Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο… περίπατος εξελίχθηκε σε ντέρμπι

Σε αντίθεση με πέρυσι, ο Κύδωνας άνοιξε… λογαριασμό στη βαθμολογία της Α1 χάντμπολ ανδρών από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κερδίζοντας -προχθές, στο κλ. Κλαδισού και παρουσία πολλών θεατών- τον Ζαφειράκη Νάουσας με 31-29, σε μια αναμέτρηση που σίγουρα είχε πρωταγωνιστή τον αριστερό ίντερ των φιλοξενούμενων, Γιώργο Καραγεωργίου, ο οποίος σημείωσε 21 γκολ!
Πάντως, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, η χανιώτικη ομάδα… τα χρειάστηκε στο τέλος, αφού η διαφαινόμενη στα μέσα της επανάληψης εύκολη νίκη δεν ήρθε και η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά.
Με τέσσερα “νέα πρόσωπα” (Γουάιτ, Μίκοβιτς, Τσαβδάρης και Αδαμίδης) συγκριτικά με πέρυσι άρχισαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι, που διατηρούσαν μικρό προβάδισμα στο αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο. Όμως σιγά σιγά οι παίκτες του Πετρονίγιεβιτς επιβεβαίωναν και έμπρακτα την ανωτερότητά τους, προηγούμενοι στο 23´ με νταμπλ σκορ (12-6) και πήγαν στ´ αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας διαφορά 5 γκολ (15-10).
Όταν στο 38´ η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (20-12), η εικόνα του αγώνα προμήνυε μια άνετη νίκη του Κύδωνα (ο οποίος στο 40´ βρέθηκε ξανά στο +8, με 22-14), αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Λίγο η αποβολή (τρεις δίλεπτες) του Φίλιτς στο 42´, λίγο το… χαλάρωμα των γηπεδούχων, αλλά και το εμφανές άγχος στις κινήσεις τους όταν το σωματείο της Νάουσας πλησίασε στο σκορ (αρχικά 24-20 και με σερί 0-4 σε 26-24), έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι. Η ομάδα μας ήταν πλέον μπροστά με 2-3 γκολ, αλλά τρία συνεχόμενα λάθη στην επίθεση έφεραν τον Ζαφειράκη σε… απόσταση αναπνοής (29-28 στο 58´ 45″), ενώ o χανιώτικoς Όμιλος θα έπαιζε στον υπόλοιπο χρόνο με παίκτη λιγότερο, αφού δέχθηκε δίλεπτη.
Ευτυχώς η επόμενη επίθεση είχε θετική εξέλιξη για τους γηπεδούχους, ο Μίκοβιτς σκόραρε σημειώνοντας το 30-28 στο 59´ 25´´ και παρ´ ότι η μακεδονική ομάδα μείωσε πολύ γρήγορα (30-29 στο 59´ 40″), πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και πάλι ο Μίκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 31-29.
Σίγουρα η προχθεσινή εμφάνιση του Κύδωνα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, απέναντι μάλιστα σ´ έναν αδύναμο αντίπαλο, όμως το ζητούμενο ήταν οι δυο βαθμοί και από τη στιγμή που κατακτήθηκαν, ο στόχος επετεύχθη (υπενθυμίζουμε ότι στην περυσινή πρώτη παρουσία του Κύδωνα στην Α1, μόλις την τελευταία αγωνιστική του α´ γυρου είχε καταφέρει να πάρει το πρώτο του δίποντο). Βέβαια φάνηκαν αμυντικά κενά, ενώ δεν έλλειψαν και τα λάθη στην επίθεση, σημεία που λογικά θα υπάρξει βελτίωση όσο “δένουν” μεταξύ τους οι παίκτες.
Όπως τόνισαν στις δηλώσεις τους, τόσο ο προπονητής Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς, όσο και ο συνεργάτής του, Μάνος Οικονομάκης, οι παίκτες φάνηκαν πολύ αγχωμένοι στην πρεμιέρα, στοίχισε η αποβολή του Φίλιτς, αλλά και η έλλειψη φιλικών, ενώ “κρατάνε” τη νίκη και ορισμένα τρίλεπτα-τετράλεπτα καλού χάντμπολ, με την αισιοδοξία ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται.
Καλή ήταν η διαιτησία των Καραπάνου και Χρόνη.
10λεπτα: 5-4, 10-6, 15-10 (ημιχρ.), 22-14, 26-21, 31-29.
Οι δίλεπτες αποβολές ήταν 6-7, ενώ στα πέναλτι είχαμε 3/4-9/9
Κύδων (Ζλ. Πετρονίγιεβιτς): Γουάιτ, Ρηγάτος, Καμαριανάκης, Μυντιλάκης, Κοκολοδημητράκης Στεφ. 4 γκολ, Κοκολοδημητράκης Ν. 5, Ξανθουδάκης 7, Καμπανιέρης, Φίλιτς 4, Μίκοβιτς 4, Τσαβδάρης 5, Γεωργιάδης, Κουζανίδης, Αδαμίδης 2.
Δεν αγωνίστηκε ο Σταμπουλής (“χρωστάει” ακόμη τρεις αγωνιστικές από πέρυσι) και ο Μπιτσάκης, ενώ στην αποστολή ήταν ο Πέτρος Κουζανίδης, τον οποίο δεν είχαμε αναφέρει στο ρόστερ της ομάδας.
Όπως σημειώνουμαι και στη εισαγωγή, ο Γιώργος Καραγεωργίου πέτυχε προχθές κάτι ασυνήθιστο στο χάντμπολ, σημειώνοντας σχεδόν δυο ντουζίνες γκολ. Ο 32χρονος αριστερός ίντερ (που πέρυσι έπαιζε στη Β´ Εθνική, με τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας) πέτυχε… μπλακ τζακ (21 γκολ), βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 18, σε παιχνίδι του Ζαφειράκη στην Α2 εθνική.   
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, αφού ο “δικέφαλος του Βορρά” πέρασε με 22-20 από την έδρα της ΑΕΚ, σημειώνοντας το μοναδικό “διπλό” της ημέρας, στο άδειο (λόγω τιμωρίας) κλειστό Μενιδίου. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 9-12 και για τους γηπεδούχους 9 γκολ σημείωσε ο Μπακαούκας, ενώ από 5 πέτυχαν για τον ΠΑΟΚ οι  Μίτροβιτς και Τσακίρης.  
Στους άλλους αγώνες της πρεμιέρας επικράτησαν εύκολα οι γηπεδούχοι: Αερωπός Έδεσσας – Πανελλήνιος 28-22 (12-9, Τσάτσος 9 – Σομπιρακούλ 4), Φίλιππος Βέροιας – ΧΑΝΘ 33-26 (15-9, Ντομπρόκοβιτς και Παπαδόπουλος από 8 – Κεσίδης 6), Διομήδης Άργους – Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας 32-27 (15-11, Τζορτζίγεβιτς 9 – Γκιγκένας 6), Δούκας – Βριλήσσια 30-20 (14-13, Μουντζουρίδης 9 – Κάιγκανιτς 5).
Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Δούκας, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Διομήδης Άργους, Κύδων Χανίων, ΠΑΟΚ (με μια νίκη) από 2β, ΑΕΚ, Ζαφειράκης Νάουσας, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, Πανελλήνιος, ΧΑΝΘ, Βριλήσσια (από μια ήττα) χωρίς βαθμό.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι θα δώσει ο Κύδωνας, έχοντας αυτή τη φορά πολύ δύσκολο έργο, αφού θα υποδεχθεί (25/9) τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος μπορεί ν´ αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα, όμως συγκαταλέγεται -σύμφωνα με το έμψυχο δυναμικό του- στις ισχυρές ομάδες και του φετινού πρωταθλήματος.  Οι άλλες αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής: ΧΑΝΘ – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Αέρωπος, Πανελλήνιος  – Δούκας, Βριλήσσια – Διομήδης, Ζαφειράκης – Ιωνικός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα