πρώτο στάδιο της μελέτης, το οποίο λέγεται ανάλυση, διάγνωση και προοπτικές του Δήμου, παραλήφθηκε από την επιτροπή επίβλεψης τον Σεπτέμβριο του 2008 και ξεκίνησε ταυτόχρονα η εκπόνηση του Β1 σταδίου. Είπαμε, η μελέτη από τις προδιαγραφές εγκρίνεται σε πρώτο στάδιο που είναι η ανάλυση και στο Β? στάδιο που είναι η πρόταση. Το Β? στάδιο χωρίζεται σε Β1 που είναι η κατ? αρχήν διατύπωση της πρότασης και στο Β2 που θα ακολουθήσει είναι οι διορθώσεις, οι οποίες θα πάνε και για έγκριση στην Περιφέρεια. Γίνανε πάρα πολλές συμπληρώσεις και διορθώσεις στο Β1 στάδιο, η τελική του μορφή παραδόθηκε τον Αύγουστο, δηλαδή πριν από έναν μήνα περίπου?´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα