Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Κύδωνας υποδέχεται τον Ζαφειράκη Ν.

Με στόχο να κάνει… ποδαρικό με το δεξί -κάτι που δεν μπόρεσε πέρυσι- ο Κύδωνας “μπαίνει στη μάχη” του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών, υποδεχόμενος αύριο (5.30μμ) στο κλ. Κλαδισού τον Ζαφειράκη Νάουσας.
Η χανιώτικη ομάδα θέλει η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία να είναι καλύτερη από την περυσινή και να εξασφαλίσει πιο εύκολα την παραμονή της, κάτι για το οποίο υπάρχει η αισιοδοξία απ´ όλους τους εμπλεκόμενους με το τμήμα ότι είναι εφικτό.
Το 2009 ο Κύδωνας άρχισε εκτός έδρας το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αερωπό Έδεσσας με 26-23, ενώ στο πρώτο του παιχνίδι ως γηπεδούχος αντιμετώπισε τον Πανελλήνιο, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 26-26.
Με τον σημερινό του αντίπαλο έπαιξε πρώτα στην Βέροια (3η αγωνιστική) και γνώρισε βαριά ήττα (42-29), όμως… στο β´ γύρο ανταπέδωσε, κερδίζοντας 37-26.
Πάντως ο Ζαφειράκης μπορεί να παρουσιάζεται αποδυναμωμένος, αφού μετά την αποχώρηση του βασικού χρηματοδότη η ομάδα θα πορευτεί στην Α1 ανδρών με έφηβους και χωρίς ξένους παίκτες, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού πρόκειται για ένα σωματείο που έχει παράδοση διακρίσεων στις μικρές ηλικίες, με τροπαιοθήκη  “γεμάτη” από κύπελλα (τέσσερα συνεχόμενα παμπαίδων – 20007, 08, 09, 10, τρία μίνι αγοριών -2003, 09, 2010 και ένα παίδων -2008).
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη ένα βασικό στέλεχός της ομάδας από τη Νάουσα, ο έμπειρος Αδαμίδης, θα είναι αύριο αντίπαλό της, αφού πλέον συνεχίζει την καριέρα του στον Κύδωνα.
Χθες  το απόγευμα, μετά την προπόνηση, στο κλ. Κλαδισού έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σεζόν και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ μελών της επιτροπής διοίκησης και παικτών-προπονητών.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στη χανιώτικη ομάδα, ενώ όπως προαναφέρουμε, ο αυριανός αγώνας αρχίζει στις 5.30μμ, με διαιτητές τους Καραπάνο και Χρόνη.
ΔΗΛΩΣΗ ΨΥΛΛΑΚΗ: Ο πρόεδρος της επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα, Νότης Ψυλλάκης, αναφερόμενος στη νέα σεζόν που αρχίζει αύριο, μας δήλωσε: ” Στόχος της ομάδας μας είναι μια πολύ καλύτερη πορεία από την περυσινή. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει τη σωστή προετοιμασία και παράλληλα έχουμε την ποιότητα και την ισορροπία σε όλες μας τις γραμμές ώστε να υπάρξει αυτή η αγωνιστική βελτίωση. Αισιοδοξούμαι ότι ο Κύδωνας θα προσφέρει πολύ καλό θέαμα στους φιλάθλους, το οφείλουμαι άλλωστε μετά τη θερμή περυσινή τους συμπαραστάση. Είμαστε σίγουροι ότι κάτι ανάλογο αλλά και καλύτερο θα γίνει και φέτος, ενώ απο την πλευρά μας υποσχόμαστε πολλά γκολ και εντυπωσιακές φάσεις.
Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Ζαφειράκη, έχω να πω ότι πάντα οι πρεμιέρες «κρύβουν» κινδύνους και για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Αν η ομάδα παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, πιστεύω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ν´ αρχίσει νικηφόρα τη σεζόν, παρ´ ότι ο αντίπαλός μας έχει φιλόδοξα παιδιά στη σύνθεσή του και παράλληλα έχει δώσει πολύ περισσότερα φιλικά από εμάς.”
ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΟΧΕ
Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος, στο επίσημο site της ομοσπονδίας χάντμπολ φιλοξενήθηκαν χθες δηλώσεις εκπροσώπων των 12 ομάδων (από τον Κύδωνα μίλησε ο κ. Ψυλλάκης), αλλά και εκπροσώπων της ΟΧΕ και των διαιτητών.
-Σίμος Λαζαρίδης (πρόεδρος ΟΧΕ): «Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες. Επίσης καλή υγεία, χωρίς τραυματισμούς για τους παίκτες. Ζητώ απ΄όλους τους συντελεστές να συμβάλλουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους ώστε αυτά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στη Λαμία να απαλειφθούν όχι μόνο από τη μνήμη μας αλλά και από την καθημερινή πράξη του αθλήματος. Εύχομαι μια χρονιά χωρίς το παραμικρό έκτροπο χωρίς παρατράγουδα. Και όλοι όσοι υπηρετούν το άθλημα  να συμβάλλουν στον αγώνα για  ανάπτυξη και άνοδο του χάντμπολ».
-Χ. Πιλαφάς (γενικός γραμματέας ΟΧΕ και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος): «Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους. Το σύνθημά μας είναι “ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”, θα είμαστε αμείλικτοι σε κρούσματα βίας. Ζητώ από όλους να προβάλουμε με το παράδειγμά μας και τη στάση μας το άθλημα που αγαπάμε. Ζητώ ακόμα σεβασμό στους διευθύνοντες των αγώνων και προσοχή στις αλλαγές των κανονισμών για να τις εμπεδώσουμε απόλυτα. Εύχομαι υγεία σε αθλητές, προπονητές κριτές, διαιτητές, παράγοντες και φιλάθλους».
-Θανάσης Νικολίτσας Πρόεδρος ΚΕΔ: «Εύχομαι καλή χρονιά λιγότερους τραυματισμούς, ο καλύτερος και πιο τυχερός να κερδίσει, σεβασμό στους θεσμούς  και να βγάλουμε τη βία έξω από την πόρτα του αθλήματος. Όσο για τους διαιτητές να περνούν απαρατήρητοι και να μην γνωρίζουν παίκτες και φίλαθλοι ποιοί τους διαιτήτευσαν, όπως επίσης να τηρούν τους κανονισμούς, να βελτιώνονται συνεχώς τόσο στην τήρηση των κανονισμών όσο και από άποψη φυσικής κατάστασης. Η ΚΕΔ ΟΧΕ θα τους στηρίζει αλλά και με αντικειμενικότητα και αυστηρότητα θα τους ελέγχει».
-Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Πιστεύω πως θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Κρίμα που δυο ομάδες, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα στερηθούμε στους φιλάθλους μας για μεγάλο διάστημα.  Εύχομαι υγεία σε όλους τους παράγοντες του αθλήματος».
-Χρήστος Τζουβάρας (προπονητής Ζαφειράκη Νάουσας): «Εύχομαι καλό πρωτάθλημα και μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία να μην περιέλθει καμία ομάδα σε τέτοια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή που περνάμε εμείς. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να προχωρήσει η ομάδα. Έχουμε μικρούς σε ηλικία παίκτες που έχουν τον πρωταθλητισμό μέσα  και με σκληρή δουλειά όλα θα πάνε καλά».
-Θεόδωρος Παυλίδης (προπονητής Φίλιππου Βέροιας): «Εύχομαι να έχουμε μια καλή και δυνατή αθλητική χρονιά, υγεία στους παίκτες και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Φίλιππος χτίζει μια καινούργια ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της».
-Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Θεωρώ ότι το καινούργιο πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Εύχομαι μια υγιή, από κάθε άποψη αθλητικά χρονιά».
-Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής Αερωπού Έδεσσας): «Εύχομαι για ένα πρωτάθλημα με πρωταγωνιστές τους παίκτες και όλοι μαζί να συμβάλλουμε ώστε να μην έχουμε καινούργια φαινόμενα βίας που τελευταία  έχουν  πλήξει το άθλημα».
-Χρήστος Γιαννάδης (μάνατζερ ΑΣΕ Δούκα): «Εύχομαι μια αγωνιστική χρονιά με υγεία και ήθος και στην ομάδα μου καλή αρχή».
-Παναγιώτης Μεσσήνης (προπονητής Ιωνικού Ν.Φ.): « Πάνω από όλα υγεία. Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς πρέπει να προωθήσουμε τη δουλειά στην ανάπτυξη διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ξένους παίκτες. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου και πιστεύω θα πάμε καλά».
-Κώστας Σπυρόπουλος (έφορος ΧΑΝΘ): «Είμαστε αισιόδοξοι. Η προσπάθεια του προπονητή μας Αλέξη Παπαβασίλη είναι να ενοποιήσει το νέο ρόστερ με τους παλαιότερους παίκτες. Αυτό είναι και το στοίχημά μας. Πιστεύω πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ελαφρώς υποδεέστερο από το περυσινό».
-Δημήτρης Τεγγελίδης (προπονητής Πανελληνίου): «Εύχομαι πάνω απ´ όλα υγεία σε παίκτες και προπονητές. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό διότι έχουν αποδυναμωθεί οι μεγάλες ομάδες και έτσι δεν θα υπάρχουν «δυο ταχύτητες» στη δυναμικότητα. Ο στόχος μας αρχικά ήταν να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, αλλά πιστεύω τώρα πως μπορούμε και κάτι καλύτερο. Συνιστώ να μην μας υποτιμήσουν διότι θα το μετανιώσουν. Οι παίκτες που αποτελούν το ρόστερ της ομάδας είναι εμπειρότατοι, ενώ εδώ και μια εβδομάδα προπονείται μαζί μας ο Μίλος Μάτοβιτς».
-Χρήστος Γεροδήμος (προπονητής Διομήδη Άργους): «Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να έχει ποιοτική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, δηλαδη προπονητές, αθλητές, διαιτητές και φιλάθλους. Επίσης εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο του αθλήματος και όλοι να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για να βοηθήσουμε το χάντμπολ σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όσον αφορά το Διομήδη έχει ένα διπλό σχεδιασμό. Αφ ενός έχει ποιοτική και ποσοτική δουλειά στην ανάπτυξη και αφετέρου αποσκοπεί στο να κάνει μια αξιόλογη ομάδα πρότυπο για τις νεότερες γενιές».
-Νίκος Γραμματικός (προπονητής Βριλησσίων): « Εύχομαι τα πράγματα να είναι καλύτερα από πέρυσι, να γίνουν λιγότερα λάθη απ΄όλους και να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Όσο για τα Βριλήσσια από εβδομάδα σε εβδομάδα θα δίνουμε τις εξετάσεις μας. Βέβαια ο τελικός απολογισμός θα γίνει στο τέλος».
Ακαδημίες χάντμπολ
από τον A.O. Κύδων
Ο Α.Ο. Κύδων διοργανώνει ακαδημίες εκμάθησης χάντμπολ για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του χανιώτικου Ομίλου “… μαζί μας, τα παιδιά θα αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση, θα «χτίσουν» ένα υγιές σώμα χωρίς τραυματισμούς, θα διαπαιδαγωγηθούν με αθλητικά πρότυπα και θα ψυχαγωγηθούν μαθαίνοντας το άθλημα της χειροσφαίρισης από τους ικανότερους. Παράλληλα θα μπορέσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα δίπλα στον Ολυμπιονίκη Νίκο Κοκολοδημητράκη, τους Σέρβους άσσους με εμπειρία σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις Μπόμπαν, Μίκοβιτς και Μίλαν Φίλιτς. Μάθε χάντμπολ μαζί μας, μάθε χάντμπολ με την κορυφαία ομάδα της Κρήτης. Πληροφορίες καθημερινά στα τηλέφωνο 6938400518 (Ντουνιαδάκης Στέλιος), 6974781010 (Μανωλάκης Γιώργος) και 28210 45000 (γραφεία Α.Ο. Κύδων).”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα