Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης νεφρού

Μια πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης νεφρού εφάρμοσαν για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά Γάλλοι χειρούργοί, αφαιρώντας το νεφρό μιας ασθενούς μέσα από τον κόλπο της. Οπως εξήγησαν, η νέα μέθοδος είναι πιο ανώδυνη και μειώνει την πιθανότητα επιπλοκών στις παχύσαρκες ασθενείς.
Η νεφρεκτομή πραγματοποιείται συνήθως μέσω τομής ψηλά στην κοιλιακή χώρα. Στην περίπτωση όμως της Γαλλίδας ασθενούς, η οποία ζυγίζει 117 κιλά, η αφαίρεση του κατεστραμμένου νεφρού μέσα από το ενδοκοιλιακό λίπος θεωρήθηκε υπερβολικά ριψοκίνδυνη.
Οι χειρουργοί αποφάσισαν τελικά να πραγματοποιήσουν την επέμβαση μέσω μιας μικρότερης τομής στο βαθύτερο τμήμα του κόλπου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε νοσοκομείο της Λυόν και η ασθενής αναρρώνει χωρίς επιπλοκές.
Η ίδια ιατρική ομάδα έχει στο ενεργητικό της και άλλες ασυνήθιστες επεμβάσεις, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Φεβρουάριο, οι χειρουργοί στη Λυόν αφαίρεσαν το νεφρό μιας ασθενούς μέσα από τον ομφαλό της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.