Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό
Σοβαρά τραυματίστηκε χθες στα Χανιά ένας 35χρονος συνεπιβάτης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κράσπεδο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 35χρονου επιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων που ενεργεί την προανάκριση.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΟΥΛΑΚΗ
Συνάντηση με ποδηλατικούς φορείς

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου), ο υπ. δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης, θα συναντηθεί, σήμερα και ώρα 6 μ.μ., με εκπροσώπους ποδηλατικών φορέων και σωματείων στον χώρο του Δημοτικού Κήπου, με βασικά θέματα συζήτησης τα προβλήματα των ποδηλατών, την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακινήσεων των πολιτών και τις προοπτικές για μία βιώσιμη κινητικότητα στον νέο Δήμο Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΚΟΥΛΑΚΗ
Ημερίδα για τον τουρισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), ο δημοτικός συνδυασμός «Χανιά – Ο Δήμος μας αλλάζει» με επικεφαλής τον Μαν. Σκουλάκη, διοργανώνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ημερίδα με θέμα:  «Τουρισμός με μέλλον: Προτάσεις για τον νέο Δήμο Χανίων». Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι κ.:  Σπύρος Δανέλλης, ευρωβουλευτής, Νίκος Σκουλάς, πρ. υπουργός Τουρισμού, καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, δ/ντής Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, δρ Γεώργιος Μπαουράκης, συντονιστής Σπουδών και Έρευνας, Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, ΜΑΙΧ. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις για τα θέματα του Τουρισμού του συνδυασμού «Χανιά – Ο Δήμος μας αλλάζει». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κ. Ζοπουνίδης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ
Εκδήλωση για ευρυζωνικότητα
και παρουσίαση υποψηφίων

Ο συνδυασμός ´Χανιά 21ος αι.´ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση σήμερα, στις 8 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο ´Κήπος´. Στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί το θέμα ´Η Ευρυζωνικότητα στο νέο Δήμο Χανίων´.
Ο Δήμος Χανίων, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ´Κοινωνία της Πληροφορίας´ (ΚτΠ), κατασκεύασε συνολικά 70 χιλιόμετρα οπτικής ίνα και έχουν συνδεθεί 150 φορές δημοσίου ενδιαφέροντος, εντός της πόλης των Χανίων και στους όμορους Δήμους.  Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ
Συγκοινωνιακοί
στόχοι για τα Χανιά

Αύριο, στις 4.30 το απόγευμα, ο συνδυασμός ´Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία´, με υποψήφιο δήμαρχο Χανίων τον Γρηγόρη Αρχοντάκη, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμοι πολεοδομικοί και συγκοινωνιακοί στόχοι για τα Χανιά του αύριο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ του Δημοτικού Κήπου Χανίων με κεντρικό ομιλητή τον Θάνο Βλαστό, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκοινωνιολόγο και διευθυντή της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Συνεδρίαση για τον νέο
Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Το πρόγραμμα «Καλλικράτης», τα προβλήματα και οι προοπτικές του νέου Δήμου Καντάνου – Σελίνου ήταν το θέμα που συζητήθηκε χθες το βράδυ στην Κάντανο, στην κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ανατολικού Σελίνου, Καντάνου και Πελεκάνου. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο των «Χ.Ν.».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Δημόσια συζήτηση

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Καντάνου – Σελίνου αποδέχτηκαν το κάλεσμα των πολιτών για τον δημόσιο διάλογο που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δήμου Πελεκάνου στην Παλιόχωρα, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται: Το πλαίσιο – πρόγραμμα που προτάθηκε από την πρωτοβουλία των πολιτών και συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους υποψήφιους δημάρχους, έχει ως εξής: «Τη συζήτηση θα συντονίζει τριμελής επιτροπή από τους κατοίκους που ανέλαβαν την πρωτοβουλία του καλέσματος. Εισαγωγή – χαιρετισμός από τη συντονιστική επιτροπή.
Πρώτη θεματική ενότητα: ´Ζητήματα θεσμικής λειτουργίας του νεοσύστατου Δήμου´. Εισηγήσεις των υποψηφίων δημάρχων, διάρκειας επτά λεπτών έκαστη. Μέχρι δέκα, δίλεπτης διάρκειας, τοποθετήσεις – προτάσεις από πολίτες, επί της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας
Δεύτερη θεματική ενότητα: ´Ζητήματα  τουριστικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης καθώς και επιλογή μοντέλου για την επίτευξη της – Ζητήματα περιβάλλοντος, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιολογικοί Παλαιόχωρας – Σούγιας, υδροφόρος ορίζοντας – ποιότητα νερού´. Εισηγήσεις των υποψηφίων δημάρχων, διάρκειας οκτώ  λεπτών έκαστη. Μέχρι δέκα, δίλεπτης διάρκειας, τοποθετήσεις – προτάσεις από πολίτες, επί της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας
Τρίτη θεματική ενότητα: ´Ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και υγείας – Ζητήματα πολιτισμού και παιδείας.´ Εισηγήσεις των υποψηφίων δημάρχων, διάρκειας επτά λεπτών έκαστη.  Μέχρι δέκα, δίλεπτης διάρκειας, τοποθετήσεις – προτάσεις από πολίτες, επί της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας.
ΕρωτΗσεις των πολιτΩν
προς τους υποψΗφιους δημΑρχους
Θα γίνονται δεκτές μόνο ερωτήσεις που αυστηρά απευθύνονται προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους -όχι προσωπικές ερωτήσεις. Η ελάχιστη διάρκεια, αυτού του μέρους της συζήτησης έχει οριστεί σε δυο ώρες με δυνατότητα παράτασης, αναλόγως του ενδιαφέροντος. Η κάθε ερώτηση θα γίνεται από τον πολίτη σε ένα λεπτό και ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος θα έχει στη διάθεση του  δύο λεπτά για να απαντήσει στην κάθε ερώτηση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνη με τις εγγραφές στην γραμματεία που θα γίνονται από την έναρξη και καθ? όλη τη διάρκεια της συζήτησης.
Οι τοποθετησεις – προτασεις των πολιτων
Οι ενδιαφερόμενοι για τοποθετήσεις – προτάσεις πολίτες, θα κληθούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αναφέροντας και το θέμα για το οποίο προτίθενται  να μιλήσουν, κατά την έναρξη της συζήτησης στη γραμματεία.
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα μόνο για μια τοποθέτηση ανά θεματική ενότητα, ενώ τυχόν επιπλέον τοποθετήσεις – προτάσεις, ή διαφορετικού θέματος θα γίνουν μετά το τέλος και των ερωτήσεων από τους πολίτες.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνη με την εγγραφή στην γραμματεία.
Οι τοποθετήσεις – προτάσεις των πολιτών δεν σχολιάζονται  από τους υποψήφιους δημάρχους
Η σειρa των ομιλητων
Την αρχή  στην πρώτη θεματική ενότητα θα κάνει (δικαιωματικά) ο νυν δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης και ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά. Στη συνέχεια σε κάθε νέο κύκλο εισηγήσεων ή απαντήσεων σε ερωτήσεις, θα ξεκινάει πρώτος ο υποψήφιος που ήταν δεύτερος προηγουμένως και ου τω κάθε εξής.
Ο διάλογος των υποψηφίων μεταξύ τους και των πολιτών μεταξύ τους ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ».
Οι συντονιστές της συζήτησης:  Βαρδουλάκης Γιάννης, Περάκης Αντώνης, Τζωρτζάκης Μάρκος.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Κλεμμένο ιστιοφόρο στο λιμάνι της Σούδας

Στο λιμάνι της Σούδας ρυμουλκήθηκε το ιστιοπλοϊκό σκάφος που ακινητοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ρεθύμνου. Όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στα τέλη Αυγούστου από το λιμάνι της Ραφήνας και προχθές παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ έπλεε βορειοδυτικά του Ρεθύμνου.
Οι τέσσερις Τούρκοι επιβαίνοντες ανακρίθηκαν χθες από τις λιμενικές αρχές των Χανίων και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Όπως υποστήριξαν είχαν αγοράσει το σκάφος από την πατρίδα τους. Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη Χανίων, Διογένη Δαριβιαννάκη, «οι επιβαίνοντες ισχυρίζονται ότι το αγόρασαν από έναν ομοεθνή τους στην Τουρκία. Έγινε έρευνα στο σκάφος, δεν βρέθηκε κάτι».
Το σκάφος ακινητοποιήθηκε χθες 38 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Ρεθύμνου από μηχανική βλάβη που προκάλεσε εισροή υδάτων. Για την ασφαλή μεταφορά των επιβαινόντων και τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Σούδας οργανώθηκε επιχείρηση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Οι τέσσερις Τούρκοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που ανέλαβε το έργο της προανάκρισης. Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη Χανίων, «κατά την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος ήταν κλεμμένο από το λιμάνι της Ραφήνας και είχε υποβληθεί μήνυση για κλοπή. Οι ναυτικοί που επέβαιναν στο σκάφος δήλωσαν ότι είχαν σκοπό να πάνε στην Τυνησία».
Είναι το δεύτερο περιστατικό με κλεμμένο ιστιοφόρο που απασχολεί τις λιμενικές αρχές της Κρήτης την τελευταία εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η προσάραξη ίδιου τύπου σκάφους στην παραλία του Κουμπέ Ρεθύμνου, που είχε κλαπεί από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.  

ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σύλληψη Χανιώτη για χασίς

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Χανίων ένας Χανιώτης ηλικίας 42 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ´για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών´.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ´ύστερα από  πληροφορία που περιήλθε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και κατάλληλη αξιοποίηση αυτής από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σχετικά με την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον συλληφθέντα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο νάιλον σακούλες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού, σπόροι  κάνναβης βάρους δύο γραμμαρίων, δεκάδες πλαστικά σακουλάκια και πλαστικές ζελατίνες συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, χρηματικό ποσό εκατόν πενήντα ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας στις αγοραπωλησίες ναρκωτικών´.

ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Καταγγελία για
αστυνομική αυθαιρεσία
Eνα κάταγμα στο αριστερό χέρι και μώλωπες ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας «ελέγχου» που έκαναν ειδικοί φρουροί σε νεαρή φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο, όπως η ίδια καταγγέλλει.
Το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο κολυμβητήριο.
Ομάδα ειδικών φρουρών επιχείρησε να κάνει σωματικό έλεγχο σε τρία άτομα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον δρόμο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η νεαρή φοιτήτρια, ρώτησε τον λόγο για τον οποίο θεωρείται ύποπτη, για να εισπράξει ύβρεις από έναν από τους ειδικούς φρουρούς, ο οποίος μάλιστα της προκάλεσε σωματικές βλάβες. Ο ειδικός φρουρός την τραυμάτισε στο χέρι (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) και στη συνέχεια την οδήγησε σε άλλο μπλόκο αστυνομικών όπου βρισκόταν γυναίκα αστυνομικός για να της κάνει τον σχετικό σωματικό έλεγχο που ωστόσο δεν έγινε, παρά μόνο ελέγχθηκε η τσάντα της χωρίς να βρεθεί τίποτα επιλήψιμο.
Η Βάσω Σπυράκου οδηγήθηκε στα κρατητήρια όπου πέρασε όλο το βράδυ και με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, οδηγήθηκε το επόμενο πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορία για απείθεια και αφέθηκε ελεύθερη.
Στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στον καρπό, μώλωπες και εκδορές, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.
Η νεαρή κοπέλα είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος(ΣΕΚ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμμετέχει στην Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
Το ΣΕΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το περιστατικό αυτό «εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα εναντίον αγωνιστών συνδικαλιστών και μεταναστών, ως απόρροια των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση παρόλη τη σθεναρή αντίσταση που προβάλουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία».
Καταδικάζει «τέτοιου τύπου πολιτικές που ενθαρρύνουν την αστυνομική αυθαιρεσία και καταπατούν τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Βασική μας θέση είναι πως τα χρήματα που σπαταλούνται για να ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς πρέπει να δοθούν σε υγεία και παιδεία. Η αστυνομοκρατία δεν είναι λύση».
Άλλωστε και η ίδια η παθούσα τονίζει πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αύξησης των βιαιοπραγιών από την πλευρά της Αστυνομίας και δεν του προσδίδει προσωπικό χαρακτήρα.
Η Αστυνομία από την πλευρά της, μέσω του διοικητή του ΤΑΕ Ρεθύμνου κ. Κώστα Λαγουδάκη, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, αρνείται πως ειδικός φρουρός προκάλεσε σωματική βλάβη στη νεαρή, υποστηρίζει πως η κοπέλα εξύβρισε έντονα τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στον έλεγχο και για αυτό οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Περιοδεία σε ξενοδοχεία

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Νταγκουνάκη θα περιοδεύσει σήμερα, στις 9 π.μ., σε ξενοδοχεία, ενώ μαζί με τον Νίκο Παπαντωνάκη υποψήφιο δήμαρχο Χανίων θα περιοδεύσουν στις 11 π.μ. στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Παρουσίαση διακήρυξης

Η  παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Καντάνου – Σελίνου», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γιώργο Δερμιτζάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Καντάνου.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ενημέρωση για
υπηκόους τρίτων χωρών

Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ) – Αποστολή Ελλάδος, στο πλαίσιο Ενημερωτικής Εκστρατείας για τη δυνατότητα της εθελουσίας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους, πρόκειται να πραγματοποιήσει σχετική Ενημερωτική Συνάντηση στον Δήμο Χανίων αύριο και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Κυδωνίας 29.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Χανίων και το Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
18:30 ? 19:00 Προσέλευση ? Εγγραφές
19:00 ? 19:15 Έναρξη ? Χαιρετισμοί
19:15 ? 20:15 Παρουσίαση του Προγράμματος Εθελοντικών Επιστροφών Δανιήλ Εσδράς ? Επικεφαλής ΔΟΜ ? Γραφείο Ελλάδος
20:15 ? 20:45 Σχόλια ? Συζήτηση
20:45 ? 21:00 Κλείσιμο συνάντησης.

ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ
Καταγγελία για απόλυση

Με ανακοινώσεις τους η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και η ´Ταξική Πορεία´ καταγγέλουν την απόλυση   του γεωπόνου Κώστα Αναγνώστη από την επιχείρηση ´Εν Κήπω´. Καταγγελία εξέδωσε επίσης η ´Πρωτοβουλία Ενάντια στην απόλυση´.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκδηλώσεις φιλόζωων
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων (4 Οκτωβρίου) διοργανώνει στο Ηράκλειο η Φιλοζωική Κρήτης, που συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και δράσης.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στη Λότζια, στο κέντρο του Ηρακλείου, συνεχίζονται την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο εστιατόριο Brilliant (Lato Hotel) με την ηθοποιό Μαριάννα Πολυχρονίδη, της γνωστής σειράς «Τα Μυστικά της Εδέμ» και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.
Η Φιλοζωική Κρήτης στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι ιδρύθηκε και καταχωρήθηκε το 1995 για να προσφέρει βοήθεια στα ζώα. Για πολλά χρόνια η Φιλοζωική Κρήτης έχει διασώσει πολλά άρρωστα και τραυματισμένα ζώα, ζώα που τώρα απολαμβάνουν την ασφάλεια και τη φροντίδα μιας οικογένειας. Η Φιλοζωική Κρήτης είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βασίζεται στην εθελοντική εργασία πολιτών. Με το πέρασμα του χρόνου, το σωματείο άλλαξε την πολιτική του από τη διάσωση και την περίθαλψη των ζώων προκειμένου να επικεντρωθούν εκ νέου οι πόροι και οι προσπάθειες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες λύσεις για το καλύτερο μέλλον των ζώων.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ανάληψη καθηκόντων Δημοτικής Αστυνομίας
Ο  δήμαρχος Πλατανιά με απόφασή του  προσέλαβε το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πλατανιά αναφέρει:
´Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πλατανιά, μετά το πέρας της  απαιτούμενη εξάμηνης εκπαίδευσής της στην Κόνιτσα, στον Νομό Ιωαννίνων και τη δίμηνη πρακτική εξάσκησή της στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά Νομού Χανίων ανέλαβε υπηρεσία στον Δήμο.
Η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα βοηθήσει στην αστυνόμευση του Δήμου και κυρίως σε θέματα κυκλοφοριακού, κατάληψης πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων, παραεμπορίου κ.λπ.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου να συνεργάζονται μαζί τους και επίσης όταν απαιτείται η κλήση τους, να τους καλούν στα τηλ.: 2821083577- 6972666933´.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
Ενημέρωση
ελαιοπαραγωγών
Ο Δήμος Μουσούρων ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου που είναι γραμμένοι στο πρόγραμμα αγροτικών ´Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής αγροτικών προϊόντων´ αλλά και για όσους θέλουν να εγγραφούν, να προσέλθουν στο πολιτιστικό κέντρο ´Ιουλιανός Τσιράκης´ αύριο και ώρα 7 μ.μ. για να ενημερωθούν.
α. Για τις προϋποθέσεις συνέχισης καταβολής της επιδότησης του ποιοτικού παρακρατήματος.
β. Για τους τρόπους και τις μεθόδους κοινής εμπορίας ελαιολάδου ολοκληρωμένης διαχείρισης.
γ. Για τις γενικές απαιτήσεις για τη συνέχιση του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης.
δ. Για τις εποχικές καλλιεργητικές πρακτικές των καλλιεργειών.
Η παρουσία είναι υποχρεωτική.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2821341033.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΔΥΚ
Εκδηλώσεις για
το πρόγραμμα Leader
Εν όψει της προκήρυξης του τοπικού προγράμματος του Αξονα 4 ? Προσέγγιση Leader του ΟΑΔΥΚ και για την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τις δράσεις του προγράμματος θα γίνουν οι ακόλουθες ενημερωτικές εκδηλώσεις στα Δημαρχεία των αντίστοιχων Δήμων. Για τον Δήμο Μουσούρων σήμερα και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Κεραμειών αύριο και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Αρμένων στις 24-9-2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Βάμου στις 25-9-2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Κρυονερίδας στις 26-9-2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ.
Για τον Δήμο Φρε στις 26-9-2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Γεωργιουπόλεως στις 27-9-2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Πλατανιά στις 28-9-2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 7 μ.μ.
Για τον Δήμο Ακρωτηρίου στις 29-9-2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ´ΟΡΙΖΟΝΤΑ´
Βραδιά αλληλεγγύης
Εκδήλωση για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες διοργανώνει ο Σύλλογος ´Ορίζοντας´ αύριο, στο ´Costa Costa´, στις 8.30 το βράδυ, με ιταλικές γεύσεις και τραγούδια.

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Κινητή βιβλιοθήκη

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι για τη σχολική περίοδο 2010 – 2011 και μέχρι 31/12/2010 το πρόγραμμα της Κινητής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χανίων διαμορφώνεται ως εξής:
? Τετάρτη 22/9: – 9? Δημ. Σχολ. και Νηπιαγωγείο Χαλέπας, – 10? Δημ. Σχολ. και Νηπιαγωγείο Χαλέπας.
? Τετάρτη 29/9/2010: – 6? και 20? Νηπιαγωγείο Ν. Χώρας, – 5? Δημ. Σχολείο και Νηπιαγωγείο Nέας Χώρας.
? Τετάρτη 6/10/2010: – 1ο και 2ο Δημ. Σχολείο Ν. Κυδωνίας.
? Τετάρτη 13/10/2010: – Δημ. Σχολείο Παζινού Ακρωτηρίου, – Δημ. Σχολείο Χωραφακίων Ακρωτηρίου.                  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα