Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Σεβ. Παπαδογιάννης αήττητος στην 1η θέση

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές επανήλθε… στη δράση ο Μαραθώνιος ράπιντ σκάκι του ΟΑΧ και νικητής στο 4ο τουρνουά της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Σεβαστιανός Παπαδογιάννης. Μάλιστα ο ταλαντούχος αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων πέτυχε το απόλυτο, σημειώνοντας 7 νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έδωσε.
Ακολούθησαν οι Κώστας Λιοδάκης και Μιχάλης Χατζηδάκης (ήταν πρώτος στα δυο προηγούμενα τουρνουά) με 5.5, στην 4η θέση με 5 βαθμούς κατατάχθηκε ο Φοίβος Χναράς, ενώ από 4.5 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Αργύρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαμιχελάκης, Κυριάκος Κατριτζιδάκης και Στέλιος Πετράκης.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΧ και πήραν μέρος συνολικά 25 σκακιστές-τριες, ενώ στις πρώτες θέσεις στην κατηγορία κάτω του 1200 ΕΛΟ κατατάχτηκαν οι Ανθή Βοζινάκη, Γιώργος Δασκαλάκης (από 4β) και στις αντίστοιχες της κατηγορίας κάτω των 14 ετών βρέθηκαν οι Λιοδάκης (5.5β), Χναράς (5) και Παπαδόπουλος, Παπαμιχελάκης και Πετράκης (από 4.5β).
Έχοντας πλέον διεξαχθεί 4 τουρνουά, η συγκεντρωτική βαθμολογία στις τρεις κατηγορίες διαμορφώθηκε ως εξής.
ΓΕΝΙΚΗ: Χατζηδάκης Μιχάλης 25β (με 4 συμμετοχές), Λιοδάκης Κώστας 17.5 (3 συμ.), Μανίκοντιτς 16 (4 συμ.), ενώ ο Σεβ. Παπαδογιάννης με μόνο δυο συμμετοχές έχει 12.5 βαθμούς.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1800 ΕΛΟ: Λιοδάκης Κώστας 17.5 (3 συμ.), Μανίκοντιτς 16 (4 συμ.), Δασκαλάκης Γιώργος 14.5 (4 συμ.).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1200 ΕΛΟ: Δασκαλάκης Γιώργος 14,5 (4 συμ.) 2) Λιοδάκης Φίλιππος 11 (4 συμ.) 3) Θωμάκης Νίκος 10 (3 συμ.).
Όπως είναι γνωστό, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων διοργανώνει με επιτυχία και για 2η συνεχόμενη χρονιά αυτόν τον πρωτότυπο Μαραθώνιο ράπιντ σκάκι, που περιλαμβάνει συνολικά 6 τουρνουά (το 5ο έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου, ενώ το 6ο και τελευταίο θα διεξαχθεί στις 26 Δεκεμβρίου). Εκτός από την ξεχωριστή  βαθμολογία και τα έπαθλα για το καθένα, υπάρχει και συγκεντρωτική βαθμολογία και έπαθλα για όσους συμμετάσχουν σε 4 από τα 6 τουρνουά. Ένας άλλος νεωτερισμός είναι πως στη συγκεντρωτική βαθμολογία προβλέπονται έπαθλα και για τις κατηγορίες των σκακιστών με ΕΛΟ κάτω του 1800 και του 1200, με τα συνολικά χρηματικά έπαθλα ν´ ανέρχονται στο ποσόν των 1.200 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα