Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νοκ άουτ ο Πλατανιάς 0-1 από την Ηλιούπολη

Την μεγάλη ευκαιρία να φέρει τον Ολυμπιακό στα Χανιά έχασε τελικά ο Πλατανιάς αφού αποκλείστηκε από την Ηλιούπολη με 0-1 χθες στα Περιβόλια.
Ο αγώνας θύμισε σε αρκετά σημεία την συνάντηση της περασμένης Κυριακής. Ενα γκολ μπήκε από ολιγωρία της άμυνας στο α´ ημίχρονο και στη συνέχεια ο Πλατανιάς στο β´ μέρος προσπάθησε χωρίς επιτυχία για την ισοφάριση. Απλά επειδή ο αντίπαλός του αγωνίζεται σε μία κατηγορία παραπάνω είχε ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.
Ενα γκολ που δεν ήρθε καθώς ο Κίτσας ήταν μοιραίος και δεν εκμεταλλεύτηκε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες ενώ στο τελευταίο ημίωρο μόνο μπάλα δεν παίχθηκε. Οι παίκτες των φιλοξενουμένων έπεφταν κάθε τρεις και λίγο στο χορτάρι “ροκανίζοντας” τον χρόνο υπό την ανοχή του έτσι και αλλιώς “λίγου” ηρακλειώτη διαιτητή Φουκάκη. Νοοτροπία τοπικού από μία ομάδα Β´ Εθνικής.
Ο δε διαιτητής αν και δεν είχε δύσκολες φάσεις έχανε εύκολα τον έλεγχο και έβγαζε με μεγάλη ευκολία από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα. Μόνο στο α´ 45λεπτο είχε δείξει 7!
Δίπλα του ο α´ βοηθός Λιανδράκης, από τον ίδιο σύνδεσμο, έδωσε ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά φάουλ στην φάση του γκολ ενώ αρκετές υποδείξεις του στα οφσάιντ ξεσήκωσαν τους γηπεδούχους όπως στα τελευταία λεπτά στον Κατσικοκέρη που έφευγε στην αντεπίθεση.   
Από την άλλη οι χανιώτες θα περίμενε κανείς να αγωνισθούν με μεγαλύτερο πάθος αφού το κίνητρο υπήρχε και δεν ήταν τόσο η πρόκριση όσο η οικονομική ανάσα που θα έδινε η κάθοδος του Ολυμπιακού. Δυστυχώς λίγοι παίκτες στάθηκαν στο ύψος τους όπως π.χ. ο Παληγεώργος που τα πήγε περίφημα στο κέντρο της άμυνας.
Φάσεις-γκολ
5´ Εκτέλεση φάουλ του Λεοντίου, ο Μπέριος πλασάρει πάνω στον Λιούρδη
9´ Εκτέλεση φάουλ του Λεοντίου, με κεφαλιά ο Νικολόπουλος ανοίγει το σκορ για την Ηλιούπολη (0-1)
13´ Σουτ του Κίτσα διώχνει σε κόρνερ ο Τακίδης
33´ Εκτέλεση φάουλ του Λεοντίου, κεφαλιά άουτ του Νικολόπουλου
49´ Γύρισμα του Κίτσα στον Αργέντη, ο οποίος σουτάρει άστοχα
53´ Τετ-α-τετ του Κίτσα με τον Τακίδη, αλλά καθυστερεί υπερβολικά, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Ηλιούπολης ν´ αντιδράσει και ν´ αποκρούσει
54´ Σουτ του Καμπά, μπλοκάρει ο Λιούρδης
60´ Αμαρκάριστος ο Κίτσας μέσα στην περιοχή της Ηλιούπολης αλλα σουτάρει άουτ
67´ Έξυπνο γύρισμα του Μπελεβέτη από δεξιά αλλά δεν “ακολουθούν” στο σωστό χρόνο οι συμπαίκτες του
71´ Δυνατό σουτ του Αργέντη αποκρούει με δυσκολία ο Τακίδης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κίτσας γυρίζει τη μπάλα στον Αθανασιάδη ο οποίος με κεφαλιά δεν θα καταφέρει να σκοράρει
74´ Σουτ του Στεφανίδη από καλή θέση, άουτ
80´ Σουτ του Καμπά καταλήγει άουτ
Οι υπόλοιποι αγώνες:
Μπορεί ο Πλατανιάς να μην τα κατάφερε όμως άλλες 5 ομάδες της Γ´ έβγαλαν νοκ άουτ αντίστοιχους συλλόγους της Β´ Εθνικής. Τα αποτελέσματα: Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ιωνικός 4-3 πεν. (2-2), Εορδαϊκός-Καλλιθέα 1-0, Μ. Αλέξανδρος Hράκλειας-Βέροια 0-1, Αναγέννηση Επανωμής-Παναιτωλικός 0-1, Κοζάνη-Θρασύβουλος 1-0, Δόξα Κρανούλας-Εθνικός Π. 1-3 παρ. (1-1), Παναιγιάλειος-Τρίκαλα 0-3 πεν. (1-1), Αίας Σαλαμίνας-Πιερικός 0-3 πεν. (0-0), Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 1-0, Χερσόνησος-ΟΦΗ 1-2, Αγία Παρασκευή-Εθνικός Αστέρας 0-1, Ρόδος-Διαγόρας 0-1 παρ. (0-0)
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ο Παπαγεωργίου από την Αθήνα και ο μεσσήνιος Μπλάνας θα σφυρίξουν τα κυριακάτικα παιχνίδια (5μμ) του ΑΟΧ και του Πλατανιά αντίστοιχα για την 2η αγωνιστική της Γ´ Εθνικής. Αναλυτικά οι διαιτητές:
ΑΟΧ – Ηρακλής Ψαχνών
Παπαγεωργίου (Αθηνών), Κουτσόγιαννος – Γκαβέρας (Αθηνών) με 4ο τον ηρακλειώτη Ζαχαριουδάκη και παρατηρητή διαιτησίας τον Λιάγκο (Λασιθίου)
Αγία Παρασκευή – Πλατανιάς
Μπλάνας (Μεσσηνίας), Γιαννέτσος (Μεσσηνίας) – Σουρής (Πειραιά) με 4ο τον πειραιώτη Τσαμουρή και παρατηρητή διαιτησίας τον Δανιγγέλη (Αργολίδας)
Παναιγιάλειος – Ρόδος
Πότογλου (Πειραιά), Κοτζαμανίδης (Πειραιά) – Κριτσιώνης (Κορίνθου)
Απόλλων Αθηνών – Χερσόνησος
Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Γρηγορίου (Αρκαδίας) – Λιανός (Βοιωτίας)
Πανηλειακός – Αίας Σαλαμίνας
Ζαραβίνος (Αθηνών), Γουρνάκης – Δόσης (Αθηνών)
ΠΑΟ Ρουφ – Ασπρόπυργος
Βουράνης (Λέσβου), Μπαλιάκα (Λέσβου) – Συνιοράκης (Ρεθύμνου)
Κεραυνός Κερατέας – Κόρινθος
Μπινιχάκης (Λασιθίου), Παπαδοπετράκης (Λασιθίου) – Κομκοτός (Ρεθύμνου)
Παναχαϊκή – Βύζας Μεγάρων
Καρυοφίλλης (Πειραιά), Ζησιμόπουλος, Καρφής (Πειραιά)
Περιφερειακό
Εξάλλου στην πρεμιέρα του περιφερειακού και τον αγώνα του Πανακρωτηριακού με τον ΠΟΑ (4μμ) θα διευθύνει ο ρεθεμνιώτης Σταυρουλάκης ενώ ο χανιώτης Μπουλέρος το ντέρμπι στις Αρχάνες. Ο Ακρίτας θυμίζουμε ότι έχει ρεπό. Οι διαιτητές:
Ατσαλένιος – Πανακρωτηριακός
Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Μουρούτσος – Συργούνη (Ρεθύμνου) με παρατηρητή διαιτησίας τον λασιθιώτη Παπαδάκη
Πατούχας – Ρούβας
Σωτηριάδης (Λασιθίου), Χατζηανδρέου – Φινοκαλιώτης (Λασιθίου)
Ρέθυμνο – Αετός Ανωγείων
Ντοκάκης (Χανίων), Δρακακάκης – Τουλουπάκη (Χανίων)
Ηρόδοτος – ΠΑΟΚ
Κανελλάκης (Χανίων), Ανεζάκης – Αποστολάκης (Χανίων)
Γιούχτας – Επισκοπή
Μπουλέρος (Χανίων), Μαρινάκης – Μαρκεζάκης (Χανίων)
Ασίτες – Ιεράπετρα FC
Xρυσός (Χανίων), Μανιατάκης – Παναγέα (Χανίων)
ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.
ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ “16”
Αλλες δύο ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση χθες στην β´ φάση του κυπέλλου ενώ η ΕΠΣΧ “γλύτωσε” δύο αγώνες μπαράζ. Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις ο Χάλης ισοφαρίστηκε από το ΙΝΚΑ σε 2-2 και έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση σε έξτρα αγώνα απέναντι στον Αστέρα Μ. που πήρε το 2ο εισιτήριο από τον 4ο όμιλο. Στην προτελευταία αγωνιστική τώρα του 2ου ομίλου ο Κισαμικός με την λευκή ισοπαλία που απέσπασε από τον Αρη εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση ενώ η ομάδα της Σούδας με νίκη επί των Νέων Χανίων θα είναι 2η. Αντίθετα η Δόξα παρά το ευρύ 5-1 επί των Ν. Χανίων λόγω του βαθμού που πήρε ο Αρης ελπίζει μονάχα σε γκέλα των Σουδιανών ενώ εξαλείφθηκε η πιθανότητα μπαράζ που θα ήταν πολύ πιθανή σε ήττα του Αρη. Τέλος νίκη γοήτρου και πρωτιάς για τον Μινώταυρο στον 6ο όμιλο με 3-0 επί των Κεραμειών. Πιο αναλυτικά:
2ος όμιλος
Αρης Σ. – Κισαμικός 0-0
Λίγες φάσεις χθες στη Σούδα με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα (3´) όταν από κεφαλιά του Καραγιαννίδη και απόκρουση του Μουτζούρη ο Α. Γαλανάκης αστόχησε από κοντά αλλά και στο φινάλε όταν ο Τσίτας σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Για τον Κισαμικό καλύτερη στιγμή το σουτ άουτ του Κλωθάκη στο 70´
φιλοξενούμενους
Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Μιχελάκη
Αρης Σ.: Κοκκάλας, Σκαλέρης, Κουράκης, Κοσμαδάκης, Ιππέκης, Κεμπάτσι, Βροντάκης Α. (83´ Τσίτας), Κονταξάκης, Καραγιαννίδης (63´ Μάστορας), Γαλανάκης Κ., Γαλανάκης Α.
Κισαμικός: Μουτζούρης, Φραγκιουδάκης Μ., Φραγκιουδάκης Κ., Μαραγκουδάκης, Βεργεράκης (60´ Χαρατσίδης), Δοντσίδης, Στρατουδάκης (70´ Νικηφοράκης), Μπαμπουνάκης, Ντόντα, Κλωθάκης (77´ Καρτσωνάκης), Ανιάγκμπε
Δόξα – Νέοι Χανίων 5-1
Από την διαιτησία του Δημοβασίλη είχαν κάποια παράπονα οι φιλοξενούμενοι
Δόξα: Σκουμπάκης, Μανετάκης (75´ Χατζηδάκης), Αλμυράς, Τωμαδάκης, Ποντικάκης Ι., Ξηρουχάκης, Σαριδάκης, Σγουρομάλλης Γ.Π., Σγουρομάλλης Γ.Ι., Μιχελάκης (50´ Χαραλαμπάκης), Μοσχόπουλος (70´ Σκευοφύλαξ)
Νέοι Χανίων: Κουτσοδόντης, Χαλιβελάκης Κ. (85´ Μάρκου), Σκουμπάκης, Αγγελάκης Μ., Πολιουδόβαρδας (75´ λ.τρ. Βαβουράκης), Σπανός, Σαριδάκης, Φαντάκης (46´ Χαλιβελάκης Γ.), Κουτουλάκης, Κοκάκης, Κωνσταντινίδης
Ρεπό: Αλμυρός
Βαθμολογία (4 αγώνες)
1. Κισαμικός* 7 6-2
2. Δόξα 7 11-6
3. Αρης Σ.* 5 4-1
4. Νέοι Χανίων* 3 4-7
5. Αλμυρός 0 0-9
Η επόμενη 5η αγωνιστική
Νέοι Χανίων – Αρης Σ. το Σάββατο (16.00) στις Μουρνιές
Κισαμικός – Αλμυρός 3-0 α.α.
Ρεπό: Δόξα
4ος όμιλος
ΙΝΚΑ Χανίων – Χάλης 2-2
Οι δυσκολίες για την ομάδα του Βαρυπέτρου φάνηκαν από το 12´ όταν ο Νικολιουδάκης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για να αποκρούσει ο Βουτσινάς. Στο 31´ ο Νικολιουδάκης με σουτ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε πέτυχε το 0-1. Στο 38´ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Βουρδουμπάς αλλά έστω και με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με σουτ του Ποθητού στο 42´. Στο 70´ ο Γ. Μπουτζαλής έσπρωξε τον Παπαδάκη και είδε την κόκκινη κάρτα και λίγο αργότερα ο Βάλαρης έπιασε κεραυνό έξω από την περιοχή για να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 86´ από μπαλιά του Δ. Μπουτζαλή ο Κοπάτσι με πλασέ πέτυχε το 1-2 που έδειχνε να στέλνει τον Χάλη σε μπαράζ αλλά στις καθυστερήσεις (93´) ο Π. Λιοδάκης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στέλνοντας στην β´ φάση τον Αστέρα Μανολιόπουλου.
Από την διαιτησία του Μανιατάκη έχουν παράπονα οι γηπεδούχοι θεωρώντας ότι η ανατροπή έγινε έξω από την περιοχή και ότι κακώς ακυρώθηκε γκολ του Δημητρουλάκη ως επιθετικό φάουλ.
ΙΝΚΑ: Βουτσινάς, Χωραφάκης, Ποθητός, Δημητρουλάκης, Λιοδάκης, Γερακάκης (70´ Σκορδύλης), Παντελίδης, Κλεινάκης, Παπαδάκης, Βουρδουμπάς, Λιονάκης Μ.
Χάλης: Μπριώτης, Μπουτζαλής Δ., Μπουτζαλής Γ., Παπαδημητράκης, Βιδάκης (70´ Δασκαλάκης), Βάλαρης, Λενταράκης (60´ Κοπάτσι), Βακάκης, Νικολιουδάκης, Παπασηφάκης (75´ Κολοκοτρώνης), Χριστοδουλάκης
Τελική Βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Ιωνία 2000 9 8-2
2. Αστέρας Μ. 4 6-1
3. Χάλης 2 3-3
4. ΙΝΚΑ Χανίων 1 3-12
6ος όμιλος
Μινώταυρος – Κεραμειά 3-0
Στο 35´ ο Νταγκουνάκης με σουτ άνοιξε το σκορ για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων ο Γκούντελος με σουτ στο 60´. Ξανά ο Νταγκουνάκης στο 72´ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Καλαϊτζάκη διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παναγόπουλου
Μινώταυρος: Σπυριδάκης, Καράκης (69´ Βαρδάκης), Σαρίδης, Μαργαρώνης, Μπικουβαράκης, Τσιτσιριδάκης, Περδικάκης, Νταγκουνάκης, Καλαϊτζάκης (72´ Βασιλείου), Κοτζαμάνογλου (46´ Γκούντελος), Βακαλουνάκης
Κεραμειά: Ποθητός, Δρακακάκης, Κολοκυθάς, Γεωργανάς, Παπαδάκης Μ. (55´ Ποντικάκης), Ροκάκης, Βατσάκης, Χαριζάϊ (62´ Μπικουβαράκης), Παππάς (60´ Κελαϊδής), Ποποδάκης, Μπουρμπάκης Γ.
Τελική Βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Μινώταυρος 7 8-2
2. Ακρίτας 5 5-4
3. Παλαιόχωρα 4 7-7
4. Κεραμειά 0 4-11


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα