Μουσείο Τυπογραφείας

Μπάλος – Ελαφονήσι: σε κίνδυνο

Κύριε διευθυντά,
στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 9/9/2010 στην εφημερίδα ´Χανιώτικα νέα´, η δήμαρχος Κισάμου κυρία Φρόσω Σκουλάκη, επιχειρεί να διαπραγματευτεί και να φανεί υποχωρητική απέναντι στους τουριστικούς πράκτορες για το ανταποδοτικό τέλος του 1 ευρώ λέγοντας ότι ´θα βρούμε τη χρυσή τομή που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές και θα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να διαχειριστεί σωστά την περιοχή της Γραμπούσας και του Μπάλου´, δηλαδή να σταματήσει η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους γι? αυτήν την περίοδο όπως ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες.
Αυτή η επιστολή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πήραμε πριν λίγες μέρες βάσει της οποίας δεν τίθεται θέμα αναβολής της είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους,
Στο Δήμο Κισάμου ποιος αποφασίζει η δήμαρχος ή το Δημοτικό Συμβούλιο;
Βέβαια μας υποτιμά και το επιχείρημα ότι το ένα ευρώ θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όταν ο ίδιος επισκέπτης ξοδεύει 10 – 20 ευρώ μόνο κατά τη θαλάσσια διαδρομή.
Επίσης είναι πρωτάκουστο να εκβιάζουν οι τουριστικοί πράκτορες, ότι αν δεν αποσυρθεί το 1 ευρώ θα σταματήσουν να μεταφέρουν πελάτες στη Γραμπούσα.
Τόσο ´μπουνταλάδες´ μας έχουν περάσει εμάς τους Κισαμίτες;
Και μάλλον δίκιο έχουν.
Τόσα χρόνια αυτό που κάνουμε είναι να παραμένουμε υποταγμένοι και δουλοπρεπείς.
Να παίρνουμε εντολές από τους κομματάρχες και τα κακώς νοούμενα οικονομικά συμφέροντα.
Από την άλλη έρχεται ο περιφερειάρχης Κρήτης κύριος Καρούντζος να ανατρέψει το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου, στα στάδια εκείνα που έχουν τελειώσει και έχουν προηγηθεί της τελικής υπογραφής..
Όπως βλέπουμε γίνεται μια προσπάθεια από οικονομικά ή άλλα συμφέροντα να τορπιλίσουν και να ανατρέψουν αποφάσεις για την προστασία δύο μοναδικών φυσικών περιοχών όπως έγινε και στη περίπτωση της διχοτόμησης της Κισάμου.
Η μόνη διέξοδος είναι η αντίσταση – αντίσταση – αντίσταση στο σάπιο πολιτικό και κομματικό σύστημα και σε όλες τις παλαιοκομματικές μεθόδους αρπαγής της ψήφου, οι οποίες τώρα τελευταία αναπαράγονται και στον τόπο μας.

Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος,
δημοτικός σύμβουλος Κισάμου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.