Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για τις εκλογές

Κύριε διευθυντά,
παρακολουθήσαμε προ εξαμήνου στην πόλη μας εποικοδομητικές και ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ των συμπολιτών μας για πρόσωπα, απόψεις, πρωτοβουλίες και ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν, αυτοί που θα διοικήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να υπάρξουν γερά θεμέλια (αφού η αρχή είναι το ήμισυ του παντός) για το χτίσιμο του νέου Δήμου Χανίων και μάλιστα με τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν λόγω της Καλλικρατικής συνένωσης.
Πραγματικά όποιος άκουγε ή συμμετείχε σε τέτοιου είδους συζητήσεις έφευγε πάντα κερδισμένος. Η αντιπαράθεση ήταν πάντα ουσιαστική και με ανταλλαγή πληθώρας επιχειρημάτων. Οι προβληματισμοί και οι ουσιαστικές αντιπαραθέσεις μας έδιναν τη χαρά να υπερηφανευόμαστε που είμαστε Χανιώτες και πως υπάρχει όραμα, άποψη και διάθεση για συμμετοχή των πολιτών στην αναβάθμιση της καθημερινότητας της πόλης μας.
Όλα αυτά όμως σταμάτησαν λες και υπήρξε ένα μαγικό ραβδάκι μόλις αναμείχθηκαν τα κόμματα και τα υπό ίδρυση κόμματα στον στίβο μάχης. Οι συζητήσεις περιορίστηκαν στο ποιος από τους επικεφαλής είναι «καθαρότερος», ποιος είναι πιο συντηρητικός ή ποιος είναι πιο κοινωνικός ή επικοινωνιακός. Στη συνέχεια, αφού δεν καταφέρνουμε να συμφωνήσουμε στο ποιος επικεφαλής είναι καταλληλότερος η συζήτηση οδηγείται στην αναγκαιότητα που υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να είναι συσπειρωμένο το τάδε κόμμα ή δυνατή η ομάδα δημιουργίας νέου κόμματος.
Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των συμπολιτών μας παραμένει προβληματισμένη και δυστυχώς απογοητεύεται από τις εξελίξεις. Δεν σταματά όμως να συζητά να προτείνει και να αντιπροτείνει. Απλά δυστυχώς δεν ακούγεται γιατί τους προβληματισμούς της, τους καλύπτουν οι κομματικές κραυγές και τα τοπικά μικροσυμφέροντα. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο οι δημιουργικοί προβληματισμοί για το τοπικό και δημόσιο συμφέρον να χάνονται στη δίνη των όποιων κομματικών μηχανισμών.
Ας ευχηθούμε οι επικεφαλής, οι υποψήφιοί τους και οι συμπολίτες μας να «τεντώσουν» λίγο το αυτί τους για να ακούσουν πίσω από τις κραυγές και να τοποθετηθούν δημόσια.
Έχω την αίσθηση ότι αν καταφέρουμε να ακούσουμε αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς το αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο θετικό για εμάς αλλά κυρίως για τον τόπο μας.

Γιάννης Χίνος,
οικονομολόγος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα