Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύλληψη Γάλλου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, απάτη και αντίσταση κατηγορείται ένας 31χρονος Γάλλος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι συνεργός με δύο ομοεθνείς του. Και οι τρεις κατηγορούνται ότι σε ραντεβού με εργολάβο έκλεψαν από το χρηματοκιβώτιό του 310.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ο 31χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, είναι υπήκοος Γαλλίας καταγόμενος από το Καμερούν.
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεργός δύο ομοεθνών του, ηλικίας 42 και 46 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι την 5/9/2010 στα Χανιά, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο 54χρονου εργολάβου οικοδομών το χρηματικό ποσό των τριακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ´οι παραπάνω δράστες της κλοπής επικοινώνησαν με συνεργάτη του 54χρονου ημεδαπού επικαλούμενοι ότι έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες για κατοχή μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο τους δεσμεύτηκε και χρειάζονται το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως  εγγυοδοσία για την απελευθέρωσή τους και να έλθουν στην πόλη των Χανίων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των ακινήτων.
Ο 54χρονος εργολάβος οικοδομών σε συνεννόηση με την  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων αποδέχτηκε την πρόταση μέσω της συνεργάτιδάς του και κλείστηκε ραντεβού για χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα ερχόταν ο συλληφθείς για την παραλαβή των χρημάτων.
Ο 31χρονος προσήλθε στο ραντεβού, ωστόσο, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αντιστάθηκε σθεναρά.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις  Γάλλοι υπήκοοι, μαζί με έναν 28χρονο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό να εξαπατούν οικονομικά επιφανείς πολίτες αφαιρώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες τον περασμένο μήνα ευρισκόμενοι στο ιατρείο ενός 66χρονου ημεδαπού στην Αθήνα, με τον ίδιο τρόπο δράσης, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ´.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα