Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βόμβα σε κέντρο διασκέδασης

Εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί της οδού Σκαλίδη, στο κέντρο της πόλης Χανίων, προχθές το πρωί.
Οι δράστες είχαν προγραμματίσει η έκρηξη να γίνει στις 5.30 τα ξημερώματα, ωστόσο λόγω κάποιου προβλήματος που προέκυψε, ο μηχανισμός εντοπίστηκε πριν εκραγεί από εργαζόμενο του καταστήματος μιάμιση ώρα μετά, στις 7 περίπου το πρωί. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ειδικοί πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο, ενώ για μια ώρα η οδός Σκαλίδη έκλεισε προκειμένου να εξουδετερωθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Ο μηχανισμός, ο οποίος αποτελούνταν από ένα κιλό ζελατινοδυναμίτιδα, επρόκειτο να εκραγεί μέσω κινητού τηλεφώνου.
Συγκεκριμένα, στον μηχανισμό τοποθετήθηκε ένας ηλεκτρικός πυροκροτητής και ένα κινητό τηλέφωνο, το ξυπνητήρι του οποίου θα ενεργοποιούσε τον μηχανισμό. Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει πολλές ζημιές σε πολλά παρακείμενα καταστήματα στην περιοχή, ενώ σε περίπτωση που ο μηχανισμός τελικά εκρήγνυτο θα κινδύνευαν άμεσα οι ζωές διερχόμενων πολιτών καθώς δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ´τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος 30χρονης ημεδαπής, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς αστυνομικούς.
Ειδικότερα στις 7 το πρωί μετά από τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ότι στην είσοδο του ανωτέρω καταστήματος υπάρχει ένα ύποπτο δέμα, μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί και απέκλεισαν την πρόσβαση στον χώρο. Κλήθηκαν αστυνομικοί – πυροτεχνουργοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο στις 8.30 το πρωί κατάφεραν με επιτυχία να απενεργοποιήσουν´.
Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός θα σταλεί στην Αθήνα για περαιτέρω διερεύνηση.

Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα